Atenție la Marea Evadare! | OPINIE

de Grigore Cartianu , 19 februarie 2017 - stire actualizata la ora 12:26, 19 februarie 2017
Atenție la Marea Evadare! | OPINIE

Continuă operațiunea de salvare a corupților. Se lucrează sub acoperire: au validat Ordonanța 14 în Senat, dar decizională este Camera Deputaților. Dacă ucigașul va decide să lovească de după paravan, atunci nu va trânti Ordonanța 14 nici în Cameră. Locul crimei va fi mutat la Curtea Constituțională.

Jocul de-a „asasinul nevăzut“ presupune un scenariu la fel de pervers: Curtea nu va fi sesizată de PSD, ci de un cetățean al patriei! Sau de mai mulți. Această operațiune a demarat deja: este atacată „la rădăcină“ însăși Ordonanța 14. Fostul deputat Theodor Nicolescu (PNL) și fostul primar din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), au făcut-o deja. Dar arma secretă este o anume Luiza Căzănescu. Judecată pentru abuz în serviciu, aceasta a solicitat instanței ridicarea excepției de neconstituționalitate. Dacă instanța va răspunde pozitiv, se va ajunge la Curtea Constituțională. Adică exact unde voiau scenariștii planului diabolic al majorității PSD-ALDE.

De aici, lucrurile iau viteză. Dacă Ordonanța 14 va fi declarată neconstituțională (și are șanse să fie, pentru că băieții au grijă să lase o codiță), atunci va intra în vigoare Ordonanța 13 (anti-Justiție), care va dezincrimina abuzul în serviciu, va pulveriza mii de dosare, va salva sute de politruci hoțomani, va face imposibilă recuperarea unui prejudiciu total de peste un miliard de euro și va deschide calea unui jaf național.

Soluția salvatoare pentru Justiție ar fi discutarea Ordonanței 13 în Parlament și respingerea ei prin vot, înainte ca Ordonanța 14 să fie declarată neconstituțională.

Semnalele nu sunt însă bune: de câteva zile, Parlamentul refuză constant să pună pe ordinea de zi Ordonanța 13. Majoritatea PSD-ALDE pare hotărâtă să-și salveze penalii, în frunte cu Dragnea.

Reaua-credință a acestei majorități este confirmată de o dezvăluire făcută de agenția News.ro: Luiza Căzănescu, femeia care a atacat în instanță Ordonanța 14, gravitează pe orbita lui Florin Iordache, odiosul ministru al Justiției din zilele puciului anti-Justiție!

Luiza Căzănescu are profilul ideal pentru a executa o operațiune atât de murdară: a fost condamnată în primă instanță la trei ani şi două luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, iar apelul se judecă la Curtea de Apel Ploiești. Acest palmares a ajutat-o să devină favorita lui Iordache la mascarada numită „dezbatere publică“ din 30 ianuarie.

La finalul întâlnirii cu „opinia publică“, Iordache a invitat-o pe Luiza Căzănescu la o discuţie privată, în biroul său, alături de o altă femeie care ceruse graţierea şi amnistia – „mama unui băiat care a furat decât trei maşini“. În acea discuție pare să fi fost făcută înțelegerea care dă contur astăzi planului diabolic.

Teoria relei-credințe este alimentată de încă un amănunt. Dintre zecile de participanți la dezbaterea din 30 ianuarie (unii bine intenționați și foarte bine pregătiți), ministrul „Altă-Întrebare“ a ales să discute în privat doar cu două susținătoare ale măsurilor anti-Justiție (grațierea, amnistia, măcelărirea Codului Penal). Una dintre ele, Luiza Căzănescu, i se adresase lui Iordache cu un discurs halucinant: „Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe în regim de urgenţă şi să daţi pe urmă şi amnistie, să ţineţi cu populaţia! Vă rog să aveţi curajul să luptaţi împotriva Securităţii care a invadat toate organismele statului“.

Alături de alte cinci persoane, acuzate și ele de abuz în serviciu, Luiza Căzănescu (administrator al SC Luisa Casa de Modă SRL) a prejudiciat societatea de asigurări ARDAF București, în anul 2005, cu 1,8 milioane de euro. Deci este persoana cea mai potrivită să-l consilieze cu maximă obiectivitate pe ministrul Justiției!

În paralel cu operațiunea de reînviere a Ordonanței 13 (prin anihilarea Ordonanței 14), PSD și ALDE derulează o imensă campanie de dezinformare prin intermediul televiziunilor mincinoase. Este vehiculată ideea că infracțiunea de abuz în serviciu nu mai există din august 2016, urmare a unei decizii a Curții Constituționale și a „neglijenței“ guvernului tehnocrat (Dacian Cioloș–Raluca Prună). Mai mult, ni se spune să zicem mersi că guvernul PSD-ALDE „a reincriminat abuzul în serviciu“, prin celebra Ordonanță 13!

Tupeul diversioniștilor nu are limite. Doar proștii-proștilor îi pot crede. Căci trebuie să fii surd să nu auzi ce spun oamenii care administrează Justiția (procurorul general, șefa DNA, șeful DIICOT) sau voci autorizate precum judecătorul Cristi Danileț. Și trebuie să fii orb să nu vezi că Nicușor Constantinescu tocmai a fost agățat cu alte trei dosare pentru abuz în serviciu. Sau că vedeta zilei, Luiza Căzănescu, este judecată în continuare pentru abuz în serviciu. Iar după toate astea, chiar să nu vezi că însuși Liviu Dragnea tremură câteva ore la Înalta Curte pentru același abuz în serviciu?!

Aici se află cheia întregii operațiuni: la Liviu Dragnea. Căci el este Începutul și Sfârșitul pentru tribul penal care amenință să distrugă o țară pentru a salva un scalp. Ceva îmi spune însă că, în cele din urmă, scalpul va fi agățat pe pancartele triumfătoare din Piața Victoriei. În caz contrar, cea scalpată va fi însăși România.

Comentarii

 • "BINOMUL"-"ardeiului umplut" de gagesti-ROMANIA TV

  22 februarie 2017 15:59

  Io cred ca in spatele pseudonimului "Ioan Catrina" se afla tavarisul "colonelul" DOAGA dogaru, de la romania tv !

  raspunde comentariului
 • Batranu CArturar

  22 februarie 2017 8:53

  Calin Stelian, tata tu ai trecut pe la vre-o scoala?. Pari un analfabet de toata isprava!!!. Ma BOULE!!, ca sa-ti zic asa, tu ce-ai facut pentru tara asta pe care umplii de bale aici pe internet??. Ai pus umarul la constructia a ceva ce exista in tara asta ma boule??, inclin sa cred ca nu-ti cunosti bine nici adresa din buletin, altfel ai fi stiut ca tot ce misca in tara astamulte le-ati consumat, taiat, vandut , pisat... voi astazi cu toti securistii si chiorul vostru idol Basescu..., sant facute de oamenii astia pe care0i dispretuiesti tu acum ma BOULAULE....

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  19 februarie 2017 11:00

  Drigore Cartianu este un mare patriot, in care am incredere totala.

  raspunde comentariului
 • robert

  18 februarie 2017 8:37

  felicitari pentru articol,

  raspunde comentariului
 • Costy Doctorul

  17 februarie 2017 23:02

  Pai D-le Cartianu, dupa cate stiu eu , Liviu Dragnea a declarat ca Ordonanta 13 este "istorie" si ca atare nu are de ce sa fie discutata in parlament. Deci din "scenariul" prezentat in articol rezulta ca E PERICOL, hotii tot hoti raman si lupta sa-si apere "pielea".

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  17 februarie 2017 18:25

  Îmi place expresia domnul Cartianu unde spune, citez ** SE LUCREAZĂ SUB ACOPERIRE ** ,,., ,. Acum, sa lăsăm la o parte chestia cu INTELEGEA dintre ministru Alta Intrebare și doamna Luiza Cazanescu ,..., Nu știu de ce, dar eu când aud de chestii din astea JOS LABELE DE PE, ,,. ,.., stiindu-le obarsia, nu pot sa nu ma gandesc si cand au fost patentate si cand au fost intens folosite, ,... ,. De pilda, lozinca Jos manile de pe ,,....,,. a fost patentata de NKVD cu ocazia RAZBOIULUI DIN KOREA ,,.. ,,.. trei sferturi din populatia globului rumega cu gust acsasta lozinca, incat uni dintre noi tineri, si-o scriau pe copertile caitetelo, singuri ,,.. ,... Ulterior, cand lumea s-a mai civilizat, NKVD-ul si*a ma stilizat lozincile, sunau mai artistic, de pilda una arhicunoscuta era, ,,AGRESOR AMERICAN, IESI AFARA DIN LIBAN ! ,,.. Cand era vorba de LUCRU SUB ACOPERIRE, NKVD*ul lucra mai subtil ,.. ,. ITa de pilda ce spunea o povestioara despre luptatori LOS BARBEROS din Cuba ,.., ,.., Pe masura ce ocupau un sat sau un targ, Los Barberos, improvizau O CANTINA si dadeau masa calda, cu o singura conditie, SA POARTE BARBA ,,,, ,.. ,.. Iata ca, intr*o zi, se aseaza la rand, sa primeasca masa calda, data cu larghete de catre UNCHIUL VANIA, doi barbati fara barba, ,... ,. Imediat de apropie de dansi un guerero, cu pusca si*i intreaba, ,,. ,.. Ola grongos, BARBA, unde*i barba? ,. ,.. ,. La care cei doi barbati raspund in cor, ,,.. Lucram SUB ACOPERIRE, avem BARBA IN PANTALONI , ,.. ,. In atare situatie, ma intreb, CINE oare ii da temele astea domnului Cartianu ?, ca doar de LEGATURI cu unchiul Vania nu*l putem acuza, nici in tuptul capului

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   19 februarie 2017 15:03

   Iar BA KRETINULE, VOMA DE BALEGA ROSIE IAR POSTEZI, EX. KREMENTULE. HAI VINO IN FATA LA ARHITENGURA SA ITI DAU STICLA AIA DE SPIRT PE CARE TI-AM PROMIS-O. IMI ESTE MILA DE TINE CAND VAD CA NU TI-AU DAT PSDeii RATIA...

   raspunde comentariului
  • Vai de capul tau!

   18 februarie 2017 4:12

   UBAFCA, ai tastat un sfert de ora la mizeria asta, ca sa arati cat de redus iti este cerebelul! Dar acest lucru este arhi-cunoscut! Oricum, ai facut rost de niste firfirici, de o bere mica!

   raspunde comentariului
 • Lidia Herzog

  17 februarie 2017 15:47

  Excelent comentariu bine structurat și argumentat. Felicitări autorului și fiți cu ochii deschiși ca sa deschideți mințile celor ce vad negrul, ALB !

  raspunde comentariului
 • godeanu

  17 februarie 2017 15:39

  "Ceva îmi spune însă că, în cele din urmă, scalpul va fi agățat pe pancartele triumfătoare din Piața Victoriei"Scalp? Pancarte triumfatoare? Se pare ca tu nu ai nimic sub scalp.

  raspunde comentariului
  • Liviu Dragnea

   18 februarie 2017 4:14

   Vezi ca ma supar, mai postacule! Ti-ai luat nasul la purtare!

   raspunde comentariului
 • lmihai

  17 februarie 2017 10:39

  D-ta d-le Cartianu sunteti in piata seara de seara pt a transmite acestor oameni o informatie atat de pretioasa?Articolele d-stra sunt citite mai mult de noi din provincie, batrani, elevi etc. ...adevarat opoziti este acolo!

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design