Homo sovieticus. Glonțul lui Lenin, bâta lui Iliescu și pumnul lui Palada | OPINIE

de Grigore Cartianu , 15 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 22:27, 15 septembrie 2017
Homo sovieticus. Glonțul lui Lenin, bâta lui Iliescu și pumnul lui Palada | OPINIE

Pumnul lui Mirel Palada are genetica unui veac de violență bolșevică. El s-a născut din agresivitatea unei haimanale de partid și de stat, obișnuită să ia, dar să și dea. Să ia bani și funcții de la stat, să dea sudalme, șuturi și pumni poporului plătitor. Formula clasică a activistului crescut pe linia Marx-Engels-Lenin-Stalin-Putin.

Nu există nicio diferență între bătăușii cu lămpaș din iunie 1990 și bătăușul pumnaci din septembrie 2017. Filiația ideologică e aceeași. Ura declanșatoare e aceeași. Metodele sunt aceleași: dă-i la cap și arde-i câteva șuturi! Cine mișcă nu mai mișcă! Dacă vorbește, să tacă! Mi­nerii răspundeau chemării tovărășești a lui Ion Iliescu, părintele fondator al PCRP (Partidul Comunist Român Privatizat). Mirel Palada e produsul pseudo-sociologic al aceluiași PCRP, care oficial își zice PSD.

Grație gândirii de golănaș iresponsabil a lui V. V. Ponta, hominidul Palada a ajuns purtător de cuvânt al Guvernului României, călare peste un buget de câteva milioane de euro. Cum i-a cheltuit, numai el știe. Cert e că nici azi n-o duce rău, fiind furajat cu contracte consistente de Primăria Capitalei. Prin generozitatea Gabrielei Firea, Palada ne bate pe banii noștri!

Rădăcinile violenței roșii nu vin doar de la mineriade. Ele sunt mult mai adânci. Crimele din decembrie 1989 reprezintă o demonstrație de cinism bolșevic. Acolo, rețeta moscovită e completă: diversiune + min­ciu­nă + intoxicare + asasinat. România cunoscuse acea rețetă, pentru prima dată, cu multe decenii în urmă. Tancurile Armatei Roșii au impus dictatura comunistă prin violență extremă. La adăpostul șenilelor sovie­tice, brutele autohtone au trecut la treabă. I-au atacat cu bate și camioane pe ma­nifestanții anticomuniști, susținători ai Regelui Mihai și ai partidelor istorice. Au tras cu gloanțe de război înspre cabinetul generalului Rădescu, șeful ultimului guvern necomunist. Au arestat, torturat și ucis elitele și conștiințele neamului. Au însângerat satele și orașele.

Modelul era cel folosit de Lenin în războiul civil din 1917-1919. Întâiul Criminal al Clasei Muncitoare a ordonat asasinate în toate cătunele Rusiei, pentru a băga spaima în țărani. Nu conta dacă erai vinovat sau nu, primeai glonțul în ceafă pentru reușita „revoluției“. Teroarea a fost dusă pe noi culmi de Stalin, sub bocancul căruia a fost strivită și România democratică.

După 100 de ani de genetică bolșevică, Rusiei îi e greu să scape de virus. Așa a apărut tiranul de tip nou: Putin. Acesta îi inspiră și pe dictatorii noștri în devenire. La fel și cozile de topor care văd în autoritarismul ru­sesc, bazat pe oligarhie intangibilă calea spre îmbogățire protejată.

După modelul rusesc oftează și Dragnea, și Ponta, și Diaconu, și Palada. Uneori își arată simpatia pro-rusă, mereu dau mesaje anti-europene. Când sunt furioși, îi înjură pe americani grosolan, pe față, așa cum o făceau bunicii lor în anii ’50. Americanii sunt vinovați că ne-au luat sub aripa lor și nu mai pot veni rușii la plimbare cu tancurile prin București. Și tot americanii o țin langa cu DNA și cu lupta anticorupție, care-i aruncă pe prăduitori în brațele Rusiei.

Izbucnirea violentă a lui Mirel Palada se înscrie pe linia declarațiilor făcute de Liviu Dragnea la Antena 3, cu o seară înainte. Palada a dat cu pumnul, Dragnea a izbit cu vorba. Iar de la vorbă la faptă nu mai e decât un pas. Unul pe care Palada, cu nervii pe bigudiuri, l-a făcut în emisiunea Nadiei Ciurlin. În 2014, pe când era purtătorul de cuvânt al Guvernului Ponta, acesta scria: „Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali! Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi!“.

Te-ai fi așteptat ca ieșirea irațională a lui Mirel Palada să-i facă pe cei din tabăra roșie să bată în retragere. Să realizeze grozăvia la care s-a ajuns. Da’ de unde?! La Antena 3 au avut loc scene grotești. Gâdea, Ciuvică, Mircea Badea, Roșca Stănescu și Șerban Nicolae (senator PSD) rânjeau satisfăcuți. Ce miștouri grobiene! Ce glumițe tembele! Gâdea a avut chiar cinismul de a-l introduce într-o convorbire telefonică pe Mihai Goțiu. Nu l-a interesat relatarea agresiunii, nici condamnarea agresorului, ci umilirea victimei. Au fost minute de mare rușine pentru ideea de televiziune. Istoria le va consemna în capitolul „mi­zerie extremă“.

Ulterior, alte două primate au salutat bătaia aplicată de Palada unui senator al României, unui cetățean al României. Bogdan Diaconu, președintele unei fantome rusești (PUR), și Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct al ziarului „Evenimentul zilei“, au chiuit de bucurie. Termenii folosiți de ei sunt imposibil de reprodus. Dar faptele lor reprezintă instigare la violență și sunt sancționate de Codul Penal. Ar fi cazul ca Palada (făptuitor), Gâdea, Curea, Ciuvică și Diaconu (instigatori) să plătească pentru bolșevismul lor. Cu legea în mână, nu altfel.

Atenție, bolșevicii – mafioți prin definiție – nu știu să acționeze altfel decât violent! Dacă nu-i oprim la timp, vom retrăi nenoroci­rile din 1944-’64 și pe cele din 1989-’90.

Comentarii

 • ion ion

  30 octombrie 2017 8:48

  Si Cartianu cu pusca mitraliera mai lipsea.

  raspunde comentariului
 • ZDREANTZA BOLSEVIKO-KGB-ista

  20 septembrie 2017 8:36

  este adevarat ca faci parte din CLANUL gheneralilor si coloneilor de tinichea Abraham-ham-ham, Pricina, Doaga Dogaru, Harnagea,Coarna------????

  raspunde comentariului
 • teodor

  18 septembrie 2017 20:50

  Ati scris un articol desavarsit , pe care poate il citesc si domnii de la PNL.Zic asta in speranta ca poate nu-i mai vedem pe la unele posturi tv alaturi de mincinosi, batausi, penali.

  raspunde comentariului
 • gogu radulescu

  18 septembrie 2017 15:54

  Un scriitor sincer, dl. Cartianu, si la obiect, nu un troglodit ca Tolontan, care scrie la comanda. In mod contrar d-lui Cartianu, Tolontan are azi un articol despre SRI, jurnalism si justitie, si care porneste de la premize false. Cea mai importanta este ca Romania este stat democratic. Gresit! Tot ce scrie in articol este valabil intr-un stat cu o democratie consolidata, ceea ce Romania nu este. Ca atare, e pervers uzul sintagmei "stat democratic" in acest context. Romania trebuie sa ajunga un stat cu democratie consolidata, insa nu are mijloacele si resursele pentru asa ceva, de capul ei. De aceea exista MCV, de aceea exista DNA, de aceea a existat cooperarea SRI-DNA. Pana cand cele 3 puteri nu vor functiona inter-dependent si inter-corelat, cu posibilitatea de auto-corectie, si pana cand Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala si CNA nu vor fi cu adevarat independente, perfect functionale si extrem de performante, vorbim degeaba. Pana se ajunge in acel stadiu, e nevoie de dictatura luminata, controlata de partenerii strategici. Orice altceva este tradare de tara, interese particulare si gargara de indivizi cumparati pe nimic sa tradeze parcursul democratic al tarii.

  raspunde comentariului
  • gogu radulescu

   18 septembrie 2017 15:56

   ca sa nu mai spun ca musiu Tolontan, care se da mare aparator al cuvantului liber, blocheaza IP-urile care nu-i convin. Curat murdar. Mare ipocrit, musiu Tolontan.

   raspunde comentariului
 • CURIOSUL

  18 septembrie 2017 8:52

  Dl GRIGORE CUI NU I-A placut comentariul cu ce a prorocit LENIN................si l-a sters ???

  raspunde comentariului
 • node

  17 septembrie 2017 14:15

  SUCCES D-LE CARTIANU , TREBUIE DEMASCATI ACESTI INFECTI AI ROMANIEI.

  raspunde comentariului
 • node

  17 septembrie 2017 14:15

  SUCCES D-LE CARTIANU , TREBUIE DEMASCATI ACESTI INFECTI AI ROMANIEI.

  raspunde comentariului
 • Das

  17 septembrie 2017 8:00

  Bine zis Homo...da da da ...singur ai spus.

  raspunde comentariului
 • Adela Jeler

  17 septembrie 2017 1:20

  Dle Cartianu, una din cele mai bune solutii, pentru ca un cititor de RL sa-si faca o parere si sa emita o opinie cat mai aproape de realitate, este sa citeasca RL varianta tiparita. Asta pentru ca 1. In varianta pe net nu are rabdare sa citeasca din toate capitolele expuse opinii, actualitate, economie.... si citeste in general opiniile, se infurie si comenteaza , mai are si articolul cu care se deschide site-ul care instantaneu iti produce dureri de stomac si in scurt timp faci gastrita cel putin 2. Pentru ca este un ziar cu logica. Daca iti rezervi 20 de minute la o cafea, suc, bere sau vin...poti sa gasesti firul conducator. 3. pentru ca daca dumneavoastra, prin natura meseriei trebuie sa aveti un stomac puternic, noi cititori neavizati nu ne putem permite sa facem ulcer din cauza nemernicilor. Am facut aceasta introducere poate le face placere idea si altor cititori si pentru a incerca sa gasesc filiatia bolsevica de care vorbea dnul R.Dragos, a carui comentariu a fost bun. Eu cred ca in societatea actuala pumnul are mai multe variante. Pumnul este la propriu, ca cel al lui Palade, este ca sabia lui Damocles, cum il descrie dnul Gherman in povestioara omului de bussines ce s-a dus in Alexandria sa se intalneasca cu personaje din muzeul lui madam Tussauds, imbraca forma "psihologia si cultura cartofului la romani" asa cum se oglindeste in editorialul dlui Duta, sau poate fi gasit in varianta "prietenul la nevoie si anevoie se cunoaste" din articolul de pe pagina 3 din Actualitate. Am si eu un exemplu de pumn. Pumnul caracatita, care porneste de la declaratia dnei Iorga din Actualitatea de la pagina 2 o conversatie cu un reprezentant medical. Dna Iorga sugereaza un posibil trafic de influenta a unui prim-ministru care s-ar volatiliza prin declaratiile lui Pescariu. Pai, de cand avem DNA adevarat de prin 2006 am avut urmatorii PM 1. Tariceanu, care nu se pune ca in 2008 s-a dat jos de pe catwalk, 2. Emil Boc 2008-2012, 3. MRU, nu se pune ca a fost 4 luni, 4. Ponta 2012 - dec. 2015, 5. Ciolos 2015 - 2016... si apoi PSD-ALDE. Despre care o fi vorba? Astazi, in vizita fiind, trec prin fata unui televizor si ma opreste comentariul lui Patraru de pe TVR "in care superba lege emisa de Adrian Nastase in 2002 prin care 80 din investitiile in tehnica militara se intorceau in Romania in mai multe forme, a fost anulata. De cine credeti? De Emil Boc in 2012 "por supuesto que si" si pastrata de Ciolos. Nu stiu ce la apucat pe Boc in dimineata zilei cand a semnat legea cu pricina stiu ca a scris si RL un articol despre investitiile in tehnica militara care substitue alte investitii, dar n-am citit articolul. sorry. Deci primul sah mat dat economiei romanesti de Emil Boc. Urmatorul a fost cu salariile, in care m-am incadrat si eu cand dadeam cu banul daca sa mananc sau sa-mi platesc rata in banca, asa de tare-mi scazuse venitul. Reprezetantul medical care a venit in promovare la spital, venea de la Cluj si incepe sa-mi povesteasca cat este lumea nu stiu care si cata lume de revoltata pe Emil Boc. Ca sunt constructii inghesuite probabil trebuia sa rada Clujul din temelii si sa-l faca pe teren viran, ca la Untold oamenii n-au putut dormi din cauza muzicii erau surzi si cand i-a intrebat primarul ce propuneri au, ce sa faca cu castigurile de pe urma festivalului...etc Motive subtiri si nesustenabile. Eu nu-l apar pe Boc, nu-l cunosc, si nici n-am dat in sindrom pentru ca m-a lasat cu buzunarele goale, dar trebuie sa-i recunosc si meritele pe care le are si cu care incearca sa-si refaca imaginea dupa Bucuresti. Nu stiu cum isi face achizitiile, dar sunt convinsa ca nu merge razant cu legea, pentru ca astia il mancau cu papuci cu tot pana acum. Aaaa! Sa nu uit! Mai sunt si faimoasele alegeri din 2009 in care Emil Boc nu stiu ce pocinog a facut ca declaratia auzita, facuta de nu stiu ce duduie, nu era coerenta si logica. Mai gasiti exemple cu Boc? Nu seamana a pumn caracatita? Alte tentacule care sa sape la esafodaj mai stiti? Va puteti imagina ce inseamna pentru PSD-ALDE si firmele lor acolite sa vina la carma unui oras care are creionata o structura stabila, care are contracte ferme, care are surse de venit destul de sigure, pe care-l stiu straini ca-n palma "buna ziua Cluj" spun, nu "buna ziua Romania"? Va imaginati ca dau in icter cand vad si stiu cate spagi scapa de ei, cand bani se scurg fara sa le umple buzunarele? Stiti cat sunt de disperati cand vad o anumita independenta financiara fata de Bucuresti, fata de partudul stindard PSD-ALDE? Simtiti cat sunt de furiosi ca exemplul lui Boc l-ar putea urma si altii care isi doresc normalitatea banului transparent, a banului folosit corect? Sa va amintesc de primarul PSD de la Ciugud, cel cu fonduri europene, exclus di partid? Poate bricolajele mele denota o opinie eronata, dar mi-a placut idea de pumn caracatita. Prea era un termen la indemana si cu simbol pentru politica PSD-ALDE. Si apropo de modelul amintit de dumneavoastra din perioada 1917-1919, are o imagine fabuloasa in romanul Aviatorul a lui Evgheni Vodolazkin.

  raspunde comentariului
 • Ce mai face BOUreanu?

  17 septembrie 2017 0:40

  Cum vi se pare fapta lui? Asta denota ce, ca era beat? NU! Arata adevarata fata a individului. Persi spun ca vinul dezleaga limbile si oameni spun adevarul, isi arata adevarata lor fata! Recte SALBATICIA, impulsivitatea... daramite cand esti treaz si te manifesti astfel. Deja, daca nu esti cu antecedente la psihiatrie, stresat peste masura, sub influenta unor subtante inclusiv medicamentoase, sa te manifesti in acel cadru in halul acela arata un slab control asupra ta insati. Oamenii nu erau spectatori,. suporteri, jocul lor nu avea vreo miza concreta, ci unul cauta sa-l domine pe celalat in fata prezentatoarei se xy care se manifestase anterior intr-un anumit fel - DISPONIBILA! Pentru orice fantezii. De aceea le propun sa angajeze un prezentator numai bun de injurat si imbrancit in direct, ori sa invite doar barbati insurati cu frica de Dumnezeu care si-au iubit nevasta si au facut sex cu ea cel putin o data pe saptamana in ultimele luni!

  raspunde comentariului
 • cine i-a batut pana la moarte tinerii in 13-14?

  17 septembrie 2017 0:23

  Ei nici macar nu erau ARESTATI, in vreo forma de arest, retinuti conform LEGII, ci batuti cu bestialitate, violati, ucisi cu salbaticie de niste salbatici care nu aveau nimic in comun cu legea si civilizatia! in afara faptului ca erau intaratati, coordonati si infiltrati de SECURISTI SI POLITIENI a caror menire era cu totul alta pe lume in orice stat civilizat. CU toate ca avuse loc o REVOLUTIE si ne aflam pe harta EUROPEI!

  raspunde comentariului
 • Cine l-a omorat in bataie de Gheorghe Ursu?

  16 septembrie 2017 22:56

  BOLSEVICII Lui iLiescu? Le plateste statul roman pensii astronomice si azi, chiar daca le-a pus propreala pe averi? i-o fi degradat?

  raspunde comentariului
 • ioan

  16 septembrie 2017 20:15

  pumnul lui zapacione asta este un gest de imbecilitate si cinism la maxim. insa semnificatia lui este mult mai mare. acum este clar ca semnalul catre poporul roman sa dat. daca tacem si acceptam , vom fi din nou ingloditi intr-o dictatura. daca nu , atunci este momentul sa cerem raspicat respectarea constitutiei si alegilor normale a unei societati moderne. nu ultimele legi pe care talhari leau promovat. clasa politica trebuie complect eradicata . ei nu mai reprezinta poporul ci doar pe ei insisi. TREZESTE-TE ROMANIA !!!!!!

  raspunde comentariului
 • KILIMANJARO

  16 septembrie 2017 14:25

  Corect, clar si la subiect, Mr. Cartianu!

  raspunde comentariului
 • Constantin3

  16 septembrie 2017 12:42

  Excelent articol, o singura observatie am de facut ,,sapte ani de acasa,, , acesta este de fapt resortul comportamental al indivizilor!

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  16 septembrie 2017 5:58

  Adică arianusul lui Trump, kurcubeul mareșalului Johannescu și pixul analistului repetent...

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  16 septembrie 2017 1:36

  Li se spunea "bolshevici" pentru ca erau mai multi. PSD a cashtigat alegerile si nu va permite celor care au luat mai putine voturi, cam 8 la suta, sa puna mana pe putere ne-democratic.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD IN AFARA LEGII

   16 septembrie 2017 15:51

   Ba da bah voma de balega rosie! este ultima toamna a voastra in libertate. cu gunoaiele din PSD terminam repede. va fi mai greu cu cei ca tine dar va dibuim noi si nu mai apucati anul ce vine in libertate. veti avea cea mai mare deceptie a voastra in octombrie.

   raspunde comentariului
 • Nu-nuNU, HOMO ALLtenie SPQRtivus!

  16 septembrie 2017 0:01

  Ce mai batea securitatea ceaushista, n-asa? SECURITATEA olteanului CEAUSESCU anti rus! e aia care a invatat minerii sa bata si sa faca copii handicapati, dar toti sportivi!, care sa lucreze ca un facut prin toata MEDIA, inclusiv la Radio Romania Actualitati SPORTIVE! ...ori prin parlament, pe linga parlament, mereu in miezul actiunilor politice si calare pe situatie, daca nu pe maturoi, ca si pe ce 4 putori ale statului DEMOCRATIC postceaushist.

  raspunde comentariului
 • Dumitru

  15 septembrie 2017 23:49

  Daca erati baieti cinstiti, si nu postaci, aduceati aminte si de pixelul albastru al lui Basescu. Tineti mine, atunci cand i-a tras o palma unui copil in direct.

  raspunde comentariului
 • asd

  15 septembrie 2017 23:11

  Grivei Cartianu = garbage collection Ce treaba are Putin cu Pulada ? Aceeasi cu **** si prefectura

  raspunde comentariului
 • Gorbaiov

  15 septembrie 2017 20:41

  Radio Erevan poetul Maiakovschi s-a sinucis. Un ascultator si daca s-a sinuci, care au fost ultimele lui cuvinte? Radio Erevan Nu trageti tovarasi! .

  raspunde comentariului
 • Ecce Kurrupt

  15 septembrie 2017 19:08

  Evident kuminecăturile lui Bush, preskuru lui Olaba și kurcubeul lui Hitlary

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  15 septembrie 2017 18:44

  Homo Superior.. Obeliskul lui Washington, arianusul lui Trump și pixul analistului repetent...

  raspunde comentariului
 • LSurub

  15 septembrie 2017 18:41

  Nu neaparat bolsevismul , eram noi violenti inca de pe vremea lui Dracula ca trebuia sa le taie madularele scarbavnice ca sa-i mai domesticeasca pe mioriticii astia de netrebnici asistati sociali ai lui Drahnea pusi numai pe hotie de la mic la mare. Dar criminalul Iliescu si cu gasca lui de SRIsti hoti e dupa model Boris Ieltzin care a pus KGB-ul la furat si vandut tara la sionistii occidentului dar a venit Vladimir Putin si a pus tara pe picioare si FSB-ul n-are voie sa mai ruineze economia nationala ca la noi Coldea-Ghitza ar fi fost de mult morti ca Litvinienko si alti tradatori la Londra cu un ceai de Plutoniu radioactiv. La noi mafia SRI jefuieste de 27 de ani tara pe toate caile si toti merita executati ca s-au dat cu occidentul sa vanda tara pe bucati.

  raspunde comentariului
 • box populi

  15 septembrie 2017 18:35

  Topîrceanu a scris BALADA UNUI GREIER MIC. Iar aici e vorba de BALADA UNUI CREIER MIC !!

  raspunde comentariului
 • jean

  15 septembrie 2017 18:06

  niste filozofie cioraneasca. Cine roade ciolanul puterii e cel mai tare

  raspunde comentariului
 • @Radu Constantin

  15 septembrie 2017 17:52

  "Statul politienesc", stimabile, este reprezentat de Dragnea si acolitii lui, parlamentarii corupti, ministrii alesi de Dragnea pe spranceana, primarii care isi dau lefuri ca pentru o duzina de doctori de prim rang, televiziunile de casa si trolii care misuna pe forumuri, ca sa sustina aceasta pleava toxica! Tara este in deriva si in curand va ajunge in criza. Dar mai sunt aplaudaci ca dumneata. "Cade, dar ce frumos cade!"

  raspunde comentariului
 • lucien bolyai

  15 septembrie 2017 17:49

  Nu-l lasați pe Palada singur cu oglinda. E in stare să dea cu capul in oglindă ,sa demonstreze că el e mai puternic !!

  Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

  Dezvoltat de Bluebay Design