Mare-i Grrrădina Maicii Domnului! | OPINIE

de Sabin Gherman , 06 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 09:34, 06 ianuarie 2017
Mare-i Grrrădina Maicii Domnului! | OPINIE

Până acum, avem aşa: un program de guvernare în mare parte necunoscut guvernanţilor, un şef suprem extrem de puternic şi de suspicios, o opoziţie care mai rezistă graţie câtorva pagini de Facebook, o situaţie geopolitică numai bună să ne dea fiori pe termen lung. Peste toate astea mai pune un tremolo naţionalist preexistent în rândul partidelor de guvernământ şi zgândărit de apropierea împlinirii celor o sută de ani de la 1918.

Să le luăm pe rând.

Calificare la locul de muncă, asta ar trebui să scrie în fişa postului pentru mulţi din Palatul Victoria. Oamenii s-au trezit peste noapte miniştri aşa cum se trezesc unii câştigători la Loto; le-a sclipit steaua norocoasă. Au fost aleşi nu pentru ducerea la bun sfârşit a programului de guvernare, ci pentru complicităţile lor confortabile. Îl vedem zilnic pe Grindeanu scuzându-se cum că nu el ar trebui să fie premier, ci şeful lui, îi vedem şi pe ceilalţi acceptându-şi soarta de norocoşi doar pentru că Dragnea Liviu Nicolae a fost prins cu ouăle de sub cloşcă şi legea, deocamdată, îi interzice să facă pe cocoşul naţional. Toate acestea, în hăulitul televiziunilor partenere, dornice să-şi vadă patronii scăpaţi de supărăcioşii ăia de la DNA. Ce va fi mai departe? – dacă pomenile vor pune bugetul pe butuci, Dragnea va decapita câteva ministere, spre deliciul sărăcimii obişnuite cu legenda că Ceauşescu era patriot şi nu ştia, săracu’, cum rabdă românii de foame; curva aia de nevastă-sa era scorpia. Mai departe? Resurse avem încă, dacă nu ne dă FMI bani pentru pomeni, ei bine, atunci o să luăm cu împrumut de la marele popor chinez.

Probabil e cel mai stufos guvern din istoria României, dar şi cel mai aiurea. O pui pe Olguţa Vasilescu la Ministerul Muncii? – păi fosta peremistă vine din capitala judeţului cu cel mai mare număr de asistaţi; da, e fătuca aia care se zburlea că „nu vreau să mai aud ungureşte pe străzile Craiovei“, referindu-se la muncitorii din Secuime; şi da, în timp ce în Craiova constructorii stadionului nu găsesc forţă de muncă locală – „Sunt în şomaj de patru luni, e greu, însă nu pot accepta să lucrez pe un şantier. Vine vara, temperaturile vor fi insuportabile, nu pot accepta un loc de muncă, indiferent cât de bine ar fi plătit“, a spus unul dintre şomerii prezenţi la sediul AJOFM (sursa: Gazeta de Sud). Îl pui ministru pe Daea, iniţiatorul legii pensiilor speciale pentru parlamentari? La Justiţie pe sforarul care ne-a dat de pereţi cu „marţea neagră“? La ce s-a anunţat până acum, e de aşteptat o lege pentru eliberarea lui Dan Voiculescu şi scăparea de griji a lui Sebastian Ghiţă – Sebi, după spusele lui Dragnea Liviu Nicolae. Pentru aristocraţii stângii româneşti, puterea nu e un bun public, ci un echivalent ciudat al premiilor de la companiile de stat: bani de miel de Paşti, bani de porc de Crăciun, de murături, de vacanţă, de orice; sau echivalentul magazinelor speciale în care vânzătorii salutau mai întâi epoleții?

Cum vor scăpa pesediştii din acest circ? E simplu: vor lua pâine pe datorie şi-o vor arunca mulţimii, în paralel cu discursurile despre românism. Iar Opoziţia? Drăguţul de PNL îşi va căuta în continuare lideri cuviincioşi, care să nu deranjeze putregaiul din adâncul mâlului, şi se va uita către Iohannis mârâind printre dinţi că „l-am făcut preşedinte ş-acuma nu se implică să ne tragă-n sus“. La USR încă nu s-au distilat adevărurile personale, darmite o ideologie sau o strategie comună.

Aşa că guvernul Dragnea are cale liberă către toate cele; îl ajută şi pokerul geopolitic, marii jucători sunt ocupaţi, când să se mai uite şi la trişorii mici şi norocoşi, de Balcani? Doar că, nouă, steaua asta norocoasă a politicianului român ne-a scos peri albi – porniţi la drum cu ideea că toată planeta are nevoie de România, aleşii noştri şi-au cam bătut joc de toate şansele României. Românii sunt viteji şi drepţi, ne spun aleşii – şi corupţii sunt votaţi inclusiv din puşcărie. România e o ţară bogată, ne spun aleşii – şi românii sunt cei mai săraci din Europa. Grânarul Europei, ne mai spun – şi usturoiul vine din China, cartofii din Egipt şi carnea din Polonia. Or, toate astea se răzbună, vine vremea când istoria te-ntreabă din cărţi: „Pe ce te bazezi, monşer?“. Prieteniile tradiţionale sunt pe ducă, la fel şi duşmăniile. De ce ar proteja marile puteri o ţară care îşi bate joc de propria putere?

Iar naţionalismul pe care mizează noua putere răcoreşte la o adică, dar nu mai mult. Se va împlini suta de ani de la unirile din ’918 şi în loc de un exerciţiu al sincerităţii – ce am făcut, ce nu am făcut, ce trebuie făcut – vom vedea cum simbolurile naţionale devin ideologie. Prea-dreptcredincioşii din politică vor începe concursul de pelerinaje în Transilvania, ca şi când ardelenii încă nu s-au prins că fac parte din România – vor defila cu torţe şi îşi vor face poze pe Muntele Găina, după vorbele unui alt socialist, coleg de-al lui Mihai Viteazu: „Singura voastră bucurie, a ardelenilor, este că o dată pe an venim noi de la Bucureşti să celebrăm ceva“. Patriotism gureş, erecţii identitare, celebrări ale suferinţei milenare, duşmani de serviciu – nu educaţie, nu autostrăzi, nu spitale. Suntem Grrrădina Maicii Domnului, suntem poporrrul primordial, nimic n-ar fi de n-ar fi fost românii – dar înainte să plesnească mândria-n noi, ar trebui să ştim că toţi marii nemernici ai lumii pe asta au mizat.

Va fi un final? Socialiştii români încă nu se întreabă de ce, de fiecare dată când câştigă alegerile, liderii lor induc îndoiala că România o ia în altă direcţie decât Occidentul – şi mă uit la steaua norocoasă a ăstora de-acum şi-aş zice un Doamne fereşte!, da-n ţara asta de prea-dreptcredincioşi nici nu mai ştii dacă Dumnezeu are stele în jurul lui sau epoleţi...

Comentarii

 • julius heide & porta

  08 ianuarie 2017 16:21

  ba kakanaruke ,da tu cine te krezi ??? Asa am votat si asa pohtim sa fie !!! iar tu meri de mananka *** ku kilo !!!nu ne interesezi !!! ba n-avem nevoie de vantul soroshist pe care-l propagi tu !

  raspunde comentariului
 • Funarul

  08 ianuarie 2017 15:13

  Cum de sau gasit acesti indivizi cum zice Iohanis! unul si unul. extraordinar! ce ar fi fost acestia daca nu le crea aceste conditii Iliescu.! in special lor!!!

  raspunde comentariului
 • Partidul MoL

  07 ianuarie 2017 23:52

  Hai sa punem toate reflectoarele pe vagauna si fundatura Europei, poate le mai pica niste bani acolosha. De ce-ar vrea marii investitori care nu vineaza mistretzu de crescatorie la cernoBiLCescu, sa bage bani seriosi intr-o fund the tura? ...dar statul Roman, cand nici macar cel austro-ugar nu prea baga!? doar ca sa-si dea cu stangul in dreptul, sa se saboteze singur ridicand bunastarea unor corcituri care-l vor trada cu prima ocazie asemeni lui... statului=ceausescu-romania=statu=soare=partidu? Nu mai bine bagati aia cu mongoloizii din erdely = pui de daci si urmasi de Legionari...ROMANI peste milenii de nimici, daca tot inventaratzi ALLtenia?!

  raspunde comentariului
 • gica parlamentaru

  07 ianuarie 2017 18:06

  dar acum esti impotriva vantului de libertate si eliberarea Romaniei din lantzurile lui SOROSH COMUNISTUL GLOBALIST....

  raspunde comentariului
 • Andrei

  07 ianuarie 2017 17:00

  "Doctorul" Florin si "avocatul" Victor au pus primele doua caramizi s-a oficializat spalarea banilor si va curge lapte si miere, pentru unii, dupa favorizarea infractorului....

  raspunde comentariului
 • Domnilor, ...

  07 ianuarie 2017 10:48

  ... in RO se traieste foarte prost.Romanii platesc taxe degeaba, mananca cea mai proasta mancare din UE si cea mai scumpa.Sistemul bancar nu ajuta pe nimeni, ba dimpotriva iti da in cap, cu orice ocazie.Sistemul asigurarilor de sanatate este o gluma proasta.Televiziunile sunt execrabile, toate, impreuna cu realizatorii lor.Presa este un dezastru, cu mici exceptii.Nu suntem in stare sa facem un drum drept, sa ne maturam zapada din fata casei, sa ne spalam pe dinti.Peste 80 la suta din gospodariile de la tara au WC-ul in curte, n-au canalizari, strazi.Facem terenuri de fotbal in panta, bazine de inot fara surse de apa.Furam ca-n codru tot ce se poate fura.Toti stim politica si fotbal, ne batem si ne injuram in trafic pentru orice, traim intr-o lipsa de respect crasa fata de cei din jur, suntem indolenti si mincinosi.Avem cel mai mare grad de analfabetizare din UE, cei mai multi analfabeti functionali.Invatamantul e de groaza, profesorii iau la examene 2 si 3.Suntem un popor bolnav de diabet, boli cardiovasculare si toate cancerele posibile.Suntem o turma fara stapan, si inca mai incape multa lume in Gradina Lui

  raspunde comentariului
 • PRIORITATI penitenciare

  07 ianuarie 2017 2:06

  Dupa arestarea condamnatilor Dr.Agnea, a sperjurului Tarficeanu si a fugarului cu dichis, Ghitza si a avortonului poporului ,Chiorbea mai raman doar Firea, Olgutza si Ponta de intemnitat, dar la pachet, impreuna, ca intre fete.

  raspunde comentariului
 • Partidul MOLDOVA Unita

  06 ianuarie 2017 20:47

  Daca, in mai bine de 155 de ani de la crearea Romaniei - NU ooooooooo SUTA! -, voi aveti inca "probleme" cu MOLDOVENII in general, e foarte clar, ca si audienta voastra, ...fiind CLAR Anti Romania ca si stat, iar toti pe cei care-i sus tzinetzi sunt antiromani, saboteaza si distrug Romania!

  raspunde comentariului
 • PartiduL MoldovA NoastrA

  06 ianuarie 2017 20:31

  chiar NU inteleg, de ce nu va creati o aripa politica dupa ce va urniti miscarea - critica si vorbeala nu au niciun efect!

  raspunde comentariului
 • Studor Puica

  06 ianuarie 2017 20:16

  Mai LTD istii mamicii, ma ce grijulii sunteti voi cu tatucul vostru sponsorizat de Budapesta si Eva Maria Barki , ce sariti voi imediat in aparearea lui injurand pe oricine arata mizeria improscata de acest tuciuriu cu mainile in buzunare si cu burdihan de neam prost !V doare rau de tot , sunteti disperati ca vede lume cine e tatucul vostru ! Aici nu ca pe facebook, ce nu va place, tac-pac-delete, instantaneu ! Ca si Daian, pe toate paginile unde e contrat are 2 replici inainte de a bloca ripic primitiv balcanicule, sau ... miticule, sudist incult. Omul asta-Daian, este un incult notoriu, chiar zilele trecute am vazut postat de cineva cum omul gabar nu avea de literatura , facuta la scoala generala dar spunea catre altii ca n-au citit o carte ...

  raspunde comentariului
 • cei trei muschetari

  06 ianuarie 2017 19:32

  Ma baiatule, de ce trebuie sa te suportam noi pe tine si insisti sa ne arati cat esti de prost ?XCand scrii cu pseudinime diferite, de trei ori consecutiv pe pagina asta, macar fii ******** atent la caps-lock ul de la tastatura Ca rrestul este identic, poate mai treceam cu vedera. "VISINESCU SI FICIORU"=TORTIONARULE =NARAMZOIU ROMICA Si mai ai tu cateva interventii aici , toate pro b u c i l e lui Gherman. Ca nu mai are loc intre fese , de buzele tale .

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  06 ianuarie 2017 18:50

  Cainele turbat anti-Roman Sabin Gherman se teme ca Grindeanu va re-aduce la putere adevarul si dreptatea si el, cainele turbat anti-Romani Sabin Gherman, va intra la puscarie unde merita sa stea toti cei care s-au saturat de Romania. Teme-te caine turbat caci dupa Grindenu vine Tzepes si el va da foc la puscarie si la casa de de nebuni.

  raspunde comentariului
  • TORTIONAR-Joaquin Murieta

   07 ianuarie 2017 10:32

   TAVARISE "caporal" Joaquin Murieta , VEZI CA NU MAI SUNTEM IN ANII CAND PRIMEAI ORDINE DE LA STALIN, GHEORGHE GHEORGHIU DEJ SI ANA PAUKER !??PSTAVARISE "CAPORAL "Joaquin Murieta , intrucat noi POSTACII, iti "pretuim" foarte mult "COMENTARIILE" , te rugam scrie mai des, dar cu mai multa MANDRIE PATRIOTICA, ELAN REVOLUTIONAR SI MANIE PROLETARA !

   raspunde comentariului
  • DISPENSARUL VETERINAR

   07 ianuarie 2017 2:03

   Nu te nervoza Joaquine, ca-ti plezneste bandajul herniar.Mai bine stai in pat si vita-te la Antene, care-ti picura licoarea curata a vorbelor de duh pentru stahanovisti, cu care te-ai obisnuit, mai bine decat cu realitatea.

   raspunde comentariului
 • D oroftei IIie

  06 ianuarie 2017 18:49

  S.Gherman _ un bulgare de ***** amestecat ! Un vandut strainilor care prin idea de a nu mai intretuine si capitala din agoniseala Transilvaniei, face propaganda promaghiara, adica, de separare a tinutirilor din vestul tarii de restul Romaniei _ un ***** ca sa nu-I spun altfel !

  raspunde comentariului
  • persanu

   07 ianuarie 2017 15:32

   Dorofteie... Explica-mi si mie de ce treb' ca Transilvania sa intretina toate putorile. Cate unitati de productie mai exista in Bucuresti si cate in Transilvania?

   raspunde comentariului
   • co persanu

    12 ianuarie 2017 9:46

    Lozinca tipica de ******* cu 4 clase primare. Persane, nu tine nimeni pe nimeni taicule, dar esti prea c r e t i n ca sa intelegi ce e ala progres. Mergi tu in feudalism, acolo e de tine.

    raspunde comentariului
 • sima

  06 ianuarie 2017 18:44

  Esti din ****** , n'asa ? Sau probabil din diliorman .

  raspunde comentariului
 • Alice TP

  06 ianuarie 2017 16:18
 • @Filon Aurel · Libreville, Gabon

  06 ianuarie 2017 15:51

  De ce nu ar vorbi domnul Sabin Gherman, stimabile aciuit in Gabon? Face o radiografie exacta a guvernului dragnea si arata perspectivele sumbre care stau in fata romanilor. Acest guvern tocmit de dragnea pe baza fidelitatii fata de insasi persoana lui, este o rusine nationala. Matale vezi-ti de Gabon. De departe mizeria pare mai suportabila.

  raspunde comentariului
  • pt un maimutoi

   10 ianuarie 2017 14:02

   Mai slugarel Gherman nu e capabil sa profeseze ce a invatat in Facultate, si tu spui ca face,,radiografie " corecta ? Pai el nu e in stare dupa 26 de ani sa aibe o meserie. E un fel de avtivist de partid , cum era pe vremuri la Partid.

   raspunde comentariului
 • @Marian Vladu · Universitatea Politehnica din Bucuresti

  06 ianuarie 2017 15:03

  Si matale, tot portar? Ce de portari la Univ. Bucuresti!

  raspunde comentariului
 • infiinteaza si tu PARTIDARDELENILOR!

  06 ianuarie 2017 15:02
 • Decean

  06 ianuarie 2017 14:10

  Unii vorbesc în dumănie, indiferent ce a-i fost, de partea cui sunte-,i ce spune-i este adevărat, continua-i poate odată i odată bagă la cap cine trebuie.

  raspunde comentariului
 • oscar

  06 ianuarie 2017 14:04

  DVS ar fi cazul sa nu vorbiti de patriotism, atat timp cat va etalati alegatiile privid superioritatea rasei formata din ardelenisti la postul TV a lui paskany,un unguras sovin si iredentist,fost sponsor a lui boc si base. Sa nu uitati ca Ardealul a fost eliberat prin sangele teleormanenilor,oltenilor,argesenilor,moldovenilor,bucovinenilor si multor altora. Cei din Transilvania slujeau in armata imparatului Competenta acestor noi ministri, nu este mai mare sau mai mica decat a tehnocratilor parasutati in ''guvernul MEU" in noiembrie 2015,din care 12 au fost remaniati pentru incompetenta sau oportunism politic. Au doar 2 zile de munca si agrsivitatea presei mainstream este dizgratioasa si perdanta asa cum a fost in Marea Britanie cu Brexit,SUA cu Trump,Moldova cu Dodon,Bulgaria .

  raspunde comentariului
  • Ce bolmojeala, oscare!

   06 ianuarie 2017 15:28

   Amesteci ca intr-o papara, pe ardelenii care ci-ca au luptat in armata imparatului, pe cei cu Brexitul, pe Trump, doar ca sa arati ca te stii de-a Trump si Brexit, deci, implicit si de-a dragnea! La cat de habarnisti, de corupti, de certati cu legea, de certati cu simtul masurii sunt acesti asa-zisi ministri, ne asteapta vremuri grele. Dupa asemenea mariri generalizate de salarii si pensii, ori mici, ori nesimtite, concomitent cu taieri de taxe introduse tot de PSD, va veni o inflatie de zile mari! Urmareste preturile, omule. Sa vezi resc intr-o zi cat intr-un an, ca Fat Frumos! Degeaba, va veni dezastrul in cel mult un an! Va creste exponential datoria statului. Ca asa a facut si pesedistul ex-dottore!

   raspunde comentariului
  • @oscar

   06 ianuarie 2017 15:18

   Nu, zau? Sunt mai intemeiate afirmatiile dumitale, ilustrul necunoscut antenisto-pesedist oscar, decat ale unui jurnalist de inalta calitate, care face disectia guvernului dragnea? "Cei din Ardeal slujeau in armata imparatului"?? Si vii sa arunci acum, ardelenilor nerusinarea asta? Pe asta mizeaza psd-ul vostru"Dezbina si stapaneste". Adica fa ura intre ardeleni si ceilalti romani, ca sa abati atentia de la aberatiile momentului! Unde s-au mai vazut mariri masive de salarii, de pensii - numai alea mici si alea nesimtite, ale parlamentarilor, nu si cele care trec cu 8 lei de 2000 !!!!!!!!!!!!!! - etc, etc, simultan cu taieri de taxe, care reduc incasariile de la buget? Ca dovada ca l-a trecut indoiala cam tarziu pe nenea dragnea, este cererea lui adresata premierului Ciolos, sa amaie majorarile salariale cu un an! Adica sa ii scoata pesedeului castanele din foc! Nu, stimabililor! Scoateti voi castanele! DAR SA NU MARITI DATORIA NATIONALA!!! Suntem cu ochii pe voi! Ponta a dublat in mandatul sau datoria Romaniei.

   raspunde comentariului
   • Raul

    06 ianuarie 2017 16:14

    Sa amane marirea salarilor cu un an ? Dragnea i a cerut asta lu Ciolos ? Cand ? Da mi un link ceva. Ca altfel nu esti decat un mare mincinos.

    raspunde comentariului
    • @Raule!

     06 ianuarie 2017 23:04

     Nu iti dau link, cauta-ti-l singur! A scris treaba asta in toate ziarele, s-a spus la toate posturile TV,in afara - cred - de antene. Dar Ciolos nu a acceptat sa ii scoata lui Dragnea castanele fierbinti! Asa ca, peste un an, poate chiar mai repede, Liviuca Niculae va face un imprumut in numele Romaniei. Ca doar si Ponta a dublat in 3 ani datoria statului. Si sa stii ca nu ma speriu eu de insultele tale. La altceva nu te pricepi!

     raspunde comentariului
    • nicu

     06 ianuarie 2017 18:59

     Cauta pe "Goagal"!

     raspunde comentariului
 • gancea

  06 ianuarie 2017 13:52

  Visez si eu demult,la un PARTID AL NEPATATILOR.....dar visez degeaba fiindca nu avem ,nu exista, nu se poate si nu are cum sa apara asa ceva in BLESTEMATA DE RROMANICA.

  raspunde comentariului
 • Alice TP

  06 ianuarie 2017 13:27

  Excelent articol. Dar nu prea cred ca va fi inteles de "drept credinciosi". Vor incepe doar sa injure si sa spuna tot felul de lucruiri murdare. De ce?Pentru ca ei sint cei ce au ales. Ca si inante, "noi muncim, nu gindim!". cei ce aplauda asta vor trai mereu prost si vor avea niste conducatroori care ii vor jupui de vii si le vpor ride in fata"ne-ati ales!"Poporul nu avea ce minca. De acord. Dar acum nu va avea nici macar speranta ca in curind Romania va scapa de fanariotii care au jupuit-o mereu de la 1989 incoace. Incetul cu incetul se vindeca...dar ranile se vindeca greu.Era multa foame in tara, dar acum va fi si mai multa!Ca ititotdeauna patura care a beneficiat a stirnit contra reactia maxima. In Romania trebuia sa existe o mina carew sa taie noul tort al libertatii. Asa e romanul nu lasa si pentru celalt de alaturi cite ceva...Dar ce s-a intimplat acum e ca la mineriada. Opusul si totalitatea opus violenta e acum in strada si pe internet. Nu e bine. Sint aplaudati acum...dar vedeti ca vintul bate iar din alta parte.Exista o serie nefasta de dusmnaii si interese iar Romania de abia incepuse sa semene a sta de drept...Pacat. Romanii trebuiau sa inteleaga iar conducerea trebuia sa le spuna si sa ii ajute deschis. Cei dous sute de lei pe care le arunca Dragnea in salariul minim- nu inseamna mai nimic. Dar el si-a creat o baza de mintuitor si de fapt e o baza de jupuitor...Romanii nu vor intele niciodata minciuna de adevar? Nimic nu se schimba peste noapte, su o coruptuie adusa de capitalismul primitiv izbucnit cu guvernele ?Iliescu- Roman si acum Dargnea. Puroiul se scurge incet si doare arana deschisa...dar doar asa vine vindecarea. Era si pe aici aceasta tendinta dar adevaratii americani au pus-o jos. In Ro,mania e cu capul in jos romanii multi s-au dus fiecare cu miinile intine la legat. Daca ei nu se apra singuri, cine naiba sa-i mai apere. Cind am spus partide "nationaliste" nu am spus cele din timpul lui Nea Nae, ca PSD-ul acum. Adevaratul nationalism inseamna cu totul altceva, cu totul altcineva decit un Dragnaea si acolitii lui.Astia sint fanariotii prinsi cu mierea pe degete. Nimeni in Europa nu crede in e, doar cei ce au pierdut partida cu natiunile, doar aceia spun , Romania e scaparea stingii Europei. Dar ca intotdeauna Romania isi taie singura craca de sub picioare si e de cealalta parte a istorie. Ca intotdeauna cei ce au ales acum vor suferi cel mai mult, ei vor plati datoriile guvernului Dragnea, .

  raspunde comentariului
  • Pristanda

   06 ianuarie 2017 19:53

   Coana Mirelutza Antonescu din Brasov, iar ai venit sa ne dai lectii din educatia ta maghiarizata si c r e t i n o i d a de care musteti de fiecare data cand iti scuturi tastatura pe aici ? Crezi ca simpla postare sub alt Nick name, te face nedetectabila ?Aberezi la maximum, si nu afci altceva decat sa ne arati cat de nesimtita si prost crescuta esti

   raspunde comentariului
 • CITITOR R.L.

  06 ianuarie 2017 13:11

  Domnule Sabin Gherman nu era mai potrivit titlul articolului in felul urmator"Mare-i Grrrădina PENALILOR DIN COALITIA TOXICA PCR-PSD-ALDE ??FELICITARI PENTRU ARTICOL !PSDUPA MINE BANDITII DIN PCR-PSD-ALDE N-AU NIMIC COMUN CU SOCIAL DERMOCRATIA OCCIDENTALA !!

  raspunde comentariului
 • mama omida

  06 ianuarie 2017 12:23

  Cand spui NU educatie priveste-te in oglinda. Apoi, aminteste-ti cum ii injuri pe toti oamenii de culturra romani care ti-au aratat adevarat ta valoare, Breban, Buzura, I.A.P. etc etc. Cand vorbesti de autostrazi, cauta performantele lui Ioan Rus la Transporturi si de ce nu s-a construit o autostrada Constanta NNadlac.Desigur ca nu ai sa spui realitatea. Cand vorbesti despre spitale, fa un efort si aminteste-ne de cele 81 de spitale inchise din ordimnul UDMR Ar mai trebui sa ne spui despre deturnarea de fonduri de la Ministerul Culturii, facuta de pretenrul tau de la UDMR si multe , multe altele. Dar pe tine te dor ficatii cand vin aia din Bucuresti in Ardeal.Si sare inima in tine cand apar in Transilvania extremistii Jobik si HVIM .

  raspunde comentariului
  • @ mama omida

   06 ianuarie 2017 15:34

   Matale ti-ai spart oglinda, asa ca te trag eu de maneca! Nu fa greseala sa te lauzi cu educatia matale! Nu este cazul! Cum zicea Caragiale, "E sublima, dar iti lipseste cu desavarsire". Crezi ca daca negi evidenta, aceasta dispare? Intoarce-te la antene, ca sa visezi frumos, cu copaci plini de frunze, pe care le rod omizile!

   raspunde comentariului
 • @ Romica 12 06

  06 ianuarie 2017 12:15

  Adevar graiesti ! " FAZA 2 " cu Paturicii si Scatii neocomunisti , depinde de oropsitul popor roman cat mai lasa sa se intinda cangrena . Da , " DOAMNE , DA MINTE CELOR CE NU VAD PADUREA DIN CAUZA COPACILOR " !

  raspunde comentariului
 • Asterix

  06 ianuarie 2017 12:15

  Articol scris,ca si altele , pe genunchi . Ma sin gandesc, cat de bou sa fii sa arunci banii pe asa ceva ? Pariez ca la orice Universitate renumita din tara asta ..Bucuresti , Cluj ,Iasi, Timisoara, orice student din anul II,sa nu zic I totusi, scrie infinit mai bine.Si la analiza politica deasemenea. Amice Sabin, apuca-te neica de impletit ciorapi sau de inventat steaguri, ca aici ai ceva talente, dar cu scrisul neicusorule,....lasa pe altii ! E admirabil ca insisti , si sunt si inculti destui care sa te aplaude.

  raspunde comentariului
  • "VISINESCU SI FICIORU"

   06 ianuarie 2017 13:29

   INCULT ESTI TU SI TOT NEAMUL TAU DE DINOZAURI COMUNISTO-SECURISTI CE BANTUITI CA NISTE STAFII CELE DOUA HA-ZNALE A3 SI ROMANIA TV !

   raspunde comentariului
  • TORTIONARULE

   06 ianuarie 2017 13:21

   PUNE MANA PE ABECEDAR ! DUPA FELUL CUM "SCRII", PRECIS FACI PARTE DIN "OASTEA" COLONEILOR DE TINICHEA abraham, doaga dogaru si pricina !PS TE BLESTEM CA NICI LUTUL GALBEN SA NU TE RABDE, Z-D-R-E-A-N-T-A COMUNISTO-SECURISTA !! LA MOMENTUL POTRIVIT O SA TE GASIM SI IN GAURA DE SARPE !!

   raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  06 ianuarie 2017 12:06

  O ANALIZA EXACTA CA SI O OPERATIE CU LASER ....REUSITA .SA-MI FIE CU PARDON ...CE SEMENI ACEEA CULEGI''...ROMANUL FIIND CRESCUT DIN 1945 PINA IN DUMINICA ORBULUI IN INTUNERIC LA PROPRIU SI LA FIGURAT E NORMAL SA NU AIBA EDUCATIA VOTULUI CHIAR DE-I OBLIGATORIU...IAR DE 27 ANI SE PERSISTA IN ''DASTAPTACIUNE'' SI DIN CAUZA MAS-MEDIEI CAINELE DE PAZA AL DEMOCRATIEI CARE S-A COMPORTAT CA SI ...LUPUL PAZNIC LA OI...CU TOATE CA-S OPTIMISTSI MA BUCUR CA AM TRECUT PESTE FAZA 1 COMUNISMUL....AMU SUNTEM IN FAZA 2 DE NEOCOMUNISM CARE SPER SA NU DUREZE CAT PRIMA 44 ANI....E NORMAL SA RAMAI DUPA O BOALA CU SECHELE....SI ASA CUM DUMNEZEU I-A ACORDAT PROTECTIE LU''CEASCA CONSOARTA PANA IN 25 DEC 89 ASA SI LA CERCOPITECII CARE NE CONDUC E CALCULATA ZIUA CAND VOR FI ARUNCATI LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI.....CU TOATE CA CINA O AU VOTANTII BOTANISTI CARE VOR 1 LUCRU ATAT ZAHARUL SI ULOIUL SA FIE LA LIBER SI SA NU MAI STEA LA RAND PE CARTELA.....DOAMNE DA MINTE CELOR CE NU VAD PADUREA DIN CAUZA COPACILOR....

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  06 ianuarie 2017 12:04

  "Argumentatia" mea de la 1147 e praf . esuata in truisme pe malul Nistrului unde miroase pestilential a " deodorante " mancurte . Suvorov , calare pe cal , are si rol de far calauzitor cand vrem sa luam la injurat jurnalistii romani ordin de la Raion !!!

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  06 ianuarie 2017 11:47

  Ca de obicei, dl. Gherman face o rapide ochire asupra situatiunii, apoi incropeste, la moment, nepretuita viziune asupra starii de fapt, fara de care... nu stiu ce ne-am face. Domnu Gherman, te vaz textilist amator si filolog undercover, la Craiova. Pe-aici faci vorbire de Educatie in Romania, cica NU e buna. Faci asta nu in legatura cu scoala primara Zau de Campie, ci bagi in aceiasi oala de bors toata Romania. Atunci exprima-ne matale o viziune asupra Educatiunii Nationale, de la mucosii de gradinitza, si pana la scoala post-doctorala, daca tot te pricepi asa de bine. Si povesteste-ne, te rugam, despre experientele matale in materie, insa te rugam frumos, nu esua in truisme, ca ne obligi sa te luam la injurat. Ce cercetari savante ai facut matale, ce rezultate deosebite ai obtinut, poate ceva publicatii cu profil stiintific. Ori vreo experienta de management strategic, noi te-ascultam cu smerenie. Vorba aceea, verba docent, exempla trahunt. Incepi asa- io, Sabin Gherman, dupa o viata de studiu, de examene grele, dupa munca grea pe taramul Educatiei si Stiintei, va f. muma-n c. de prosti. Pentru ca,...urmeaza argumentatia. Te asteptam, farule calauzitor. Sa nu ne dezamagesti !

  raspunde comentariului
  • Soare Stefan

   06 ianuarie 2017 12:15

   Nu trebuie sa fi atat de destept ca sa realizezi tot ce spune domnul Gherman.

   raspunde comentariului
   • "cloa-ca"-varanu-ghitza-guitza

    06 ianuarie 2017 14:10

    Domnule Soare Stefan, io zic sa nu va mai pierdeti vremea cu acest "Fir de ca-ca " , " MARCA" felix motanu-varanu-guitza !

    raspunde comentariului
 • bob de orez

  06 ianuarie 2017 11:44

  Sabine, cand vorbesti de calificare la locul de munca, aminteste-ti cum ai fost angajat la TVR si de catre cine. Nu mai da tu lectii, tocmai tu care ai fentat tot ce se putea fenta in viata asta . Care e ma calificarea ta ? Ai fost angajat dupa calificare la TVR sau pe pilele UDMR -uluii ? Apoi, te deranjeaza ca vin romanii din Bucuresti sau de unde or mai veni in Ardeal ? Dar nu te deranjeaza cand vine Vona Gabor si Victor Orban . Alora le spui ca sunt acasa in Transilvania mi se pare mie.

  raspunde comentariului
  • Buna crestere

   06 ianuarie 2017 15:46

   Buna crestere ar fi trebuit sa te opreasca sa il apostrofezi si sa il tutuiesti pe autorul articolului! Dar este evident ca ai lipsuri la acest capitol. Lipsuri grave! Tot ceea ce afirma articolul este adevarat. Guvernul incropit de dragnea este un dezastru, menit sa duca tara la dezastru, dupa prima euforie a unor bani aruncati iresponsabil, fara acoperire, nu din buzunarele incapatoare ale coruptilor pesedisti, ci din bugetul Romaniei! Se pare ca nu te ingrijoreaza ca va urma o inflatie sufocanta, o marire dementiala a datoriei statului, o plecare si mai si a tineretului, care vede ca o Romanie condusa IRESPONSABIL nu mai poate oferi un viitor. Te repezi sa il insulti pe jurnalist, in loc sa ne demonstrezi ca masurile luate de guvernul dragnea nu sunt iresponsabile si ca ministrii numiti pe criterii de fidelitate, nu de competente, totusi, vor face fata cerintelor! Se vede ca nu ai cum dovedi asa ceva!

   raspunde comentariului
 • @ ambidextru

  06 ianuarie 2017 11:42

  Gaunos , lipsit de identitate , fara Dumnezeu si cu degetele tocite de la foarfeca cu care tai frunza la caini , ESTI TU , un trollete scapat de sub control . Scrie toate injuriile pe care le aduci jurnalistilor de la "Romania Libera" in " Evenimentul Zilei " si ti-a taiat macaroana tovarashul Andronic DNA . Potoleste-te , lumea stie ca esti troll rus !

  raspunde comentariului
  • HDD

   06 ianuarie 2017 12:06

   Ce sari ma asa ? Esti mama lui Gherman ? Sau esti bunica aia venita din strafundurile Asiei ? Da ma, Sabin e un neica nimeni,un mincinos care moare de ciuda ca dupa toata propaganda dusa de el, si toate fondurile irosite de Budapesta, nu s-a intamplat nimic. Vad ca te oftici, de-aia am si scris, altfel aveam altele de facut .Voi sunteti aia cu steagurile de vanzare pe internet ha ha ha

   raspunde comentariului
  • Damigene

   06 ianuarie 2017 11:48

   Mai Sorin Costrut, actualmente Sorin Ardelean, propagandist sef la LTD si mana cu care se m a s t ur be aza Mircea Daian, ai face bibnne sa inveti sa scrii, si sa nu mai faci spune la gura , nici aici nici pe facebook.

   raspunde comentariului
 • ambidextru

  06 ianuarie 2017 11:30

  Pe Sabinel masina mica, ill doare ca se implinesc 100 de ani de la unire ! Care sunt ma gaunosule promisiunile alea ? Sabine, tu nu ne mai vorbi noua ardelenilor despre Ardeal si tara asta. Mergi tu la prietenii tai Vona Gabor, Voctor Orban si tuca-le fesele.cum numai tu stii sa faci de prin 1990 incoace. Tu nu esti ma nici roman,nici ardelean, nici ungur ! Esti un , individ fara nici un dumnezeu , lipsit de identitate .

  raspunde comentariului
 • Constantin Moldovean Tiraspol

  06 ianuarie 2017 11:22

  Eu sunt " kalimera " , " gima " , " typ" si ce fandoseli de nick-uri urmeaza . Sunt mancurt de peste Nistru , incerc sa supravietuiesc si iarna asta cu postari platite cu 3 copeici bucata . N-am fost la reciclare pe Savuskina 55 , combat dupa ureche , prin opinia lui " typ" ma definesc tradator , jegos maine , de Craciunul pe rit vechi , bag o baie in Nistru sa-mi tina tot anul , un prost fudul , o iscoada tembela cu nostalgii staliniste prin publicatiile romanesti . Zi si noapte halesc omleta maron , sunt gurmand , sufar de bulimie si implor mila celor de la Salubritate sa ma alimenteze cu biberonul vidanjei . Slava Stalin !

  raspunde comentariului
 • Constructor

  06 ianuarie 2017 11:22

  Chiar am sa ma interesez daca Olguta asta a spus vreodata asa ceva, in legatura cu muncitorii din asa zisa Secuime. Ca stim cu totii ca secui nu mai exista decat in minciunile unora, printre care si autorul de mai sus. Am firma de constructii de aproape 20 de ani. Nu stiu despre ce muncitori in constructii din secuime vorbeste aici autorul. Cei care vin de acolo, unguri in special, nu stau mai mult de 2 saptamani .Nu s-a intamplat asta niciodata.De mseserie nici nu amintesc, sunt eminamente lipsiti de indemanare si orce cunostinte.Foarte greu adaptabili. Astia asteapta sa li se dea totul gratis.

  raspunde comentariului
 • dumitru diaconu

  06 ianuarie 2017 11:17

  Bre Sabine Ghermane,jos pălăria.Ești bun tare de ceva vreme.Kekaumenos dixit.

  raspunde comentariului
 • Brasoveank

  06 ianuarie 2017 11:17

  Va felicit pentru articol.Ca de fiecare data aveti mare dreptate.Macar sa auda cei care trebuie sa auda.

  raspunde comentariului
 • Stalin si poporu; rus

  06 ianuarie 2017 11:13

  Domnu Gherman, incercati sa faceti un efort, si sa cititi statisticile alea reale, nu cele spaguite de dvs. Judetul cu cei mai multi someri si asistati sociai este Covasna.

  raspunde comentariului
  • asd

   06 ianuarie 2017 15:50

   Ai dreptate coprofagule. Cei care s-au aciuat, cei cu gâtul lung și cei cu sârma,fără pregătire și cultură, dar puturoși au rămas fără loc de muncă și asta din cauza politicii înțelepte ale puterii post decembriste, ei acum trăiesc din ajutoare de stat, deoarece fabricile au fost vândute la fier vechi. Înțeles-ai lim bricule?

   raspunde comentariului
 • si ce proPui

  06 ianuarie 2017 11:12

  toti ceilalti au fost la fel de Rai! de ce nu infiintezi un partid nou, o alianta, chestii...

  raspunde comentariului
  • Puie Monta

   06 ianuarie 2017 12:34

   Poti gasi asemanari si deosebiri in orice. Este evident ca acest guvern este facut din manjiti obedienti susceptibili de a comite infractiuni. Modul in care acesti oameni sunt subordonati si coordonati discretionar de Dragnea care afirma ca este singurul care stie programul de guvernare desi se presupune ca a castigat alegerile pe elementele definitorii ale acestui program. Pe langa faptul ca este extrem de dubioasa aceasta afirmatie care arata intentia de a conduce discretionar este si extrem de periculoasa din perspectiva celor care accepta sa fie ministri fara a sti ce vor fi pusi sa faca.

   raspunde comentariului
 • typ

  06 ianuarie 2017 10:52

  Tu vorbesti,tradatorule?Esti un jegos, iar un prost ca tine se crede si fudul, pentru ca nu-i prost destul!

  raspunde comentariului
 • radu

  06 ianuarie 2017 10:43

  1.DA,imi doresc sa nu mai vina NIMENI,NICIODATA,de la Bucuresti sa sarbatoreasca p-aci,2.Pana la urma nu inteleg pentru ce oamenii astia,recte guvernu Romaniei,se expun,se manjesc,manca *****,unii se umilesc si se pateaza definitiv,pt. ce?,ca be patriotism nu poate fi vorba....

  raspunde comentariului
 • gima

  06 ianuarie 2017 10:36

  Creatura, cu fata de enot si cu 6 degete la maini, intruchipeaza un record asolut de scursura umana.Urmariti-i ,daca puteti, mazgalelile si zicerile dela postul TV unde comite. Chestia cu 6 degete o puteti vedea la Look TV cand aratarea isi baga cracile in buzunare. Sa-i dea Domnul dupa caracter si comportare .

  raspunde comentariului
  • N I R O L F

   06 ianuarie 2017 11:32

   Da tare suparat si nervos mai esti mataluta .Atentie ! Supararea duce la grave afectiuni stomacale .

   raspunde comentariului
 • cetateanul

  06 ianuarie 2017 10:32

  Olguta Vasilescu a lasat balta Primaria Craiovei de frica puscariei. Sa stai fie si 24 de ore la tubulatura e naspa. Dar cand ai imunitate, ehe, te scapa functia de deputat sau senator, vor face zid comun ailalti puscariabili din Sparlament! Plus ca toti asteapta cu sufletul la gura mantuirea de DNA si judecatorii "aserviti" "binomului" . Numara zilele pana la Legea amnistiei. La asta se lucreaza acum intens ii doare n fund de popor, vezi cazul Ciorbea inclusiv prin asa zisele "dezvaluiri" ale lui Ghita.

  raspunde comentariului
 • kalimera

  06 ianuarie 2017 9:49

  Gradina e mare si cuvantul ingradire este si mai vechi de patru mii de ani ...exisata in limba sanscrita..In rest scrii pentru Sorosh CA DI OBISHEI...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design