15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Diaconescu, aruncat 5 ani şi jumătate la tomberon

Dan Diaconescu, aruncat 5 ani şi jumătate la tomberon

Senzaţional. Şi nu prea. Dan Diaconescu a ajuns la puşcărie. Nu a fost o noutate pentru el. Se aştepta. Şi, oricum, ştia cum este. Mai fusese reţinut trei zile prin iunie 2010, atunci când îşi prezenta mândru cătuşele. Şi acuza pe toţi pentru toate nedreptăţile la care fusese supus. Dar să revenim la zilele noastre. În jurul prânzului toate televizoarele patriei s-au îngălbenit. Dan Diaconescu fusese trimis la închisoare pentru următorii cinci ani şi jumătate de către judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti. Şi asta nu e tot. Fondatorului PPDD i-a fost interzis, după ispăşirea pedepsei, să apară la televizor alţi cinci ani. Asta, de fapt, este pedepsa care îl doare cel mai mult de omul poporului, aşa cum s-a autodefinit.

Domnu' Dan nu merge singur la răcoare. I-a luat după el pe Doru Pârv şi pe Ghezea Mitruş. "Celebrul" clarvăzător şi fost realizator la Oglinda Television, Doru Pârv, a primit şi el o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare şi nici el nu are voie să desfăşoare vreo activitate în presa scrisă sau audio-video după ispăşirea pedepsei. În schimb, Ghezea Mitruş -şi el realizator la OTV- a primit o condamnare de doar doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, el neavând voie să mai participe la vreo activitate în presă, tot pentru cinci ani, după ce îşi va ispăşi condamnarea.

La plecarea de acasă Dan Diaconescu Direct a declarat, înainte de a se urca în mașina Poliției care venise să îl ducă la arest, că el crede că "niciun român nu mai are încredere în justiție. Evident că eu nici atât. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul. Evident urmau să mă închidă și pe mine. Pentru prima oară voi fi întreținut de dumneavoastră, de telespectatori, cu 28 de milioane pe lună. Nu mi-aș fi dorit asta știu că sunteți extrem de săraci​”. Şi nu s-a oprit aici. Omul poporului a vrut să-l parafrazeze pe Constantin Brâncuși, însă a reuşit să spună doar atât. Vă las săraci și naivi. Sper să nu vă găsesc și mai săraci și mai naivi”. Sculptorul român, care revenise după mulţi ani trăiţi la Paris, afirmase altceva "V-am lăsat săraci și proști, v-am găsit și mai săraci, și mai proști".

Nopţile petrecute de români alături de Dan Diaconescu la emisiunea sa maraton nu vor fi uitate niciodată. Românii nu îşi vor şterge din memorie imaginile în care Magda Ciumac dansa manele pe masa din platoul lui Diaconescu de la OTV sau cum omul poporului a fost luat pe sus de pe scaunul de moderator şi aruncat într-un tomberon. Despre care nimeni nu ştie cum a ajuns acolo. Unii spun că l-a adus chiar Tolea Ciumac, însă gurile rele susţin că sceneta tomberonnului fusese aranjată chiar de cel care avea să fie aruncat la gunoi.

Dar celebritatea jurnalistului plecat de la Caracal cu ucenia făcută la Dan Voiculescu la ziar a venit după prezentarea, luni la rând, a dispariţiei, neelucidate nici până în prezent a avocatei Elodia Ghinescu. Dan Diaconescu este cel care şi-a pus colegii din regia de emisie să scrie pe ecran: "Credeţi că poliţistul Cristian Cioacă şi-a făcut nevoile în drum spre Râşnov?".

Şi ca o notă de senzaţional. Doar vorbim despre Dan Diaconescu. El este al șaselea client de marcă al avocatului Gheorghiță Mateuț care ajunge la închisoare după ce a fost reprezentat de acesta, ceilalţi cinci fiind Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Relu Fenechiu, Geroge Becali şi Sorin Apostu.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă