Au transformat ANAF-ul în poliție politică. Acum, vor să pună mâna și pe DNA! | OPINIE

de George Mioc , 10 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:56, 10 iulie 2017
Au transformat ANAF-ul în poliție politică. Acum, vor să pună mâna și pe DNA! | OPINIE

Ce instituții ale statului mai stau astăzi între banda lui Dragnea și România? Cine se mai opune declanșării unui jaf de proporții epice?

Poliția?

Tot Ministerul de Interne este pe mâna unei secretare de liceu din Videle, protejata liderului PSD. Singurul ei scop este să transforme ministerul în brațul armat al PSD, iar direcția de informații a MAI să redevină poliția politică a partidului.

Agenția Națională de Integritate?

Și-a dat obștescul sfârșit din momentul în care un obscur absolvent al cursurilor de specializare de la academia SRI a fost propulsat în fruntea instituției. Azi, Parlamentul este plin de persoane care, prin decizii ale Înaltei Curți de Casați și Justiție, au interdicție să mai ocupe vreo funcție publică, dar ANI acceptă pasiv această sfidare a Justiției. În 2014, în situații asemănătoare, ANI a sesizat CSM, care a sesizat Curtea Constituțională, care a constatat conflictul între puteri, iar incompatibilii au fost scoși din Parlament. ANI, sub această conducere, nu a făcut un gest pentru a investiga averea ascunsă a lui Liviu Dragnea.

SRI?

Mă întreb de ce nimeni din România nu pare a fi interesat de faptul că plagiatorii de la academia SRI nu numai că nu sunt sancționați, ci, dimpotrivă, sunt promovați. Unul este adjunct al procurorului general, altul este premier...Dar despre acest serviciu secret, care continuă să fie scăpat de sub orice control politic și a ajuns să medieze între președinte și liderul PSD, propunându-le un premier acceptabil pentru ambele părți, cred că vom discuta mai pe larg cu altă ocazie.

ANAF este un caz mai special, mai grav. În loc să recupereze prejudiciile stabilite în procesele de corupție și să investigheze marile averi ale politicienilor-bugetari, instituția hăituiește jurnaliști de investigație. Relu Fenechiu și Dan Voiculescu vor ieși din pușcărie după ce au executat o pedeapsă ridicol de mică și fără ca statul să recupereze nici jumătate din banii furați de aceștia. De facto, Fenechiu a stat 3-4 luni la închisoare pentru o mită de 650.000 de euro. De jure, pedepsele s-au „contopit”. E foarte rentabil să furi...

De aceea vă spun: să nu-i lăsăm pe hoții lui Dragnea să distrugă și DNA-ul, ultima linie de apărare în fața acestor cotropitori! Da, DNA nu este o instituție perfectă. Da, probabil că doamna Kovesi, la fel ca orice om, are păcatele ei. În orice caz, nu niște mafioți care se plimbă din televiziune în televiziune și slugile lor sunt îndreptățiți să judece activitatea unor procurori onești. Știu că propaganda lor este copleșitoare și te face să crezi că ceva e putred în instituție. Îmi amintesc și acum de un articol publicat de unul din angajații de top ai lui Dan Voiculescu, Cătălin Tolontan, care susținea că fostul director adjunct al SRI Florian Coldea are birou în sediul DNA, poartă pălărie de cowboy, stă cu picioarele pe masă și dă ordine procurorilor. Bineînțeles, nu s-a probat o iotă din acea poveste, dar suspiciunea, girată și de acest "jurnalist", s-a răspândit.

DNA, de bine, de rău, îi bagă pe hoți la pușcărie, aceasta este realitatea! Unii au intrat acolo, alții așteaptă la rând și sunt disperați. Mulți au scăpat, dar ce pot face circa 100 de procurori in fața jafului generalizat, dirijat de PSD? Când însă va pica și DNA-ul, nici o instituție nu-i va opri să fure cu o nerușinare fără precedent. Va fi mai rău ca pe vremea lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, pentru că, în acele vremuri, sub presiunea alegătorilor, PSD avea ca obiectiv aderarea la NATO și UE. Acum, cred că Dragnea mai vrea să țină țara în Uniunea Europeană doar pentru că din fondurile (prost) gestionate de doamna comisar Corina Crețu se alimentează clientela PSD. Însă, dacă DNA-ul cade în mâinile bandei lui Dragnea, presiunile externe – fie de la Bruxelles, fie de la Washington – nu vor avea nici un efect și nu vor putea opri hoția generalizată.

Mai există, desigur, dincolo de DNA și orice altă instituție de stat, și poporul român. În februarie, PSD a primit o lecție. Eu am avertizat de pe atunci că nu va fi suficient, că simpla abrogare a OG 13/2017 e prea puțin și nu trebuie să ne oprească. Dragnea și ai lui trebuiau să fie scoși de la guvernare, iar PSD desființat. Jumătățile de măsură nu funcționează când te confrunți cu astfel de indivizi. Din păcate, am avut dreptate. Cei din PSD au schimbat tacticile, dar obiectivul final – distrugerea campaniei anti-corupție și eliberarea din pușcării a marilor corupți – rămâne. Dacă oamenii lui Dragnea vor reuși să ocupe toate instituțiile statului, eu cred că, așa cum au făcut și alte națiuni cotropite, poporul român are justificarea morală să se opună.

Comentarii

 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 11:40

  PENTRU UN PARLAMENT CURAT, CU TOTI MEMBRII COMPETENTI SI PATRIOTI. Insist pentru constituirea unui GRUP NATIONAL DE INITIATIVA AL JURNALISTILOR DEMOCRATI=GNIJD, care ar urma sa intocmeasca in fiecare judet cate o lista a candidatilor apti pentru Parlament. Aceste liste vor fi reunite pe LCA= LISTA CANDIDATILOR APTI. Obiectivele sunt urmatoarele 1 ca GNIJD sa uneasca intr-o singura coalitie toate formatiunile politice de centru-dreapta, inainte de urmatoarele alegeri si 2 ca pe locurile eligibile, de la viitoarele alegeri, sa fie inscrisi numai candidati verificati din LCA. Trebuie sa avem in Parlament numai oameni competenti si cu demnitate, cum este, de exemplu, Catalin Avramescu. Alminteri nu mai iesim din labirintul lui Ion Iliescu. De la PARLAMENT pornesc toate. Fara un Parlament curat, cu oameni competenti si netradatori, nu vom putea rezolva problemele tarii.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  13 iulie 2017 10:38

  DUPA 1989 AM FOST TOT TIMPUL O TARA OCUPATA. De ce nu stim nici azi ce a fost in decembrie 1989 ? De ce nu a fost judecat pana acum Ion Iliescu ? De ce a fost lasat Voiculescu sa fure sute de milioane de dolari imediat dupa executia Ceausestilor ? De ce a fost lasat SOV sa fure banii a 300 de mii de deponenti ? De ce a primit Patriciu sutele de milioane de dolari din creantele Romaniei inapoiate din Libia ? De ce nu a ajuns la buget milioanele de dolari din Jugoslavia primite pentru o mie de vagoane cu benzina livrate peste embargou de Guvernul Vacaroiu ? De ce Vacaroiu si Isarescu nu spun cine a vandut si a facut sa dispara flota ? De ce Voiculescu, Vantu, Patriciu , Nastase si Dragnea nu au fost judecati pentru sute de milioane de euro furate de fiecare in parte ? De ce tara este la picioarele unor baroni politici locali, care fac tot ce vor ? FIINDCA SUNTEM O TARA OCUPATA INCA DE FOSTII SECURISTI COMUNISTI SI PROGENITURILE LOR ? De ce nu ne unim, ca sa maturam gunoaiele si sa recuperam prejudiciile ? Credeti ca Dragnea era lasat sa-si faca de cap, daca nu pompa sute de milioane de euro catre PSD, SRI si DNA din cele doua miliarde de euro pe care le-a furat din bugetul Romaniei si din fondurile euro ?

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  12 iulie 2017 14:24

  Buna , se deschide prima banca virtuala, vrei sa intri printre primii gratis si sa primesti 100 CCBMLM la inscriere...CCBM - CEA MAI MARE BANCA VIRTUALA DIN LUME, in prelansareCCBM - va fi cea mai mare Banca Virtuala din lume, unde se vor tranzacta Bitcoin, Eterium, Onecoin in prelansareJuly 17, 20017 to September 19, 2017ROBERT KIYOSAKI este unul dintre fondatori1. Va fi cea mai mare Banca Virtuala din lume unde se vor tranzacta Bitcoin, Eterium, Onecoin, etc. plus valuta.2. La inregistrare vei primi 100 la lansare Gratuit3. 100 E GRATUIT si asa va ramane4. Matrice de 2X20 cu aproximativ 2 milioane de clienti5. Pentru fiecare persoana introdusa in sistem care isi va crea un cont la CCBM vei primi 10 la lansare6. Simplu inregistreaza-te astazi si promoveaza-ti linkul peste tot. Mai multi clienti directi mai multe comisioane vei lua la lansare.INSCRIE-TE AICI httpgheorghe1967.ccbmlm.comMBCC PreocupariNe străduim să construim cel mai puternic, cea mai rapidă creștere, rețeaua Criptomonedă din lume, susținută de sisteme hardware și software de stat-of-the-art dezvoltate pentru a oferi viteza, securitate și fiabilitate.Potențial de creștere Ușor de urmărit de construcție de rețea cu o matrice 2x20 CCBM potențial maxim de creștere.Securitate financiara O oportunitate cu potențialul de a aduce securitatea financiară de neegalat.Fiabilitate MBCC va fi acolo pentru transport pe distanțe lungi, cu coloana vertebrală tehnologia noastră sigură.httpswww.docdroid.netuHnnyAbprezentare-ccbm.docx prezentare afacere

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  12 iulie 2017 14:23

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.-Oferim sanse reale de avansare in cariera!-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Programul de lucru este flexibil.-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email paraschiv_ghrghyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  12 iulie 2017 11:23

  Cum n-a fost chiar niciodata,Cu toti hotii la butoane,Tara sta neguvernata,Si ei fura milioane.Musuroi de furnici bete, Ne calcam toti in picioare,Fara institutii drepte,Si multi chiar fara mancare.Nimeni din noi nu mai rabda,Fiindca s-a umplut paharul,Si stam sa iesim in strada,De-o fi cazul, chiar cu parul

  raspunde comentariului
 • JW

  10 iulie 2017 20:47

  Toata lumea greseste, numai Kovesi nu. Toate institutiile sunt corupte, numai DNA nu. Ce conteaza ca sunt oameni condamnati pe nedrept. ca se pierd procese la CEDO si noi platim, ca apar dovezi ca Kovesi era in cardasie cu politicieni si cu sevicii care au masluit alegeri si dosare penale. Numai Dragnea e de vina pentru tot raul din tara, restul sunt niste sfinti.

  raspunde comentariului
 • Dan Plesoianu

  09 iulie 2017 22:50

  Uniunea Europeana nu numai ca a lasat fondurile europene pe mina hotilor PSD, dar probabil a devenit si cea mai corupta organizatie internationala, prin faptul ca CEDO a renuntat sa mai dea curs proceselor cu privire la retrocedari, aminindu-le intii 3 ani, apoi sine die, probabil in urma mituirii persoanelor din conducerea UE de catre SRI-Securisti alta explicatie pentru faptul ca CEDO a renuntat sa isi exercite functiile nu exista. Iar in privinta administrarii fondurilor europene scapate de sub control este posibil ca sa se fi aplicat o mituire asemanatoare, ajungind poate chiar pina la Juncker.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  09 iulie 2017 22:18

  Datorita dezastrului Basist continuat si de Iohannis Romania nu mai e in stare sa proiecteze si produca propriile avione, calculatore, masini, etc. Cei care le proiectau si realizau pe vremea lui Ceausescu au innebunit, s-au sin-ucis, au emigrat sau au invatat sa fure caci doar furand se mai poate supra-vietui in Romania Iohannista caci locuri de munca cinstita nu mai exista de mult. Romania Iohannista a devenit o tara de hoti si prostituate cum era si Franta pe vremea lui Jean Valjean si Fantine. Codruta Kovesi este un fel de inspector Javert al Romaniei deci pe Romaneste *****. Romanii stiu ca nu se mai poate supra-vietui decat furand deci arestarea hotilor innainte de a se crea locuri de munca cinstita echivaleaza cu exterminarea poporului Roman format acum doar din hoti si prostituate. O natiune de hoti cum e Romania Iohannista nu poate alege decat tot hoti in parlament deci nu prinderea hotilor ci creerea de locuri de munca ar trebui sa fie sarcina parlamentului si guvernului.

  raspunde comentariului
 • Mihaela

  09 iulie 2017 19:21

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • rocambole

  09 iulie 2017 16:21

  1Dl Mioc, atat dvs. cat si alti ziaristi ca si dvs. aveti dreptate, insa nu veniti cu solutii sau nu sustineti unele solutii propuse de catre altii.2CONSIDER CACI TOATE RELELE care s-au intamplat in Romania dupa 1990 au fost posibile deoarece Constitutia actuala, la fel ca si Constitutia din 1990, nu cuprinde un mecanism clar de CONTROL PERMANENT si nu numai o data la 4 ani AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI.In campania electorala partidele spuneau una, dupa ce ajungeau la putere faceau alta.Cand erau in opozitie partidele spuneau una, dupa ce ajungeau la putere faceau exact invers.Daca ar fi existat un mecanism de CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI, prin care alesii sa poata fi demisi daca nu tin seama de interesele si dorintele alegatorilor, alesii nu si-ar mai fi permis sa actioneze dupa propriile interese deoarece exista posibilitatea ca ei sa fie trimisi la plimbare.Dupa parerea mea de aici trebuie pornit la revizuirea constitutiei, respectiv cu modificarea art. 2 Suveranitatea al Constitutiei. Dupa ce acest articol va fi modificat astfel incat el sa permita poporului sa se pronunte si sa decida cu privire ladizolvarea parlamentului si a consiliilor localedemiterea celor care au fost alesi de catre poporadoptarea sau anularea unor acte normativeorice problema de interes national sau localpoporul alegatorii se vor putea pronunta si vor putea sa decida cu privire la orice problema de interes national sau local , ca de ex.modificarea unor articole ale Constitutiei sau ale unor legi, adoptarea sau anularea unor acte normative, etc.A se vedea httpswww.facebook.comgroupsmodificareaconstitutieipermalink1863341157276095

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  09 iulie 2017 15:29

  Mai Mioc-Excroc, un partid se desfiinteaza, în general de catre ELECTORAT și doar în caz cu totul special, de către o instanta de judecata

  raspunde comentariului
  • Ciombe

   12 iulie 2017 7:01

   Tov. Ubafca, bai telectualule care esti, nu exista "excroc", in dictionarele limbii ci, numai "escroc". Mars la reciclare, toasu'!

   raspunde comentariului
 • UBAFCA

  09 iulie 2017 15:25

  De jure, în momentul când scriu aceste rânduri, Relu Fenechiu, este închis în penitenciarul din Vaslui, din 2o14, deci are aproape 3 ani de închisoare, nu 3, 4 luni, cum încearcă sa ducă în eroare George Mioc-EXCROC. , Fenechiu a primit doua condamnări, de 5, plus 3 anni și 10 luni, iar codul penal, asumat de CARICATURA BOC, **CUMULEAZĂ, NU CONTOPEȘTE PEDEPSELE**, .De curând a fost discutat in mass-media cazul unei femei ce a primit, PRIN CUMULARE, 30 de ani de închisoare, pentru o suma de fapte minore. . Pe cine cauta sa prosteasca acest Mioc - EXCROC?

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  09 iulie 2017 15:17

  Pe ce maini dadura-ti tara,Cu Dragnea si tariceniCu hoti de toata ocara,La Guvern si Cotroceni.Pe cine mai punem baza,Cand Dorneanu-i CCR,Cand Tudose face varza,Tot ce mai e-n RSR.Geaba la Tramp cu curcanii,Ca sa ne dam mari acusi,Cand fentam americaniiSi-i pupam in ce pe rusi.

  raspunde comentariului
 • Franjo Glavina PSD LASAT LA PUTERE VA DISTRUGE ROMANIA

  09 iulie 2017 14:42

  Daca CRMI.NALUL DRAGNEA si PSD raman la putere POPORUL ROMAN II VA TRIMITE PE ACESTIA LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI. Tensiunea in societate creste exponential pe masura ce acesti CRI. MINALI sunt intetesati tot mai mult de un jaf organizat decat de constructia de autostrazi, spitate si refacerea credibilitatii sistemului educational. VOME DE BALEGA ROSIE, EXCREMENTE FILO-RUSE, CRI. MINALI GRUPATI IN GRUPUL INFRACTIONAL NUMIT PSD VETI PLATI CU INCHISOARE PE VIATA PT TOT CE FACETI! STIM CA PUNETI LA CALE UN RAZBOI CIVIL CU EXCLUDEREA TARII DIN EU SI NATO! VOI BESTII FILO-RUSE REFUZATI INVESTITIILE STRAINE PRIN INTARZIEREA DELIBERATA A CONSTRUCTIEI AUTOSTRAZILOR.VOI CRIM.INALI CONDUSI DE LA MOSCOVA AVETI UN SIGUR TEL- DISTRUGEREA ROMANIEI SI VANZAREA RUINELOR TARII RUSIEI. PT CA NUMAI ASA VETI PUTEA SA RAMANETI LA PUTERE! Sunt printre voi ROMANI ADEVARATI CARE SE VOR OPUNE VANZARII TARII CATRE RUSIA. Serviciile, Jandarmeria, Armata au suficienti patrioti care vi se vor opune. NU VETI VINDE ROMANIA ASA CUM VI S-A DAT ORDIN DE LA MOSCOVA! Stim de la cei tineri ca sunteti pregatiti sa trageti in manifestanti cu munitie de razboi. VOM MURI SI VOM FI LIBERI! VOI BESTII COMUNISTE NICI NU STITI CATI DIN SERVICII, JANDARMERIE,ARMATA VI SE VOR OPUNE! NU NU VETI PUTEA DISTRUGE O TARA PT A FURA!!!! ARMATA, JANDARMERIA, SERVICIILE VOR OPRI DECLANSAREA RAZBOIUL CIVIL PE CARE VOI CRIMI.NALI GRUPATI IN GRUPUL INFRACTIONAL PSD VRETI SA IL DECLANSATI CA SA STAPANITI ROMANIA!

  raspunde comentariului
  • Teodor Ene

   09 iulie 2017 23:08

   e foarte grav cand bolnavii psihic cum e acest franjo glavina au acces la internet

   raspunde comentariului
  • IT EXPERT

   09 iulie 2017 20:51

   Sa crezi tu bestie ca nu te vom gasi cu tot Avandorul care zice ca este anonim. Uite asa ca distractie ti-am aflat IP-ul. Asta pt ca prea ne injuri, si chiar ne-am saturat. Miine aflu si cine este provider-ul de net. O sa dau spaga de rigoare iti aflu adresa si .... esti ..... terminat. Nu ne jucam copil cretin. Cu PSD nu se mai joaca nimeni. Toti care gindesc ca tine vor fi ..... Si inca ceva ce te **** pe tine de Romania cind tu nu esti roman *****?

   raspunde comentariului
   • UBAFCA

    10 iulie 2017 0:30

    Cu PSD nu se mai joaca nimeni ? E sprijinit de teroristi ? EXPERTULE , tu esti roman ?

    raspunde comentariului
    • Ubafca

     10 iulie 2017 1:44

     Ba dobitocule, nu-mi folosi numele meu !, fii bărbat și asuma-ți postarile cu Florin Ion, de fapt și acesta este un nume furat

     raspunde comentariului
  • din Iasi

   09 iulie 2017 18:33

   Bai ***** te gasim si in gaura de sarpe o sa te vada ai tai cu gura plina de ciment asa cum o zis Aurel

   raspunde comentariului
  • Aurel TSD

   09 iulie 2017 16:24

   Te vom casapi. O sa ai gura plina cu ciment foarte curind.

   raspunde comentariului
   • Sauron XKZ

    10 iulie 2017 0:25

    Atentie IT EXPERT , din Iasi , Aurel TSD , reciproca perversa functioneaza ,sunteti de mult in obiectiv !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design