13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMai avem nevoie de inca un SMURD. Dar unul dedicat prevenirii dezastrelor

Mai avem nevoie de inca un SMURD. Dar unul dedicat prevenirii dezastrelor

 

Nenorocirea care s-a intamplat azi-noapte intr-un club din Bucuresti ne arata ca avem nevoie de un al doilea SMURD. Cel de-al doilea trebuie sa previna nenorocirile.

Precum spelunca mortii din Capitala, multe altele sunt in toata tara, baruri, restaurante, stabilimente. Care functioneaza fara autorizatii. Sau cu autorizatii luate pe genunchi.

A, ca se fac controale?! Da, si? Care e rezultatul? Se dau amenzi? Cum spunea un primar de sector. Ca s-a controlat clubul ars. Control facut in urma cu cateva zile. Si ca s-au aplicat amenzi pentru o serie de nereguli.

Amenzile sunt frectie la picior de lemn. Cei amendati pot foarte bine, a doua zi dupa control, sa conteste in instanta amenda. Si urmeaza un proces pana la calendele grecesti. Clubul sau restaurantul continua sa functioneze, in timpul procesului, fara sa remedieze nicio neregula, incalcand in continuare legea. S-a intrebat vreodata cineva cati dintre cei amendati pentru diverse nereguli au si platit, in cele din urma, amenda? Ca sa nu mai spun ce se intampla dupa plata amenzii. Nimic!

Alta trebuie sa fie calea de eliminare a tuturor celor care fac cluburi si restaurante fara nicio autorizatie, dupa principiul “investitie minima, profit maxim”. Acea noua cale este masura desfiintarii. Pentru cea mai mica neregula – personal necalificat, mancare stricata, instalatii electrice defecte – disparitia din temelii a speluncii, fara alte discutii, fara amenzi, fara interpretari. Dar pentru asta avem nevoie de o reforma radicala. De o institutie nationala care sa fie capabila sa tina totul sub control. Sa nu mai existe situatii in care tot felul de smecheri, cu bani multi sau cu spate politic solid, fac baruri si cluburi si calca legea in picioare. Fara sa le pese de autorizatii. Si mai ales fara sa le pese de viata oamenilor. 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă