Felicitări, dragi alegători PSD: tocmai aţi plătit dublarea salariilor baronilor lui Dragnea! | OPINIE

de George Mioc , 14 august 2017 - stire actualizata la ora 12:55, 14 august 2017
Felicitări, dragi alegători PSD: tocmai aţi plătit dublarea salariilor baronilor lui Dragnea! | OPINIE

Aș putea fi ironic și să le spun votanţilor PSD: asta ați votat, asta primiți! Pentru că este tot mai evident că aceia care îi „finanţează” pe baronii PSD și întrețin micile lor oștiri locale sunt chiar simpatizanţii cei mai fideli ai domnului Dragnea.

Noua super-acciză la benzină și motorină nu va finanța un kilometru de autostradă. Minciuna aceasta penibilă au recitat-o și Victor Ponta împreună cu Crin Antonescu, atunci când au introdus taxa de șapte eurocenți la litrul de carburant. PSD-ul domnului Dragnea ne crede proști și speră că am uitat, așa că repetă exact aceleași lozinci.

De fapt, fiecare bucată de pâine, fiecare litru de lapte, fiecare produs care ajunge pe masa românilor vor fi mai scumpe din cauza acestui nou bir. Și care va fi destinația banilor astfel colectați? În primul rând salariile poliției și ale aparatului de represiune, salarii care au crescut odată prin legea salarizării și, după doar o lună, au mai primit un plus de 10-15%. O măsură tipică regimurilor dictatoriale care se tem de propriul popor.

Când folosesc termenul de „fascist” nu exagerez cu nimic, exact acesta este comportamentul unor astfel de regimuri. În al doilea rând, noile biruri se vor duce în salariile baronilor şi slujitori de la curţile lor. Primarul din Alexandria şi-a dublat salariul, ajungând la circa 3.000 de euro. Ceea ce nu v-a spus doamna Olguţa Vasilescu este că, la aceşti bani, se adaugă tot felul de sporuri năstruşnice, iar primarul din Alexandria - care are un singur merit, îi este prea-plecat lui Dragnea – va avea în mână vreo 4.000 de euro, mai mult decât preşedintele României. Un şofer de la această primărie ia mai mult decât un profesor cu vechime, un funcţionar banal se uită de sus la un universitar. Pentru cadrele didactice şi medici, bani vor fi abia prin primăvara anului viitor.

Regimul domnului Dragnea, „social-democrat”, a mai reuşit o performanţă care loveşte exact în bunăstarea alegătorilor săi: alături de Ungaria, România are cel mai scump preţ la energie electrică din regiunea Europei de Est. Dublu faţă de alte state din zonă. Triplu faţă de preţul din august 2016. Cum a reuşit? Simplu: băieţii deştepţi ai noului regim PSD au manipulat piaţa şi au inflamat preţurile. Deocamdată, factura populaţiei a crescut cu „doar” vreo 7%, dar efectele manevrelor PSD-ALDE de pe piaţa energiei se vor resimţi şi aici, mai devreme sau mai târziu.

Şi încă o ştire pentru alegătorii PSD: de la 1 ianuarie 2018, din salariile mari promise de PSD, veţi plăti asigurăile de sănătate şi de pensii, pe care până acum le plătea angajatorul. Ca să vă traduc: aceste dări reprezintă cam 23% din salariu, iar dacă PSD v-a promis cu 25% mai mult, în realitate veţi primi un 2%.

Spitalele în care sunt trataţi cei săraci n-au medicamente, n-au echipamente, iar medicii, prost plătiţi, fug care încotro. Întrebaţi-i pe baronii PSD când s-au lăsat trataţi ultima oară la stat. Ei se duc în clinici din străinătate. Dacă nomenklaturiştii aceştia ar sta şi ei în spitalele administrate de doamna Firea, tremurând de frica infecţiilor nosocomiale, nu credeţi că situaţia ar fi diferită? În cartiere sărace, precum Ferentari, pică tavanul şcolii peste elevi.

Fără îndoială, întreaga ţară suferă de pe urma regimului Dragnea, dar primele victime, cei mai loviţi, sunt chiar cei care îl votează. Dragnea aplică la nivelul României o reţetă pe care a folosit-o cu succes în Teleorman: distruge economia şi blochează investiţiile care aduc locuri de muncă bine plătite, îi face dependenţi de stat şi de ajutoare sociale pe cât mai mulţi dintre alegători şi îi manevrează cu ajutorul unei prese toxice de tip Antena 3. Iar dacă apar turbulenţi, avem o poliţie şi o jandarmerie pe care le-am fidelizat crescându-le salariile în neştire.

Eu nu cred că trebuie să ne resemnăm, abandonând definitiv speranţa că „electoratul PSD” va deschide ochii şi se va lepăda de Scaraoţchi de Teleorman.

Uitaţi-vă peste cifre: în 2000, PSD a convins peste 4 milioane de români să-l voteze, în 2004 a mai obţinut 3,7 milioane de voturi la alegerile legislative, iar în 2008, doar 2,23 de milioane. PSD pierduse, în opt ani, 40% din electorat! Dragnea a păcălit, în 2016, circa 3,2 milioane de alegători, dar asta s-a întâmplat pentru că alternativa a fost jalnică, să o recunoaştem. 

Nu e nevoie de cine ştie ce strategie ca să destrami baza electorală a PSD, e nevoie de curaj. Trupa lui Dragnea trebuie asaltată la baionetă, din toate părţile, zi de zi şi ceas de ceas. O spun uitându-mă cu tristeţe la faptul că „opoziţia”, în frunte cu preşedintele Iohannis, e într-o prelungită vacanţă. Nu cu indolenţi şi fricoşi vom reuşi să scăpăm România de PSD. 

Comentarii

 • Mesterul

  21 august 2017 23:40

  DOMNULE MIOC DVS. AVETI MENTALITATI LEGIONARE SI FASCISTE . CUM PUTETI JIGNI PE ROMANI CARE AU VOTAT UN PARTID FIE EI SI CITEVA SUTE. ALEGERILE SUNT LIBERE DOMNULE NU MAI MAINIPULATI LUMEA SI MINTITI CU NERUSINARE , OPRITI-VA CU INSTIGARILE LA VIOLENTE CA O SA AVETI PARTE DE ELE. RUSINE SA VA FIE.

  raspunde comentariului
 • JOLY

  18 august 2017 14:32

  Sta in puterea poporului sa schimbe aceasta adunatura de inculti conducatori. Dar cum romanii sunt lasi, ne meritam soarta.

  raspunde comentariului
 • Daria

  16 august 2017 10:06

  Cum mai merge cu Trump, domnule Mioc? Il mai sustineti? Mai sunteti mandru ca l-ati votat?

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  14 august 2017 11:53

  Ce ai cu PSD-ul? Numai ei fura, numai ei au baroni? Pai TOTI primarii beneficiaza de aceasta POMANA facuta de PSD, deci TOTI baronii sint multumiti si sustin PSD-ul in astfel de cazuri. Adica si PNL, UDMR, USR etc.etc.

  raspunde comentariului
 • vasilica

  13 august 2017 19:37

  Mioc nu are nici in clin ,nici in maneca cu Romania,el fiind antreprenor in State cu viza cu tot cei trebui,inclusiv sarcini de la CIA! Nu inteleg de ce SBorcan il mai accepta,sau asta-i sarcina!

  raspunde comentariului
 • Emil Aluas

  13 august 2017 17:19

  Mi se reconfirma, pentru a mia oara, ca din vest, inclusiv din SUA, Romania se vede mai obiectiv, mai clar, mai bine. Felicitari D'le Mioc. Cu stima, Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta Blog emilaluas.blogspot.ro

  raspunde comentariului
 • Emil Aluas

  13 august 2017 17:19

  Mi se reconfirma, pentru a mia oara, ca din vest, inclusiv din SUA, Romania se vede mai obiectiv, mai clar, mai bine. Felicitari D'le Mioc. Cu stima, Prof. Emil Aluas, Presedinte-Fondator, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta Blog emilaluas.blogspot.ro

  raspunde comentariului
  • Stalin n-a murit

   14 august 2017 3:16

   Intrebat intr-o emisiune acum multi ani la Tuca care e explicatia imaginii proaste pe care o au securistii in fata romanilorI raposatu Tudor Postelnicu a facut o declaratie istorica AU O PARERE F BUNA DESPRE EI SI II CONSIDERA PE CEILALTI PROSTI. DE ALTFEL DE AIA AU SI FOST MATURATI IN 1989 -incheiat citatu Citesc articolul si imi dau seama cat de actuale sunt vorbele acestuia Toti e prosti, corupti, numai ei nu! O preciare de la mine Dupa ce si-au lasat barbi, mustati si plete la revolutie , acum angajati de corporatii s-au dus din nou la friserie Metehnele nu si le-au uitat insa PS Acest comentariu este adresat sustinatorilor STALINISTI de toata mila a dlui Mioc!

   raspunde comentariului
 • Branzoi Victor

  13 august 2017 16:18

  Un pacient internat intr-un spital primeste hrana de cca. 7 leizi, un asistat social 12-13 leizi, un puscarias 22 leizi.Asta-i Romania !.

  raspunde comentariului
  • Sorin

   13 august 2017 17:31

   Iar un parlamentar cat primeste pe zi, cand de fapt este tot un puscarias. Dar un pensionar din militie sau armata?

   raspunde comentariului
 • node

  13 august 2017 13:33

  DACA NUMAI NE LAMENTAM SI NU SUNTEM IN STARE SA NE ADUNAM SI SA DAM O DATA DE PAMANT CU ACESTI CRIMINALI ODIOSI ____ _FOAIE VERDE DE DUDAU _O SA FIE SI MAI RAU.

  raspunde comentariului
 • node

  13 august 2017 13:20

  ALEGATORUL PSD UMIL, PROST SI NEEDUCAT_ IAR TE-AI BAGAT CU CU CAPU-N K..AT_CU OAMENI BOLNAVI DE PROSTIE _ N-AI CUM SA IESI DE-AICI ROMANIE_ TRCE-VOR MULTI ANI DE-AICI ROMANIE_PANA VEI SCAPA SI TU DE PROSTIE_CAND SCOALA VA FI O DAEVARATA SCOALA_ E CAM TARZIU E IARA-SI BOALA_ BOALA DE PROSTIE_GREU DE SCAPT ROMANIE

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina PSD TREBUIE OPRIT PT TOTDEAUNA

  13 august 2017 13:09

  DUPA 25 AUGUST FITI PREGATITI SA MANIFESTAM IMPOTRIVA GRUPULUI CRIMINAL PSD-ALDE. DACA ACESTE BESTII INVING NOI TOTI VOM LUA DRUMUL OCCIDENTULUI CA IN VREMEA CRIMINALULUI ILIESCU. CRIMINALA CARMEN DAN A DAT ORDIN SA FIE INNABUSITE TOATE MANIFESTATIILE ANTI-PSD INCLUSIV PRIN VIOLENTA. SUNT MULTI JANDARMI TINERI CARE VOR PACTIZA CU NOI STRADA. NUMAI UNITI VOM INVINGE. PLANUL ACESTOR BESTII COMUNISTE INCLUDE UN VIITOR REFERENDUM IN CARE VOM FI INTREBATI DACA VREM SA RAMANEM IN UE. DACA PSD-ALDE CASTIGA IN ACEASTA TOAMNA VA INCEPE PRIGOANA EXACT CA IN 1946. INTREBATI-VA BUNICII! VOM MURI SI VOM FI LIBERI! PT VIITORUL COPIILOR NOSTRI VENITI ALATURI DE NOI ! TREBUIE SA INVINGEM GRUPUL CRIMINAL-PSD-ALDE. CU DUMNEZEU INAINTE IMPOTRIVA MAFIEI COMUNISTE!

  raspunde comentariului
  • node

   13 august 2017 13:26

   HAI SA DAM MANA CU MANA_ TOTI CU INIMIOARA BUNA_SA SCAPAM TARA DE HOTI_MAMA LOR LA TOTI

   raspunde comentariului
 • node

  13 august 2017 13:06

  ALEGATORUL PSD UMIL, PROST SI NEEDUCAT_ IAR TE-AI BAGAT CU CU CAPU-N K..AT_CU OAMENI BOLNAVI DE PROSTIE _ N-AI CUM SA IESI DE-AICI ROMANIE_ TRCE-VOR MULTI DE-AICI

  raspunde comentariului
 • viktor

  13 august 2017 13:02

  "Sebastian ka.ka.nescu", mananci fe.ka. le cu mare pofta ... ma-ta si tac-tu nu sunt oare pensionari sau pe tine te-au gasit la gardul primariei, lepadat ca in ka.ka.t puturos ce esti, mizerie subumana, popmanagiu ka.ka.pita lizd !

  raspunde comentariului
  • moshu 49

   13 august 2017 15:39

   Ti-am mai zis, aceste poezii, merg bine pe peretii veceului de la birtul din satul tau, nu aci, unde scrim oamenii mari, academicieni precum Liiceanu, Manolescu, Plesu, Pora , Cartianu si altii

   raspunde comentariului
 • node

  13 august 2017 12:47

  POLITRUCI CU CREEIERI DE MUSCA CARE FURA SI FURA DE USCA MINCIUNA - I ADEVARUL PENTRU EI CARE FURA SI FURA CA NISTE LEI POPOR SARAC UMIL SI BLESTEMAT AI AJUNS DIN CU CAPU-N K....AT TREZESTE-TE POPOR DIN PROSTIE DE VREI SA MAI AI POPOR ROMANIE

  raspunde comentariului
 • node

  13 august 2017 12:44

  POLITRUCI CU CREEIERI DE MUSCA CARE FURA SI FURA DE USCA MINCIUNA - I ADEVARUL PENTRU EI CARE FURA SI FURA CA NISTE LEI POPOR SARAC UMIL SI BLESTEMAT AI AJUNS DIN CU CAPU-N K....AT TREZESTE-TE POPOR DIN PROSTIE DE VREI SA MAI AI POPOR ROMANIE

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  13 august 2017 11:58

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  13 august 2017 11:58

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Da consecintele unor alegeri "democratice" sunt evidente pentru intreg poporul roman - romanii au ales din nou "emanatia comunist" din lipsa de altceva ?

  13 august 2017 11:28

  Am crezut ca romanii vor accepta un timp niste pseodo elite foste comuniste - ca altfel nu merge . Dar intelectualii romani ce au facut au inceput sa faca afaceri cu doctorate care au fost intocmite pentru politruci ca sa dobindeasca aura unei elite care sa poata fie recunoscuta international. "STIINTA IN ROMANIA ESTE O BATAIE DE JOC" si sa te uiti dupa intelectuali ? Dragnea ? este un intelectual ?

  raspunde comentariului
 • moshu49

  13 august 2017 11:08

  păcat că acest rechizitoriu realist și concentrat nu este citit și de mancurții pesediști. nici închinatul și pupatul la moaște nu mai salvează pesedimea, dar pînă în 2020 e cale lungă și ăștia ne iau trei piei. iar în opoziție sînt prea puține persoane calificate să trezească boborul. cît despre Iohannis... mai bine nu!

  raspunde comentariului
 • Groza

  13 august 2017 10:25

  Adica sa plece Voiculescu si sa-l aleg pe Fenechiu?Alegeri participative nu rereprezentative.Propui treicentru,judet si circumscriptia electorala,propusi de cele trei categori

  raspunde comentariului
 • Un cadru didactic

  13 august 2017 9:50

  Un articol foarte realist,dar DUREROS PENTRU VIITORUL SUMBRU al României. Am scris prea multe comentarii in care m-am arătat scârbita de ceea ce se întâmplă în țară. ACEST REGIM COMUNISTOID-SECURIST TREBUIE ÎNLĂTURAT PRIN ALEGERI ANTICIPATE. ALTĂ SOLUȚIE NU EXISTĂ. SCHIMBAREA TREBUIE SĂ AIBĂ LOC CÂT MAI REPEDE PENTRU CA TARA SĂ NU FIE DISTRUSĂ DEFINITIV. HOȚII, CORUPȚII, DELAPIDATORII DE LA GUVERNARE ȘI DIN PARLAMENT TREBUIE SCHIMBAȚI ÎN TOTALITATE. PREA NE-AM SATURAT !!!!!!

  raspunde comentariului
  • node

   13 august 2017 13:32

   DACA NUMAI NE LAMENTAM SI NU SUNTEM IN STARE SA NE ADUNAM SI SA DAM O DATA DE PAMANT CU ACESTI CRIMINALI ODIOSI ____ _FOAIE VERDE DE DUDAU _O SA FIE SI MAI RAU.

   raspunde comentariului
 • Adi

  13 august 2017 8:50

  Schimbati IT-istul, avtei de mult timp eroare la semnele de punctuatie.

  raspunde comentariului
 • Adi

  13 august 2017 8:48

  1. "Electoratul psd" nu va vota niciodata altceva pt. ca e format din pomanagii, puscariasi, sistemul de relatii si pensionari pt. care 10 lei in plus conteaza, chiar daca pierd 15 apoi deci prostimeimbecili2. Nu exista "alternativa jalnica" atunci cand ai de ales intre neocomunisti si altceva, iesi la vot si alegi ORICE altceva. PMP Poporul MasivMamaligar PasivPatetic isi merita soarta, 60 la suta pasivi patetici este mult.3. Democratia este sistemul ce nu ne permite sa fim guvernati mai bine decat meritam.

  raspunde comentariului
 • Adi

  13 august 2017 8:48

  1. "Electoratul psd" nu va vota niciodata altceva pt. ca e format din pomanagii, puscariasi, sistemul de relatii si pensionari pt. care 10 lei in plus conteaza, chiar daca pierd 15 apoi deci prostimeimbecili2. Nu exista "alternativa jalnica" atunci cand ai de ales intre neocomunisti si altceva, iesi la vot si alegi ORICE altceva. PMP Poporul MasivMamaligar PasivPatetic isi merita soarta, 60 la suta pasivi patetici este mult.3. Democratia este sistemul ce nu ne permite sa fim guvernati mai bine decat meritam.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design