Cum îl poate trimite Iohannis pe Dragnea la pescuit | OPINIE

de Sabin Gherman , 24 iunie 2017 - stire actualizata la ora 22:36, 24 iunie 2017
Sabin Gherman

Se înșală amarnic cine își imaginează că, numind premierul propus de Dragnea, Klaus Iohannis va fi președintele unei țări liniștite. Se înșală la fel de amarnic cei care speră că PNL, formând o nouă majoritate, ar aduce liniștea.

Există însă un scenariu care l-ar face pe Dragnea să se dea cu capul de pereți: președintele Iohannis poate spune așa: acum o lună, voi, pesediștii, ați arătat negru pe alb că în timpul scurt al premierului Sorin Grindeanu economia românească a avut cea mai mare creștere din Europa; până acum o lună, tot voi, pesediștii, ați spus despre Sorin Grindeanu că a adus reparații istorice în traiul profesorilor, al medicilor, al funcționarilor publici; tot voi, pesediștii, i-ați propus la schimb cu demisia funcții care necesită cea mai înaltă calificare în stat – ei bine, având în vedere aceste calități clamate de voi, plus faptul că, vă place sau nu, Grindeanu e membru al PSD filiala Timiș, îl numesc pe Sorin Grindeanu prim-ministru. Prin asta respect rezultatul alege­rilor și, în același timp, să băgați la cap că nu Dragnea a câștigat alegerile, ci PSD.

Iar Grindeanu va anunța că așteaptă ca partidele, toate, să își trimită în Guvern cei mai capabili oameni.

La prima vedere e un joc intelectual. Dar: șeful socialiștilor, Liviu Dragnea, a arătat că nu e în stare să conecteze partidul câștigător la marile oportunități ale țării – mai mult, e pe cale să distrugă cre­dibilitatea de care România se bucură (încă) în exterior. Încă un dar: Marele Om din Teleorman a dovedit că nu e capabil, pur și simplu, să gestioneze corect nici măcar propriul program de guvernare, ăla pe care doar el îl știa. Plus: atâta vreme cât în fruntea unui partid se va afla un inculpat, partidul va lucra în mod natural în rezolvarea problemelor penale ale Șefului – o vedem la PSD, o vedem la ALDE, am văzut-o la aproape toate partidele. Mai pune: staff-ul socialiștilor nu are niciun exercițiu etic în gestio­narea crizelor – asta s-a văzut de la mârlănia întinsă UDMR-ului până la votul la vedere.

Ce poate urma, în afară de niște crize de isterie ale televiziunilor de partid? Până la urmă, credibilitatea lui Grindeanu, bun-rău, e la un nivel la care Dragnea nici nu visează. Nici nu cred că ar fi nevoie să meargă de două ori în Parlament – dacă socialiștii își văd li­derul rănit, o să-l sfâșie; așa au pățit toți. Sunt convins deci că un Guvern Grin­deanu 2 ar fi votat. De ce ar fi votat? În primul rând, libe­ralii și ceilalți trebuie să știe că intrarea lor la guvernare – fără o parte din socialiști – e sinucidere; orice alt guvern ar veni, ar trăi în coada de cometă a promisiunilor PSD, iar un PSD în opoziție poate fi letal prin populismul lui. Dar preluarea părții „spălate“, ne-penale de la socialiști, într-un guvern de (mai mare sau mai mică) uniune națională i-ar împăca pe toți și, în plus, ar da acea notă de unitate cerută de toate partidele care fac din Centenar insignă la rever. Singurii care și-ar mușca din pumni: Dragnea, Olguța, doamna aia blondă din Teleorman, Ponta și gașca baronilor – vreo treizeci în total.

Ce câștigi? În primul rând, cureți social-democrația de tentația autocrației – nu se știe cât durează, la ei e o tradiție, dar pe termen mediu măcar țara e liniștită. În al doilea rând, poate pentru prima dată cu un guvern de uniune națională, România se arată pregătită să își asume unitar oportunități și provocări istorice. Da, va trebui să negociezi la sânge: mutrele vechi, de stânga sau de dreapta, alea care făceau naveta la DNA, nu mai au ce căuta în Palatul Victoria.

O să spună unii: și dacă Dragnea se înfoaie și amenință cu suspendarea președintelui? Aici deja au mai pățit-o socialiștii, când oamenii le-au luminat cerul cu 500.000 de telefoane; și dacă lumea n-a ieșit acum în stradă e doar pentru că rănile provocate de Grindeanu cu OUG 13 nu s-au vindecat. Peste asta vine și Iohannis, cel primit de Trump, Merkel, Macron – iar cei care au ieșit astă-iarnă cunosc exact și vor apăra în stradă semnificația acestor vizite. Și peste astea două: nu toți pesediștii mor de dragul lui Dragnea, doar că-s paralizați de frică.

Dar dacă parlamentarii, buiecii de ei, câți or fi, vor forța alegerile anticipate? Stai liniștit, mulți dintre ei speră, dacă tot și-au dublat indemnizațiile, să-și plătească acum datoriile din campania electorală. Asta pe de o parte. Pe de alta, ți-am spus: există o masă critică, tăcută, în tot acel haloimăs al spaimei – ai văzut cu câtă grijă băgau unii bilele în urnele de vot, nu cumva să i se pară Stăpânului că bila albă nu-i destul de albă sau că aia neagră nu-i destul de neagră: ei vor sfâșia primii.

O să mai spună unii: de ce Grindeanu? Că s-a dovedit slab, cel puțin în ianuarie și februarie. Bine, numește atunci pe Chirica de la Iași, sau pe Aurelia Cristea, sau pe oricine care, venind dinspre socialiști, poate să curețe ideologia asta de mârlănie. Și dacă o să sară liberalii că-s flămânzi sau că ei sunt premianții cu soluții miraculoase? USR? UDMR? Vor sări – dacă! – câțiva li­deri, nu mai mult; să fii însă convins că eșaloanele doi și trei pricep repede unde e interesul național și unde-i șmecheria liderului; și dacă n-au cârtit până acum e pentru că nicio autoritate nu le-a protejat indignarea.

Klaus Iohannis are această autoritate și încă ceva în plus: datoria de a nu lăsa o țară întreagă pradă negocierilor de culise sau partidelor de pescuit. Președintele a fost perceput, o bună bucată de vreme, ca un lider prea puțin interesat să tranșeze lucruri esențiale – acum are prilejul să-și fo­losească forța, va trebui să apere ideea că democrația presupune și etică.

Mai pune peste toate un discurs onest despre proiectele noastre ratate și despre ce, indiferent de opțiunile politice, e musai să facem: educație, sănătate, infrastructură. Umblă la legislație: corupții să nu mai poată fi condamnați cu suspendare, gestiunea frauduloasă a banului public. Etc. etc. etc.

Pare imposibil, așa-i? E mult prea simplu ca să nu pară complicat? Da, știu, dacă nu se realizează astfel de visări e pentru că, uneori și rar-rar, când istoria ne murmură imnul, noi ne întindem pe partea ailaltă – că suntem rupți de oboseală, da’ știi cum?: rupți-rupți, ca atunci când visezi că nu poți dormi.

Comentarii

 • Costin Stefan

  28 iunie 2017 14:30

  INSIST PENTRU CONSTITUIREA UNUI GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJ, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJ sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Voi repeta aceasta propunere, pana cand voi constata ca macar un ziarit de la Romania Libera o ia in seama. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu.

  raspunde comentariului
  • DOCTORU

   28 iunie 2017 16:32

   Catalin Avramescu aluat medicamente, dar n-au avut efect. Nu disperati, la alti pacienti au avut efect.

   raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  28 iunie 2017 14:29

  INSIST PENTRU CONSTITUIREA UNUI GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJ, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJ sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Voi repeta aceasta propunere, pana cand voi constata ca macar un ziarit de la Romania Libera o ia in seama. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu.

  raspunde comentariului
 • bunicutza

  27 iunie 2017 16:17

  Iar abereaza Sabinel, micul fascist rosu de campie, cu o bunica maghiara si bunic rrom, asa se explica ochisorii aia bulbucati, dar norocul lui e ca noi, ceilalti locuitori din Cluj, nu suntem ca el si sponsorii lui, si privim cu indulgenta chiar si la tzy-ga-nii ce se declara maghiari - oare de ce ? prietenii cred ca stiu ei ceva ! - ca deh, asa sunt unii, se vand ieftin.Sabine, mai vorbesti sanscrita de coviltir, sau doar romana taranului si maghiara bunicii ?!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  26 iunie 2017 11:14

  SUNTEM PROBABIL IN PRAGUL UNEI CATASTROFE NATIONALE. Incepand din ianuarie 2017, am alarmat in mod repetat ziarul EVZ ca PSD planuieste ca, printr-o lovitura de stat neintrerupta, sa puna stapanire absoluta pe JUSTITIE si pe SERVICII. Precizam ca vor incepe cu inlaturarea din functie a generalului Coldea de la SRI si a doamnei Laura Codruta Kovesi de la DNA si apoi suspendarea presedintelui Iohannis, dupa ce PSD devine stapan pe Justitie. Toate aceste intentii ale PSD, le-am intuit, pe baza de gandire logica, din informatiile obtinute de pe net si din presa. Asfel, eram la current cu infractiunile dementiale ale individului Dragnea, prin care a jefuit statul roman cu cel putin un miliard de euro si cu deschiderea sigura a dosarelor Revolutiei si al Mineriadei. Stiam ca banditul Dragnea si criminalii acuzati in cele doua dosare mentionate, vor face orice sa nu ajunga dupa gratii. Dupa ce am trecut pe forumul RL, am continuat postarile cu privire la infractiunile lui Dragnea, dar si oprobiul fata de CCR, care a devenit fatis ocrotitoare a lui Dragnea si inamica a doamnei Kovesi. Deci, Coldea a fost inlaturat si CCR-ul a fost cucerit cu sprijinul lui Dorneanu. Judecatorii amana mereu procesul lui Dragnea. Hienele de la A3 latra turbate la Kovesi, cace mai asteapta. Presedintele Ioannis a scarmat musuroiul, prin vizitele de mare succes intrepinse la Washington, Berlin si Paris, care l-au deranjat sigur pe Putin, dar si pe periculosul avocat prorus si anti-American Valentin Stan, acul otravit al croitoriilor RTV si A3, care se da musai prieten cu demnul journalist Orcan. Aseara, pe B1, acest Stan , ultraspecializat in alba-neagra, m-a uluit cu interminabilele bai prietene, bai prietene tu esti normal ?, bai prietene tu esti de pe alta planeta ?, insistand ca rezultatele vizetelor lui Iohannis sunt zero. Pe Realitatea, Diaconescu afirma ca ,,LA CCR AVEM O PROBLEMA DE SIGURANTA NATIONALA,, Inseamna ca intuitia mea cu puciul PSD in neintrerupta desfasurare, pntru cucerirea Justitiei a fost corecta. Puciul PSD pentru Justitie continua. Dar rusiice or pune la cale ? Presedintele Iohannis greseste daca mai pune premier tot de la PSD. Parerea mea.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  26 iunie 2017 10:10

  DE CE GUVERN DE UNIUNE NATIONALA ? Pentru ca respectiva coalitie PSD-ALDE nu mai detine majoritatea in Parlament, decat numarand si parlamentarii exclusi din cele doua partide. Pentru ca daca PSD si ALDE raman singure la guvernare, tara va fi in continuare la cheremul lui Dragnea, adica la cheremul securistilor pro-rusi care desfasoara o lovitura de stat neintrerupta pentru a pune stapanire pe Justitie. Dragnea ar ramane, in continuare, stapan pe bugetul Ministerului Dezvoltarii, prin sotia spionului Akram Shhaideh. Pentru ca Ponta, Dragnea, Tariceanu, Melescanu si multi altii sunt cu rusii, nu cu America si UE. Si ar sabota neintrerupt aliantele strategice ale Romaniei. Premierul Guvernului de uniune nationala ar trebui sa fie ales de presedintele Iohannis din afara partidelor politice, daca legea permite. Nu ne putem juca cu soarta Romaniei, lasand-o pe mana banditului Dragnea.

  raspunde comentariului
 • dliviu

  25 iunie 2017 17:33

  psd-ul il mai respinge o data pe Grindeanu!!! Dar e misto sa mai urmarim inca o data trasnaia politicii de dambovita premiera pe mapamond...isi dau jos inca o data omul twice....dupa care l-as propune tot pe el sa vad ce fac atunci???????!!!!!! mancati-as!!!!

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  25 iunie 2017 9:05

  FACETI CEVA ! Ne vaitam de 27 de ani, fara niciun rezultat. Stim ce a facut Ion Iliescu si ceilalti criminali care l-au ajutat, ca sa perpetueze stapanirea securistilor comunisti peste tara si peste popor. Stim ca FSN=FDSN= PDSR= PSD a fost si continua sa fie PCR-ul camuflat, care continua sa ramana cu sufletul legat de Moscova. Este lucru sigur, cred eu, ca angajatii PSD in posturile inalte de decizie saboteaza cat pot alianta strategica a Romaniei cu America. Personal, sunt convins ca zeci de indivizi din aceasta grupare PSD-ista a lui Iliescu a tinut neintrerupt legatura cu Moscova si ne-a vandut rusilor. Cum va explicati ca singurul premier din UE care a participat la Olimpiada de la Soci a fost Ponta, ca adversitatea fatisa fata de occident a pesedistilor a deposit-o neintrerupt chiar si pe cea a Kremlinului ? De aceea, cred ca nu mai este suficient sa ne vaitam, ca ziarul Romania Libera ar trebui sa treaca la actiuni concrete. Sa ceara DNA in mod oficial sa instrumenteze infractiunile lui Dragnea si afacerea Sterling a lui Tariceanu. Sa infiinteze un COMITET DE INITIATVA constituit numai din jurnalisti, care sa uneasca toate fortele politice de centru-dreapta din Romania intr-un singur PARTID REPUBLICAN si partidul lui Iliescu trebuie ajutat sa se transforme intr-un PARTID DEMOCRAT de stanga, de tip occidental. Pe de alta parte, as dori ca RL sa vina cu informatii externe mai bogate.

  raspunde comentariului
 • Radu Humor

  25 iunie 2017 7:50

  Aiureală ghermană ! nu mai vorbim că-l exclude pe Ponta din afacerea Grindeanu, el fiind cel care l-a condus din umbră pe acesta în aciunea fără precedebt de a nu demisiona când i s-a retras nu numai sprijinul politic, dar i toi minitri din cabinet ! Iar îl umflă pe sas mai mult decât merită, uitând că acesta e obligat să accepte premierul pe care-l propune partidul sau partidele ce au majoritate parlamentară !

  raspunde comentariului
 • vandam

  24 iunie 2017 21:07

  Mainea ghermane ia zi bre mata ca pote le sti mai bine...eu sunt mai necalificat asa....in lege scrie clar votul in parlament poate fi secret sau la vedere....votu la vedere este ala cu ridicarea mainii ....votu secret e cu bile sau ala electronic ori in plicur adica nu trebuie sa fie vazut ca de aia e secret ....votu secret nu poate vi cu bilele alba si neagra la vedere...pentru ca e illegal ....pai si atunci votul la motiune cu bilelela vedere a fost legal ori illegal

  raspunde comentariului
 • grisa

  24 iunie 2017 15:14

  Intru' totul are dreptate domnul Sabin Gherman si ante comentatorii de mai sus dar cu asta ce-am facut ?Mafia politica instalata la putere nu va ceda in ruptul capului Dragnea , cu mutra lui de "om cumsecade " e o lichea unsa cu toate alifiile . Ii va fii foarte greu presedintelui sa impuna un premier si o echipa ministeriala fara pata. N-ati vazut cum se gudurau pe langa el " preacinstitele "fete pesediste ?Erau de-a dreptul penibili. CUm sa ceri unor asemenea specimene simtul masurii si sa lucreze in favoarea cetatenilor si nu al lor personal ?

  raspunde comentariului
 • Constitutia ... versus asa viseaza unii !

  24 iunie 2017 12:15

  Dl. Presedinte poate accepta sau respinge nominalizarile propuse de seful gruparii care detine majoritatea. Chiar daca ignoram substantialele contingente ale coloanei a V-a, nu trebuie sa neglijam prostia si incultura crasa a unei bune parti a populatiei, si de asemeni inertia si conformismul social, un fel de rutina si rezistenta la schimbare, pe care mafiotii comunisti mizeaza din Olin. Asadar, daca ginditi putin la rece, veti observa ca alegerile anticipate, la momentul actual, nu ar modifica substantial datele problemei, psd-ul ar lua lejer 35 de procente, dar e adevarat ca s-ar putea ca alde sa dispara sub prag. Asa ca, cel putin deocamdata, nu vad utilitatea anticipatelor, chiar daca imi repugna gasca rosie.

  raspunde comentariului
 • oncica ionica

  24 iunie 2017 11:53

  Bravo, bravo , eu am fost prea cuminte in scris , dar in fapt impartasesc in totalitate cuvintele prezentate. !!!

  raspunde comentariului
 • Iulian

  24 iunie 2017 10:38

  Este o excelenta idee.Chiar dacă are mai mult o tenta teoretică poate fi pusa in aplicare cu succes de Presedintele Iohannis .Cred ca daca ar fi promovata o asemenea paradigma ,baronii locali ar incepe sa dispară,iar deprinderile mafiote din politică vor dispărea.Cred cu tărie că Grindeanu era un om de buna credinta,bine educat si cu bun simt.Mai mult ,cred ca asemenea lui din mai multi politicieni,dar nu au curajul sa se exprime asa cum gandesc din cauza impostorilor din virgil partidelor.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  24 iunie 2017 10:21

  NU NE SIMTIM CONFORTABIL SUB BAGHETA CELUI MAI MARE ESCROC DIN ISTORIE. Daca Dragnea a matrasit Guvernul Grindeanu, in urma descoperirii ca premierul Grindeanu urma sa propuna o OUG pentru excluderea condamnatilor din Guvern, din Parlament si din alte institutii fundamentale ale statului, precum si din functia de presedinte al unui partid politic, atunci il felicit pe domnul Grindeanu ca a incercat sa scape tara de un bandit care a escrocat statul roman cu sute de milioane de euro, dupa cum reiese din cazurile anchetate si demascate in numeroasele articole publicate de ziarul Romania Libera. Ca urmare, presedintele Iohannis nu poate numi ca premier niciun membru al PSD, care sa fie o marioneta a lui Dragnea ce-ar vrea sa ramana stapanul nostru din umbra. Pe Dragnea nu-l mai suporta poporul roman si nici aliatii Romaniei. PSD poate propune premier, numai daca il inlocuieste pe Dragnea. Nici ALDE nu poate propune premier, fiindca a participat la puciul pentru inlaturarea lui Grindeanu. Coalitia PSD-ALDE ar mai putea propune ca premier doar peGRINDEANU.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  24 iunie 2017 9:55

  DE CE DNA IGNORA INFRACTIUNILE LUI DRAGNEA ADUSE LA LUMINA DE CATRE ZIARUL ROMANIA LIBERA ? De ce nu instrumenteaza cazurile Tel Drum, Hotelul Turris, Magazinele comerciale si restaurantele firmei Modern SA luate cu japca in 2005, Padurile din Teleorman pe care Dragnea s-a facut stapan, CAP-ul din Salcia, cu 13 mii de hectare, silozuri si crescatorii de animale, confiscate de Dragnea si facut cadou fiului sau, Valentin, Multimea de autoturisme scumpe detinute de fiul lui Dragnea, Posesiunea din Delta a lui Dragnea, Milioanele de euro date unor PRIMARII si intoarse la Dragnea prin PNDL, Hotelul cu 4 etaje din Bucuresti, in care locuieste doar Dragnea, Domeniul lui Dragnea din Alexandria, Domeniul lui Dragnea din Brazilia, Averea lui Dragnea ? De ce DNA nu instrumenteaza aceste cazuri si lasa ca mega-infractorul Dragnea sa decida, din umbra, destinele tarii si poporului roman ?

  raspunde comentariului
 • Nelu Stiuca

  24 iunie 2017 8:50

  VIS-A-VIS DE PRAGUL LA BUZUL IN SERVICIU.DACA SE IMPUN EXIGENTE MAXIME DRACONICE LA, FIXAREA CRITERIILOR DE, COMPETENTA , INTEGRITATE SI MORALITATE PRECUM SI LA OCUPAREA-INCADRAREA ORICAREI FUNCTII PUBLICE platita din bani publici ATUNCI ABUZUL IN SERVICIU NICI NU MAI ARE MARE IMPORTANTA. PRAGUL LA ABUZUL IN SERVICIU IL VOR BORFASII, TICALOSII, HOTII, BANDITII, INCOMPETENTII, SEMIDOCTII, IMPOSTORII, CIOCIOLINELE, PILOSII, ETC CARE TIN SA OCUPE FUNCTII PUBLICE PENTRU CA NU SUNT IN STARE SA DOVEDEASCA , CA SUNT CALIFICATI IN VREO PROFESIE. MAFIOTII CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1989 VOR SA FURE DIN AVUTIA NATIONALA SI BANII PUBLICI DE AICI INAINTE CU MASURA SI MULT MAI DES. POPORUL ROMAN DOVEDESTE ASTFEL PE ZI CE TRECE CA ISTORIA SA DE SUTE SI MII DE ANI ESTE PONEGRITA SI TERFELITA CHIAR DE EL INSUSI DEOARECE LA NIVEL COLECTIV ARE COMPORTAMENTUL ORICAREI FIARE SALBATICE DEVORATOARE.

  raspunde comentariului
 • romulus

  24 iunie 2017 7:56

  Cred ca este momentul in care sa se organizeze ALEGERI ANTICIPATE acum cand caderea psd este clar vizibila .Iar daca rezultatele vor fi in continuare favorabile lui dragnea,atunci sa nu se mai planga nimeni,Ne meritam soarta ! Dramatica pentru multe secole mai departe pentru Tara !

  raspunde comentariului
 • romulus

  24 iunie 2017 7:56

  Cred ca este momentul in care sa se organizeze ALEGERI ANTICIPATE acum cand caderea psd este clar vizibila .Iar daca rezultatele vor fi in continuare favorabile lui dragnea,atunci sa nu se mai planga nimeni,Ne meritam soarta ! Dramatica pentru multe secole mai departe pentru Tara !

  raspunde comentariului
  • grisa

   24 iunie 2017 15:26

   Romulus, ai intru' totul dreptate dar crezi ca-i usor sa scapi de aceste hiene ? Din moment ce au fiost in stare sa praduiasca o intreaga tara, mai avand si tupeul de a nu recunoaste nimic, DNA-ul e neputincios. LIchelele astea, au avut grija sa "emane" legi care sa le justifice furtisagurile, acoperindu-se cu acte . Din coada de caine nu faci,in veci , sita de matase. Din pacate, sunt mult prea putini romani carora sa le mai pese de ce se intampla. Viloaiele aparute ca ciupercile dupa ploaie numai din munca cinstita n-au fost facute. Fiscul se leaga doar de amarasteni, asa ca" viitor de aur tara noastra are...".

   raspunde comentariului
 • mircea

  24 iunie 2017 1:24

  Foarte logic dar intrebarea e daca logica lucreaza la mafioti. Iohannis va avea sprijinul poporului pentru ca Dracnea e compromise total. Oamenii vor umple strazile daca se ajunge intre Dracnea si Iohannis ca sa-l sprijine pe Iohannis.

  raspunde comentariului
 • Adela Jeler

  24 iunie 2017 0:42

  Mi-ar placea sau place sa fiu contemporana cu "insurectia" de la palate. Bulgarele ar avea sansa sa inceapa sa se rostogoleasca in directia de care avem nevoie.

  raspunde comentariului
 • Adela Jeler

  24 iunie 2017 0:42

  Mi-ar placea sau place sa fiu contemporana cu "insurectia" de la palate. Bulgarele ar avea sansa sa inceapa sa se rostogoleasca in directia de care avem nevoie.

  raspunde comentariului
 • ovidiu19

  23 iunie 2017 18:45

  Multe idei interesante. Vom trai si om vedea. Ca doar traim pe dambovita.Si fara circ, nu ne simtim bine deloc..A..La cat de inteligent suntem, nu ma mir deloc....

  raspunde comentariului
 • ovidiu19

  23 iunie 2017 18:45

  Multe idei interesante. Vom trai si om vedea. Ca doar traim pe dambovita.Si fara circ, nu ne simtim bine deloc..A..La cat de inteligent suntem, nu ma mir deloc....

  raspunde comentariului
 • ovidiu19

  23 iunie 2017 18:45

  Multe idei interesante. Vom trai si om vedea. Ca doar traim pe dambovita.Si fara circ, nu ne simtim bine deloc..A..La cat de inteligent suntem, nu ma mir deloc....

  raspunde comentariului
 • Bunicutza

  23 iunie 2017 17:40

  Ramane cum am spus data trecuta.

  raspunde comentariului
 • cuita

  23 iunie 2017 16:23
 • Costin Stefan

  23 iunie 2017 15:54

  Dragnea nu plange dupa banii de la Ministerul Dezvoltarii, pe care doamna SERVIL ii distribuie la anumite PRIMARII, ci dupa cei care nu se intorc la dansul prin Tel Drum.

  raspunde comentariului
 • Cruela

  23 iunie 2017 15:19

  Excelent articol !Din comentarii se vede cine nu este de acord cu dl.Gherman cine? cum cine cozile de topor pesediste care ii voteaza pe acesti hoti de 27 de ani.Atata timp cat cei doi MUPPETZI vor ramane la conducerea statului -in Parlament- desigur ,aceasta tara se va duce de rapa.Niste incapabili si pe deasuupra si hoti ajutati si de cateva tzatzici din guvern numite" doamne".Ducea-vati langa Voiculescu ! La parnaie cu voi !

  raspunde comentariului
 • Cruela

  23 iunie 2017 15:17

  Excelent articol !Din comentarii se vede cine nu este de acord cu dl.Gherman cine? cum cine cozile de topor pesediste care ii voteaza pe acesti hoti de 27 de ani.Atata timp cat cei doi MUPPETZI vor ramane la conducerea statului -in Parlament- desigur ,aceasta tara se va duce de rapa.Niste incapabili si pe deasuupra si hoti ajutati si de cateva tzatzici din guvern numite" doamne".Ducea-vati langa Voicukescu !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  23 iunie 2017 14:21

  DRAGNEA SI TARICEANU SUNT DEMNITARI COMPLET COMPROMISI. Mai intai, ca sunt infractori deosebit de periculosi, care au pagubit tara cu sute de milioane de euro, unul cu ,,Tel Drum,, si celalalt cu ,,Tunul Sterling,,. In al doilea rand, fiindca au procese pe rol pentru infractiuni grave si rusinoase. In al treilea rand, pentru ca au produs o criza politica majora, obligand premierul si ministri Guvernului Grindeanu sa demisioneze pentru motive insuficient justificate. In al patrulea rand, pentru ca s-au folosit de o motiune de cenzura pentru inlaturarea propriului premier, impunand votarea la vedere a motiunii, cu filmarea si supravegherea neintrerupta a urnei. In al cincilea rand, fiindca au cazut de acord ca UDMR sa fie cooptat la guvernare si sa oficializeze aniversarea zilei nationale a Ungariei pe teritoriul Romaniei, ca sa treaca motiunea. In al saselea rand, pentru ca au cumparat la bucata pe reprezentantii minoritatilor din Parlament, fara voturile carora motiunea ar fi fost respinsa.Situatia impune formarea unui guvern de uniune nationala, cu premier din afara PSD si ALDE.

  raspunde comentariului
 • bugnariu

  23 iunie 2017 14:13

  O solutie extraordinara! Oare se va putea aplica, sau mai bine spus, se va dori a se aplica? Vom vedea!

  raspunde comentariului
 • Marcello Kazan

  23 iunie 2017 11:43

  Comentariul e cu adevarat EXCELENT iar optiunea lui Klaus Iohanis IN CEA MAI PUTERNICA SI BENEFICA PERIOADA A PRESIDENTIEI LUI, pentru un Guvern GRINDEANU - 2 ar fi EXTRAORDINARA SI CRED CA AR EXISTA SANSE, PRACTIC SUTA LA SUTA PENTRU A-L PUNE LA COLT PENTRU TOTDEAUNA PE "JMECHERUL" DIN TELEORMAN. S-AUZIM NUMAI DE BINE.

  raspunde comentariului
 • Marcello Kazan

  23 iunie 2017 11:42

  Comentariul e cu adevarat EXCELENT iar optiunea lui Klaus Iohanis IN CEA MAI PUTERNICA SI BENEFICA PERIOADA A PRESIDENTIEI LUI, pentru un Guvern GRINDEANU - 2 ar fi EXTRAORDINARA SI CRED CA AR EXISTA SANSE, PRACTIC SUTA LA SUTA PENTRU A-L PUNE LA COLT PENTRU TOTDEAUNA PE "JMECHERUL" DIN TELEORMAN. S-AUZIM NUMAI DE BINE.

  raspunde comentariului
 • Marcello Kazan

  23 iunie 2017 11:42

  Comentariul e cu adevarat EXCELENT iar optiunea lui Klaus Iohanis IN CEA MAI PUTERNICA SI BENEFICA PERIOADA A PRESIDENTIEI LUI, pentru un Guvern GRINDEANU - 2 ar fi EXTRAORDINARA SI CRED CA AR EXISTA SANSE, PRACTIC SUTA LA SUTA PENTRU A-L PUNE LA COLT PENTRU TOTDEAUNA PE "JMECHERUL" DIN TELEORMAN. S-AUZIM NUMAI DE BINE.

  raspunde comentariului
 • Marcello Kazan

  23 iunie 2017 11:42

  Comentariul e cu adevarat EXCELENT iar optiunea lui Klaus Iohanis IN CEA MAI PUTERNICA SI BENEFICA PERIOADA A PRESIDENTIEI LUI, pentru un Guvern GRINDEANU - 2 ar fi EXTRAORDINARA SI CRED CA AR EXISTA SANSE, PRACTIC SUTA LA SUTA PENTRU A-L PUNE LA COLT PENTRU TOTDEAUNA PE "JMECHERUL" DIN TELEORMAN. S-AUZIM NUMAI DE BINE.

  raspunde comentariului
 • Marcello Kazan

  23 iunie 2017 11:42

  Comentariul e cu adevarat EXCELENT iar optiunea lui Klaus Iohanis IN CEA MAI PUTERNICA SI BENEFICA PERIOADA A PRESIDENTIEI LUI, pentru un Guvern GRINDEANU - 2 ar fi EXTRAORDINARA SI CRED CA AR EXISTA SANSE, PRACTIC SUTA LA SUTA PENTRU A-L PUNE LA COLT PENTRU TOTDEAUNA PE "JMECHERUL" DIN TELEORMAN. S-AUZIM NUMAI DE BINE.

  raspunde comentariului
 • Ecce Minciurianus

  23 iunie 2017 8:57

  Kuriștii visează la reciclarea că catului după ce pizderul șef a tras apa... Normal, probabil au investit serios să-i facă kurcubeul franjuri, evident cu doamna Scheide nu aveau nici o șansă

  raspunde comentariului
 • Vocea Tzig-stemului

  23 iunie 2017 8:53

  Nu pot fi de acord cu Z-eroul din Cluj. Amestecarea tuturor gradatilor intr-o mare ciorba- pardon, talutza ti-ai dori un ,,gulash''- nu ar duce nicaieri, decit inapoi in comunism. Ar fi momentul sa se separe in sfirsit si zoaiele politicii romanesti, adica politrucii intre ei, copiii securitatii - fara cei de la f.c.justitzica ! - la ,,liberali'', base ar face bine sa se duca pe pustii, iar noii marxisti ai d-lui tovaras ori sa-si formuleze si ei o ideologie ceva, acolo, cu sau fara ***-cu-beu, sa sti de unde si cum sa-i iei !

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  23 iunie 2017 0:49

  Decat sa plece Dragnea la pescuit prefer sa plece Iohannis in Germania fara sa se mai intorca. Germania este patria lui. Romaniei i-a facut deja destul rau cu achizitiile de Mertzane, avione, palate, salariu triplat si cele 6 000 000 000 de dolari donate lui Trump pentru construirea zidului la granita cu Mexicul. Iohannis si Trump considera ca Romanii sunt "inferiori" de "rasa Latina" si ei se cred "superiori" de "rasa Ariana" deci sa se duca la "superiorii" lui din Germania ca din cat a furat din Romania ii ajunge sa-si cumpere o zvastica de aur pe care sa si-o atarne de gat.

  raspunde comentariului
  • H2O

   24 iunie 2017 7:49

   Cine o fi oare acest DOBITOC cu siguranta un psd-ist sau securist ? Murieta mai du-te la plimbare pe la spitalul de anormali mintali !

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD PARTDUL GUNOAIELOR FILO-RUSE

   23 iunie 2017 16:38

   AM PT TINE SI MA-TA O ******* ROSIE CU SECERI SI CIOCANE. O PUTETI FOLOSI IN ORIFICIUL BUCAL SAU A.N.A.L . IN REST SA MA K.AK PT PSD ALDE AL TAU.

   raspunde comentariului
  • victoraggio

   23 iunie 2017 11:21

   Ma baiatule sau fato ? , de ce nu citesti tu mananci laturile PSD-iste ? Hai sictir si lasa-ne in pace. Amin !

   raspunde comentariului
  • Ce preferi tu

   23 iunie 2017 2:06

   Nu intereseaza pe nimeni! Tu esti firul de praf al PSD, peste care stranuta Dragnea, cand te trimite sa scrii baliverne si tampenii pe net! Nu cred ca iti citeste cineva poliloghia, vede doar autorul si trece mai departe! Mai inceteaza cu tampeniile!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design