La început i-am crezut doar niște idioți. Dar au un plan | OPINIE

de Sabin Gherman , 01 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 09:01, 02 septembrie 2017
La început i-am crezut doar niște idioți. Dar au un plan | OPINIE

Încearcă să vezi dincolo de discursuri; de câte ori și-au propus să dea de pereți justiția, au venit la pachet cu un „dușman“ străin - au trecut de episodul în care Soros plătea câini și mâțe prin Piața Victoriei, acum sunt vinovate băncile străine. Nu, nu Dragnea spune asta, el are grijă să-și păstreze ținuta de ospătar din Trump Tower, dar haita din spatele lui reîncălzește în fiecare zi zeama cum că „alții nu ne lasă, străinii-s de vină“.

Nici nu s-a terminat bine conferința de presă a blajinului de la Justiție, că a sărit Tudose să călărească băncile. N-a terminat bine Tudose, că a apărut alt pesedist, care cere expulzarea ambasadorului american. Între timp, și Comisia Europeană, și Ambasada Germaniei au transmis că noile legi ale justiției nu trebuie să afecteze statul de drept – o să ceară pesediștii noi expulzări?

De ce se întâmplă asta? Consultanții lor au experiență în rentabilizarea discursurilor de extremă dreaptă – și efectul maxim vine dacă-l faci pe extremist să pară un om la locul lui, doritor de armonie și prosperitate, apărător al tradiției. „De ce n-ați respectat programul de guvernare? N-am fost lăsați, unii nu vor ca românii să trăiască bine“ – așa s-a desfășurat micul dialog dintre El Maximo și semigazetarul crăcănat de admirație. O țară
întreagă – țara lor, cea socialistă – a oftat că iar își bagă străinii coada, că ei făceau catedrale în timp ce noi ne băteam cu turcii, că suntem între imperii iar.

Nu mai e doar prostie la mijloc, chiar dacă avem de-a face cu niște repetenți. Ei știu că un destin euro-atlantic al României înseamnă și un bun mers al justiției – și aici e drama lor de îmbuibați. Nu se plâng că-și rup planetarele sau că-i mâncă gândacii-n spitale, ci că-i ia DNA-ul – e marea lor luptă. Au ­intrat­­ într-o spirală spurcată, reciclează­ mereu temele „mobilizatoare“, „independentiste“: străinii ne fac colonie, atenție la unguri, să nu dea nimeni lecții românilor. L’enfer c’est les autres. Practic, pregătesc poza vinovatului suprem pentru momentul în care statul va capota și au nevoie de emoție publică: spune-i asistatului că-i buric al universului și da, tot din crâșmă-n crâșmă va umbla, dar cu coada pe sus; mândru că-i român și îndârjit împotriva tuturor.

Ei știu că dacă trec de 2017 nu mai contează dacă țara asta va merge cu capu-n pereți, dacă pușcă sau nu deficitul; vine Centenarul și libidoul identitar va obloji sărăcia, terenul e pregătit. 2018 va fi anul în care naționalismul înflorat, după modelul muierilor socialiste de la Constanța, va fi iertat de cei mai mulți dintre români. Centenarul va fi somniferul necesar, trambulina pentru zona gri în care vor aduce România. Dacă vor fi lăsați.

O să vezi: vor bate clopotele-n dungă la fiecare reproș al Comisiei Europene, vor înălța cântări tuturor popilor, vor desfășura cele mai mari steaguri din lume. Lingăi sunt destui: dacă așa merge treaba, de ce să mă piș io contra vântului? – așa se spune în manualul românesc de supraviețuire, nu? Să lăsăm acum autostrăzile, școlile, spitalele, să fim rrromâni...

Pe opoziție nu te baza, e moartă-n coteț – atâta vreme cât se face părtașă, prin tăcere, la milogeala bugetată, n-ai ce-i cere. Ai văzut vreun partid care să intre în grevă parlamentară pentru că deputații, senatorii, șoferii lor și femeile lor de serviciu s-au umplut de bani? Să spună că performanța muncii lor nu merită dublarea indemnizației? Sau că medicii și profesorii au fost săriți din schemă, deși proiectul prevedea altceva? Că ăsta de la Educație își bate joc de o întreagă generație?

Socialiștii știu că, pentru proști, spaima gogonată că vin străinii și ne fac colonie contează mai mult decât groaza că împarți patul de spital cu gândacii. Mai știu ăștia, socialiștii, că unei populații needucate i se fâlfâie – pe românește – dacă lipsesc manualele de pe băncile școlii. O populație proastă n-are niciodată aspirația să devină un popor – doar lălăie despre asta pe la marile sărbători naționale; dă-i un cârnaț cu fasole ș-o bere și-o vei avea la picioare. Da, știu, poți să mă sudui, dar tot ne vom rupe planetarele pe aceleași drumuri; eu în Ardeal, tu în Moldova sau Valahia – cele trei țări unite doar în capul ălora de la CNADR...

Planul socialiștilor e simplu: vor trăi din conflicte. Îi vor „apăra“ pe români și-n același timp îi vor încăiera: cei care muncesc la stat versus cei de la privat. Apoi pe toți românii cu toți străinii: bănci, corporații, supermarketuri, orice. Pentru socialiști, stabilitatea e moarte sigură; n-au deci nevoie de liniște, deși o vor clama. Ți-amintești?: Iliescu-liniștea noastră și mineriadele. Unde vom ajunge? La o țară șleampătă, sub papucul ălor care, în loc să contribuie la construcția europeană, aduc și mai multă confuzie. Vor genera conflicte peste conflicte, toate în numele mândriei de a fi român, al păstrării tradiției – și dacă se împute treaba, vor face din credința ortodoxă ideologie, pe modelul rusesc. Chestiile astea țin mereu la prostime. Dar cine să mai aibă încredere într-o astfel de țară, în care singura valoare pare a fi poziția geografică? Cât mai durează interesul strategic vizavi de noi? Ne plângem că marile puteri ne fac și ne dreg, dar am respectat vreo promisiune făcută în fața marilor puteri? Nu cumva n-am ajuns și noi o mare putere tocmai pentru ne-am băgat picioarele-n ele de valori și principii? Plus: marile puteri ­votează parlamentari și primari aflați în pușcării? Ele, puterile astea, ne opresc să facem autostrăzi? Ele ni l-au impus pe ăsta la Educație? Care-s ăia tarii și marii lumii de-au acționat noaptea, ca hoții?

Ceea ce trăim acum o doar o fază de tranziție; baronetul socialist încă mimează euro-atlantismul, încă mai speră că geopolitica le va garanta libertatea, că solii marilor puteri oricum n-au cu cine negocia: ăștia suntem, alții nu-s, acceptați-ne păcatele și ne vom închina vouă; dacă nu... Mormăielile lor sunt încă-n surdină – cât mai cred că varza socialistă îi va otrăvi pe căprarii de la DNA. Apoi va fi iureș.

Comentarii

 • Denis

  28 septembrie 2017 9:24

  Punctul pe i, cum ne obisnuieste dl- Gherman. Pacat ca marea masa de prosti nu pricepe.

  raspunde comentariului
 • Gigi

  20 septembrie 2017 21:47

  sabine, un autoportret mai bun nici ca se putea!

  raspunde comentariului
 • Georg Gruber

  06 septembrie 2017 21:16

  Ce cauta un agent de influenta platit de Budapesta, un tradator de Neam si de Tara, sa scrie in Romania Libera!

  raspunde comentariului
 • Tepus

  05 septembrie 2017 14:13

  CU BANDITII LUI DRAGNEA, O DUC BINE-N TARA MEA HOTII, CARE POTI SA RISTI, DE-I NUMESTI CA-S PESEDISTI.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 septembrie 2017 9:45

  PONTA NU CANTA, CI JOACA. Joaca o piesa scrisa de altii. Cred ca exista in spatele CORTINEI PESEDISTE, un ,,Grup G,, numeros de specialisti in psihologie sociala si alte domenii, care stabileste ce trebuie sa faca PSD , pe termen lung, mediu si chiar de la o zi la alta. O singura persona transmite ordine scrise de la seful de ,,Grup G,, la presedintele PSD, incat nimeni din PSD nu cunoaste oamenii din ,,Grupul G,,. Dragnea are probleme atat de multe si de grave cu Justitia, incat ,,Grupul G,, nu mai poate sa-l protejeze cu niciun chip, sa nu ajunga dupa gratii. In aceasta perspectiva, Dragnea primeste ordin sa se impace cu Grindeanu, ca sa-l inlocuiasca daca va fi arestat. In acelasi timp, ponta primeste ordin sa infiinteze partidul PRO ROMANIA, cu doctrina ,,social-liberala,, impreuna cu D. Constantin si cu Sorin Campeanu. In acest scop, D. Constantin a fost ,,exclus,, din ALDE. Ponta are sarcina sa atraga parlamentari de la PMP, USR si PNL in partidul sau PRO ROMANIA. Si, in cazul ca Dragnea va fi condamnat la inchisoare cu executare, Ponta este programat sa uneasca PRO ROMANIA cu PSD si sa redevina seful PSD. Parerea mea. Basescu doreste sa sparga PSD-ul, ca sa nu mai detina majoritatea in Senat impreuna cu ALDE. Eu cred ca stie, mai bine ca oricine, ce are de facut, si nu se va lasa prins ca musca in panza de paianjen, chiar daca va coopera un timp cu Ponta.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  04 septembrie 2017 23:32

  ATENTIE MARE LA ARMATA PSD. Auzisem ca s-au gasit la Adrian Nastase acasa o multime de gloante nedeclarate ca Serban Mihalescu a primit mita vreo noua pusti, si m-am gandit ca nebunii se vor fi pregatind de un razboi civil. Acum aflu ca Guvernul Tudose preconizeaza sa infiinteze o armata, care sa asculte numai de prefecturiDeduc ca NERUSINATII ISI PREGATESC O ARMATA, PE CARE URMEAZA SA SE SPRIJINE CAND VOR CHEMA TRUPELE RUSESTI, CUM S-AU PETRECUT LUCRURILE IN ESTUL UCRAINEI SI IN CRIMEEA. CRED CA PARTIDELE DIN OPOZITIE TREBUIE SA ANUNTE IMEDIAT COMISIA EUROPEANA SI NATO DESPRE INTENTIA CRIMINALA A PSD DE A OCUPA ROMANIA CU O ARMATA A SA PROPRIE.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  04 septembrie 2017 16:10

  PNL, USR si PMP, separate, NU REPREZINTA NICI-O SPERANTA. Singurul partid politic pe care au putut conta romanii patrioti si pro-occidentali, dupa 1989, a fost PNTCD din perioada cat a trait Corneliu Coposu. Acesta a fost si motivul ca oamenii lui Ion Iliescu l-au desfiintat. PNL-ul a fost un aliat de nadejde al partidului comunistoizilor lui Iliescu in toti anii dupa 1989. In campania electorala din 2000, Constantinescu nu a mai candidat si Valeriu Stoica, seful PNL, a facut PNTCD ca singur raspunzator de esecurile guvernarii CDR. De aceea, PNTCD nu a mai intrat in Parlament si a fost desfiintat. Ce baza sa punem pe actualul PNL, condus de Ludovic Orban, fiul unui fost capitan de Securitate, numit macelarul din Basov. Acesta a fost dat afara, in anii 1960 de curatire a Securitatii si incadrat la Abator, unde s-a asezat pe furat si a facut puscarie. Personal, nu pot sa trec peste rolul de copoi al lui Ludovic Orban, pus de Patriciu sa-l sfasaie pe Basescu, dupa ce i-a dat un os de ros. Nu am incredere nici in PNL-ul USL-ist, din care o parte a votat PSD pe 11 dec. 2016 si nici in PDL-istii nerusinati care l-au tradat si parasit pe Basescu. Imi plac Unii oameni din USR, dar nu toti au aceeasi orientare. PMP a fost o mare speranta, dar a ramas subdezvoltat si la ce sa ma astept de la aceasta formatiune anemica, in care VALERIU STERIU, presedinte executiv al PMP, a fost prezent duminica, pe 3-09-2017, la lansarea partidului PRO ROMANIA, din prietenie pt V. Ponta, D. Constantin si S. Campeanu, carora le-a propus o colaborare cu PMP. Din lipsa de spatiu, o sa trec la concluzii. Este limpede ca OPOZITIE POLITICA fata de PSD, sub forma de partid, practic nu exista la ora actuala. Trebuie unite cele trei formatiuni de dreapta cat mai urgent in una singura, in UNIUNEA DEMOCRATA=UD. Asa ceva nu se poate realiza, decat daca jurnalistii patrioti din intreaga tara accepta sa se implice, sa se uneasca in cadrul unei asociatii UNIUNEA JURNALISTILOR PATRIOTI= UJP. Ce face UJP ? Convoaca o Adunare a liderilor formatiunilor politice de centru-dreapta si propune sa se uneasca de urgenta toate, fara conditii, in UD. Daca reuseste, UJP va recomanda, in continuare, oameni competenti si patrioti din tara, care accepta sa se inscrie in UD. Tot UJP ar putea ajuta sa se intocmeasca, pe judete, LCAP=LISTA CANDIDATILOR APTI pentru PARLAMENT. Daca nu facem aceste lucruri, ne inhata rusii. Ganditi-va la cei care au murit la MARASTI, MARASESTI si OITUZ, ca au facut ce au facut pentru tara, pentru viitorul copiilor. Nu ca sa parvina si sa adune bani si averi.

  raspunde comentariului
 • Tepus

  03 septembrie 2017 8:00

  DRAGNEA SI CU TARICEANU, URASC TARA, IUBESC BANU, SI MINTEA ORICAT ITI STORCI, NU-I DEOSEBESTI DE PORCI.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 septembrie 2017 20:09

  TARICEANU ATACA FURIBUND AMERICA. Banditul C. P. Tariceanu a inselat statul roman in afacerea STERLING, cu HG 1446 din 2008 si actul aditional 11, prin care a cedat firmei Sterling petrolul si gazele de langa Insula Serpilor, fara licitatii si cu conditii foarte pagubitoare pentru Romania. Aceasta hotie, cu prejudicii de zeci sau sute de milioane de euro pentru tara noastra, a facut-o hoteste, in ultimile zile de mandat ca premier si toata lumea crede ca a facut-o pe spaga. In loc sa-si vada de treaba, fiindca mai are un process in desfasurare, infractorul il ajuta din rasputeri pe megaescrocul Liviu Dragnea sa puna stapanire pe Justitie, pe Serviciile secrete si sa-l inlocuiasca pe presedintele Iohannis cu Tariceanu. Postarea de fata este determinate insa de faptul uluitor, petrecut astazi, sambata 2 septembrie, in primele zece minute dupa ora 16, pe postul TV REALITATEA, pe care C.P. Tariceanu a atacat America si pe ambasadorul Klem, cu o virulenta inadmisibila, acuzand ca se aesteca in mod inadmisibil in treburile noastre interne. Cum este posibil ca acest nemernic, care a invitat pe Naraschin in Senat, care o ataca pe Kovesi permanent si pe alti procurori, care a impiedicat arestarea de catre DNA a senatorilor corupti, care a facut afaceri cu seful spionilor Ungariei, care ajuta PSD=PCR sa distruga opozitia politica democrata din Romania, care ataca permanent Justitia si in mod special DNA, care este permanent in favoarea Rusiei si impotriva UE, CE, NATO si Americii, cum poate sa fie al doilea om in statul roman dupa Iohannis, pe care il ataca fara respect, cum a facut neintrerupt si cu Basescu, pe care declara public ca nu-l recunoaste ca presedinte, desi era numit premier chiar de Basescu ? Cum sa tinem ca sef al Senatului un mare infractor, tradator si dusman al aliatului nostru strategic cel mai de nadejde ?

  raspunde comentariului
 • Roman

  02 septembrie 2017 17:44

  Îmi vine să vomit când îl văd pe Tăriceanu cu filoxofia lui de capitalism de perestroica pe bază de consum și mă întreb cum de Slovacia,Slovenia sunt în șenghen și noi ne văietam,nu l-au putut lăsa mai un an pe MRU să intrăm în șengen,au brut USL.

  raspunde comentariului
 • node

  02 septembrie 2017 17:35

  UN ***** ORDINAR

  raspunde comentariului
 • ioan

  02 septembrie 2017 7:46

  bun si obiectiv articolul !!!!! ii doare pe uni adevarul spus in fata, ca atare au si comandat postacilor sa inceapa mizeria.

  raspunde comentariului
 • dusu

  01 septembrie 2017 18:42

  frati romini ! va ashteapta un viitor si mai luminos conducatorii nu va spune, decit ei va alinta cit de mindri trebe sa fiti,dar sinteti napastuiti de imperialisti da peste citeva luni veti fi partasi la mari schimbari ieuropa voastra ii pe moarte si cind UE se refondeaza cu UE in mai multe trepte , voi deja ati pornit o in marshalier, ha ha da nu va intristati ! asa veti putea edifica procesul de formare a rominului si in Ardeal vor sti sa fure si romini din Ardeal la fel ca voi.romini vechi si vor vota tot frati romini hoti, uniti in cuget si simtire

  raspunde comentariului
  • dusu

   01 septembrie 2017 21:59

   citeam ca romini respinge cu minie proletara impartirea in tari cu mai multe viteze a ieuropei ! no ashe va trebe sa mai primiti in vizita sefi de stat din tarili imperialiste ! astia va vor bani, frati romini, da nu va mai lasa la furat !

   raspunde comentariului
 • VOICAN MARIN

  01 septembrie 2017 14:24

  Pe ce lume trăieti , Buldogule, Bondogule, Florian...repetent al politică an de an? Îi place să te terfelească un ambasador, chiar dacă este al Americii, în ara ta, găgăuă?Cine te plătete, musi, de spui asemenea enormităi?Eti satisfăcut de cârdăia băncilor i a catatului II care protejează firmele străin ce ne fură ca-n codru?Esti mulumit că judecătorii i procurorii au format o adevărată poliie politică.Dacă i-ai crezut la început că sunt idioi... probabil că voiai să fii ef la idioi, ai greit amarnic.Să-i fie ruine! Îiplâng de milă, fanfaronule, că în cap ai numai tărâe.Cere-i bani9i celui care te plkătete să debitezi numai braoave.

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  01 septembrie 2017 14:18

  De fapt, toata aceasta mare napasta care, s-a abatut asupra romanilor, ca jaful organizat generalizat si cu "dezlegare" de la PCR si DSS, coruptia generalizata purtand marca inconfundabila ale aceleeasi defuncte institutii, rasplatirea criminalilor securitatii cu pensii hiper-nesimtite doar pt. ca, au "facut totul", impostura etalata cu o non-salanta strigatoare la Cer in fata unui occident ultra-naiv si nu in cele din urma, impingerearea romanilor sa-si paraseasca gospodariile si tara, toate acestea reprezinta crime de uneltire impotriva propriului popor, chiar daca, toti acesti tradatori de Neam si Tara, mai cred ca, ii implinesc visele si directivele oculte post-mortem ale c-u-r-v-e-t-e-lui, dar toti acesti sobolani rosii vor raspunde in cele din urma, la Marea Judecata, primindu-si fiecare plata pe masura pacatelor comise fata de propriul popor, toasi! Hai Pace, pa!!

  raspunde comentariului
 • Ioan Balan

  01 septembrie 2017 14:05

  Gheorghita vine de la " Gheorghe " ?

  raspunde comentariului
 • Ioan Balan

  01 septembrie 2017 13:55
 • mitica

  01 septembrie 2017 11:57

  pt nedumeritu daca nu esti proasta,ar trebui sa mai ai o nedumerire...de ce scrii pe site-ul puscariasului,condamnat pt coruptie,patron la rl

  raspunde comentariului
 • Sorina

  01 septembrie 2017 11:53

  De fapt nu mai au ce fura. Si promisiunile din campanie nu si le pot tine. Asta a copt naiunea română în ultimii 27 de ani. Acum 27 de ani nici nu se punea problema ca niste anagramai să fie minitri. Totuși, cea care au făcut parte i din primele guverne i din primele parlamente aveau o inută de intelectuali i specialiti. Vă rog să îmi spuneți un singur ministru din actualul guvern care să fie recunoscut ca fiind specialist pe domeniul lui. Un ministru ca Liviu Pop într-o societate normală ar fi fost cel mult ef de catedră într-o coală generală. Deja director adjunct era prea mult. Acum conduce un minister în care nu este zi să nu vină cu altă trăsnaie. Asta a copt societatea românească. De 70 de ani coala i pregătirea nu constituie condiia de bază ca să conduci o institie, un minister, un guvern, un parlament. Mentalitatea asta a iei la iveală acum. De 70 de ani de când marile personalităi ale României au fost omorâte sau gonite din ară, societatea românească a învăat să nu dea doi bani pe cel care este pregătit. Câteva telefoane date la cine contează sunt mai importante decât valoarea profesională a unei persoane i vizunea privind dezvoltarea acestei intituii.

  raspunde comentariului
 • bunicutza

  01 septembrie 2017 11:36

  Iar abereaza Sabinel, micul fascist rosu de campie, cu o bunica maghiara si bunic rrom, asa se explica ochisorii aia bulbucati, dar norocul lui e ca noi, ceilalti locuitori din Cluj, nu suntem ca el si sponsorii lui, si privim cu indulgenta chiar si la tzy-ga-nii ce se declara maghiari - oare de ce ? prietenii cred ca stiu ei ceva ! - ca deh, asa sunt unii, se vand ieftin.Sabine, mai vorbesti sanscrita de coviltir, sau doar romana taranului si maghiara bunicii ?!

  raspunde comentariului
  • ZDREANTA BOLSEVIKO-KGB-ista

   20 septembrie 2017 7:55

   este adevarat ca faci parte din CLANUL gheneralilor si coloneilor de tinichea Abraham-ham-ham, Pricina, Doaga Dogaru, Coarna---???

   raspunde comentariului
 • augustin

  01 septembrie 2017 10:36

  Caz revoltător într-o localitate din România! Angajații unui HIPERMARKET DE TOP nu au vrut să servească un client fiindcă vorbea românește.Un bărbat a vrut să-și comande o porție de mici de la Kaufland, însă angajata hipermarketului l-ar fi înjurat în limba maghiară în timp ce îi lua banii. La scurt timp, banii i-au fost restituiți și nu a mai fost servit.Acțiunea s-a petrecut în Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, angajații care au avut acest comportament fiind din această parte a țării.Clientul a filmat angajata de la Kaufland-ul din Odorheiu Secuiesc și a postat filmulețul pe YouTube joi, 31 august 2017. Acesta a fost viralizat apoi pe Facebook.Pe filmare se vede cum bărbatul care vorbea românește este marginalizat și tratat cu dispreț de locuitorii din Odorheiu Secuiesc, doar pentru că nu vorbea limba maghiară.

  raspunde comentariului
  • Ciombe

   01 septembrie 2017 14:46

   Augustine frate, intr-adevar e un caz hiper-revoltator si totodata ultra-umilitor pt. toti romanii. Dar iti bag si eu o intrebare de bun-simt dar si de vreo 10000 de puncte si-anume, pai cine drak daca nu Beleasca, Ilici si restul banditilor bolsevici, le-a dat nas bozgorilor, infiintandu-le chiar si o regiune "autonoma maghiara", iar dupa Revolutie, cine le-a dat supra-drepturi, bagandu-i in parlament cu drepturi depline, vezi infiintarea udmr-ului o constructie politica pe criterii etnice, creandu-se premizele de infiintare a unui "stat in stat" chiar in inima Romaniei, hmmm?

   raspunde comentariului
 • nick

  01 septembrie 2017 10:05

  Planul lor sa aiba acces la banii UE si sa aplice legile ca in Rusia !

  raspunde comentariului
 • Nedumerire

  01 septembrie 2017 9:27

  Sigur au planuri, nu sunt complet idioti, doar incompetenti, corupti si hrapareti. Am o mare nedumerire cum este posibil ca Presedintele camerei deputatilor, Seful guvernului, ministri sa faca declaratii, aproape zi de zi la doua televiziuni, una a unui puscarias condamnat pentru coruptie iar altul dat in urmarire si care se sustrage cercetarii penale? Romania nu are televiziune publica? Ce dovada mai buna vreti ca astia sunt din aceeasi gasca penala.... Cresc ratingul televiziunilor unor infractori.... Niste nemernici.

  raspunde comentariului
 • centrix

  01 septembrie 2017 8:34

  Total de acord. Linistea iliesciana inseamna unirea in a lasa hotii sa fure si taierea varfurilor care au idei, orice concurenta pune in evidenta ca unii pierd si trebuie sa omoram castigatorii care deranjeaza lenesii. Iar daca prostia se aplica, sa musamalizam greselile alor nostri ca sa ramanem tot noi sa gresim in continuare. Iar cine pleaca din tara ingrozit de prostie nu este roman ca nu se balaceste in laturile noastre. Unirea inseamna ca ne unim sa ne fie mai bine la toti, nu sa ne fie mai rau la toti. Romanii care au facut unirea in 1918 au vrut sa le fie mai bine in civilizatie europeana, nu in mizerie orientala, sa se ridice toti cei care merita, sa fie modele pozitive, nu sa coboare toti care merita si sa se ridice nulitatile, care sa devina modele false care trag in jos tot poporul. Socialismele niveleaza si taie concurenta corecta, omoara inovatia si inapoiaza natiunea in istorie.Comunismul ascuns distruge intai justitia si pune mana pe putere discretionara, pe institutiile democratice, pe politie si administratie, care primesc la inceput avantaje aparente - lefuri, pensii - in schimbul libertatii de a fi de partea poporului.

  raspunde comentariului
 • Vali

  01 septembrie 2017 8:30

  foarte buna opinie, o viziune de ansamblu bine conturata

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design