5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCe se poate întâmpla mâine dacă nu ieșiți astăzi la vot. Ne...

Ce se poate întâmpla mâine dacă nu ieșiți astăzi la vot. Ne explică fantoma lui Ion Iliescu | OPINIE

O fantomă bântuie România. Este fantoma lui Ion Iliescu.

La fiecare alegeri, de 26 de ani încoace, ne aține calea ca să ne spună pentru ce trebuie să votăm.

Ne-a spus-o și astăzi, încălcând legea electorală, cu același zâmbet viclean: “Am votat pentru pace. Am votat, cred că nu e un secret, pentru PSD”. Așa cum altădată vota pentru PMR, pentru PCR, pentru FSN, pentru PDSR. Sau cum s-o mai fi numit, de-a lungul istoriei, partidul comuniștilor.

Știu, mulți dintre voi sunteți scârbiți de politică. Multora vi se pare că toți politicienii sunt, cum zice o vorbă din popor, o apă și-un pământ. Și vi se face lehamite să mai votați când vedeți ce-au făcut cu țara pe care le-ați dat-o pe mână.

Absenteismul nu e însă o soluție. În democrație, lipsa încrederii poate naște monștri. Sau, după cum constată, cu limba-i de lemn, însuși tovarășul Iliescu: “Este un aspect negativ al evoluției noastre”.

Să nu ieșiți la vot înseamnă să-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru. Probabil, ați mai auzit asta. Dar când alții sunt cei spălați pe creiere, cei care cer să li se dea, cei care cred că trebuie să ne întoarcem cu fața spre răsărit sau cei care, pur și simplu, s-ar vinde pe-o sută de lei, să nu vă așteptați la mai bine.

Când în locul vostru votează o fantomă ca Ion Iliescu, fiul de ilegalist comunist, fostul student sovietic, fostul agitator comunist și fostul președinte al mineriadelor, vremurile care vin peste noi nu sunt nici pe departe viitorul pe care-l visați.

Nu vă lăsați păcăliți de „pacea” despre care ni se tot vorbește din anii ’90. Eu, unul, am trăit-o pe pielea mea!

În accepțiunea tovarășului Iliescu, din mantia căruia s-au ivit alde Năstase, Ponta, Dragnea, Ghiță, Voiculescu și alții, “pace” înseamnă să stați cuminți în banca voastră. Și să-i lăsați pe ei să ne conducă după bunul plac.

Dacă nu vă doriți asta, faceți un efort și ieșiți astăzi la vot. Este un pas atât de mic pentru voi, dar atât de mare pentru România!

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă