8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce tac sindicatele polițiștilor și asociațiile magistraților în fața imunității abuzive...

De ce tac sindicatele polițiștilor și asociațiile magistraților în fața imunității abuzive a lui Oprea? | OPINIE

Suferința monstruoasă  prin care rec părinții polițistului Bogdan Gigina nu-i mișcă pe liderii sindicatelor din Poliția Română. Tac toți ca niște lași. Imunitatea abuzivă a lui Gabriel Oprea în fața Justiției nu stârnește interesul asociațiilor magistraților. Cum așa?

Într-o țară civilizată, cu sindicate care sunt conduse de lideri cinstiți și interesați de apărarea intereselor sindicaliștilor simpli, mușamalizarea morții unui polițist provoca un blocaj total al sistemului. Sindicatele erau în stradă până când politicianul responsabil de moartea polițistului primea sentința finală.

În România, când s-a aflat că Bogdan Gigina a fost forțat să meargă prea repede pe ploaie pentru că Gabriel Oprea se grăbea de la restaurant, într-o coloană oficială formată ilegal, lideri celor mai mari sindicate din Poliția Română au sărit să-l apere pe ministru. Au fost demonstrații de slugărnicie siderante.

A fost momentul în care s-a văzut cel mai clar că liderii de sindicat nu reprezintă interesele polițiștilor cinstiți și sunt, de fapt, doar niște lachei ai unui politician care putea să le ofere diverse avantaje în schimbul acestui servilism hidos.

Zilele acestea, după ce 73 de senatori ai rușinii naționale au votat pentru ca DNA să nu-l poată ancheta pe Oprea, liderii sindicatelor polițiștilor au dat un nou exemplu jenant.

Tac nepăsători în fața abuzului comis în Senatul României pentru ca Gabriel Oprea să nu fie anchetat, să nu ajungă în Justiție unde să se decidă dacă și cum este vinovat pentru moartea polițistului Gigina.

Liderilor sindicatelor din Polția Română nu le pasă că a murit un polițist din cauza unui politician grandoman.

Nu le pasă că politicianul e protejat de Justiție. Nu le pasă nici măcar de suferința oribilă prin care trec părinții lui Bogdan Gigina.

Sfâșiată de durere și copleșită de revoltă, după ce senatorii au decis că nu trebuie să i se facă dreptate, mama lui Bogdan Gigina a scris un mesaj impresionant. A povestit lumii întregi cum și-a găsit băiatul mort la spital. A descris scenele înfiorătare prin care a trectut acum aproape un an când a intrat în încăperea plină de sânge, unde copilul ei zăcea mort, cu gâtul rupt și chipul complet desfigurat. A spus lumii întregi cum a picat în genunchi și a sărutat picioarele fiului ei, cum plângea alături de ea un medic.

Mama polițistului ucis de grandomania lui Gabriel Oprea a descris o suferință care te paralizează.

Sunt momente înfiorătoare pe care părinții lui Gigina le vor comemora în scurt timp. Nici un an nu a trecut de la clipele în care toată viața lor s-a prăbușit într-un hău infinit de durere și deja află că nu se va face dreptate.

Cât de revoltătoare este toată această situație?

O suferință monstruoasă care nu contează nici cât negru sub unghie pentru liderii sindicatelor din poliție.  Cu ce putea să-i corupă Oprea astfel încât să tacă într-o astfel de situație?

Tac toți și tăcerea lor ne spune în slujba cui se află, de fapt, acești oameni.

Tac și asociațiile magistraților. Toți cei care se înghesuiau până acum să apară seară de seară pe la toate televiziunile controlate de mafia din politică au dispărut. Nu vine unul să se declare revoltat că un politician este declarat imun în fața Justiției. Nu apare unul la vreo televiziune pentru a spune că e nefiresc să existe cetățeni care sunt mai presus de lege și intangibili de Justiție.  

Tac toți și tăcerea lor ne arată că, de fapt, ei nu au servit niciodată intereselor legitime ale magistraților și Justiției.

Tăcerea lor în cazul Gigina ne explică de ce apăreau ei zi de zi la televiziunile controlate de grupul infracțional din politică, apărând politicienii cercetați pentru fapte de corupție. Le reprezentau lor interesele, nu interesele Justiției. Interesul mafiei acum este ca Oprea să fie protejat, ca să nu vorbească. Din această pricină tac toți.  



 

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă