9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecial#rezist versus #bullshit | OPINIE

#rezist versus #bullshit | OPINIE

Cred că a venit vremea ca Dragnea să fie întrebat de „nişte” vizite făcute în Rusia, din 2010 încoace – a vorbit despre asta un fost deputat PSD şi e vremea să știm.

Le-a făcut sau nu, a vrut un selfie cu Kremlinul sau e altceva? Întreb pentru că de prin 2012 a început paranoia puterii depline în PSD (da, cu păcăleala numită USL, domnilor liberali); de atunci s-a dat de gard tot ceea ce credeam că e ireversibil în democraţie.

Şi da, în 11 decembrie 2016 PSD a câştigat iarăşi cu un scor uriaş – şi până acum o săptămână, ţara asta, strângând din dinţi, era cea mai credibilă şi mai stabilă din zonă; lumea civilizată credea că socialiştii români au învăţat pe de rost extemporalul lui Barroso şi rezistă la tentaţiile anti-europene. România era cumva o garanţie că frica sau pur şi simplu valorile le-au băgat aleşilor noştri minţile-n cap.

Azi, logica şi spaima te obligă să întrebi: cum se face că, de câte ori câştigă masiv, din 2012 încoace, liderii PSD pun în pericol tot ce înseamnă parteneriat cu lumea civilizată? Ce resorturi există în mintea lor să atace atât de hulpav Justiţia? O să spună unii că e un partid plin de corupţi.

Dar şi în PNL sunt corupţi, în cam toate partidele mari şi late din România corupţii îşi fac loc. Și cum se face că doar Tăriceanu s-a lipit de socialişti? – da, acel Tăriceanu care cerea retragerea soldaţilor români din teatrele de operaţiuni NATO, da, acel Tăriceanu care ieri îşi exersa retorica privind cu poftă la Brexit. Şi hop-țup, acum sare şi Firea, gureșa, care cere păstrarea integrităţii teritoriale (?) a ţării, ca să bage breaking news-u-n popor – stai liniștită, codană, așa unitate n-a mai fost de pe vremea altui tembel, ăla care în '89 tot cu agenturilii ne speria.

Aseară s-a aflat că guvernul a depus la Secretariatul General un proiect de lege care e copy paste după OUG 13; după un ceas, a ieşit Grindeanu: „proiectul de lege la care se face referire nu este asumat de Guvern". Asta înseamnă că unul dintre miniştri a făcut din OUG 13 proiect de lege şi a pus-o în circuit.

Daţi-mi un argument că nu e un taliban al lui Dragnea şi răstorn universul… Să riști totul pe o carte, în condițiile în care o jumătate de milion de oameni sunt în stradă, înseamnă ai o miză mai mare decât stabilitatea țării pe care o guvernezi.

Practic, e război total al liderilor PSD cu propriul popor, dar şi cu propriul partid. Mai pune și încâlceli de politică, economie privată şi economie de stat, resurse – nu acum o să le spun; sau nu eu. Nu le vor păsa nici dacă ies zece milioane de români în stradă: unii trăiesc de decenii doar de pe urma politicii şi s-au învăţat cu traiul bun; crezi că vor accepta ora aia de plimbare de la Rahova sau Jilava? Curat #bullshit…

Ai observat că, indiferent de provocări, Ponta a rămas pe listă?: ce partid accepta ca liderul să fie pus pe afişe de un alt partid, şi extremist pe deasupra? Ai văzut că există baroni de care nimeni din partid nu se atinge niciodată?

Întrebare: sunt toţi aceştia legaţi de un domino? Mai exact: de o matrioşkă?: „intru eu, intri şi tu”. Ar fi bine să se întrebe asta şi membrii oneşti ai socialiştilor, cei care au avut acum curajul să judece drept – tremură și pe ei carnea când văd că România a ajuns pe prima pagină a lumii, lângă ştirile din Siria şi nuclearele nebunului din Coreea de Nord… Nu se pot aduna şi să propună un nou cabinet? – în definitiv, nu gaşca lui Dragnea a câştigat alegerile, ci Partidul Social-Democrat.

Nu cred că pesediştii din Cluj, Iaşi, Timişoara sau Medgidia s-au bătut pentru PSD Teleorman, nu cred că Autostrada Transilvania sau cea de la Iași la Tîrgu Mureș sunt mai puțin importante decât ura ăstora pe DNA. În plus, protestatarii nu contestă scorul electoral sau dreptul PSD de a guverna, ci hoția cu care gașca mustăciosului a început guvernarea.

Orice individ normal, cât de prost politician ar fi, ar lua seamă la semnale. Din SUA ţi se spune că pui în pericol statul de drept, de la Bruxelles la fel, în ţară şi în fiecare oraş mare al Europei sunt sute de mii de oameni în fiecare seară, bulgarii ies în stradă pentru că România era un model pentru ei, până și în Antarctica s-a protestat, na – şi tu îi dai tot cu Soros, ca prostu' fudul.

Sunt zeci de televiziuni străine în Bucureşti, sunt din Bosnia şi din America şi din Anglia şi de peste tot – şi vă spun că înainte de a trimite o echipă tv într-o altă ţară, specialişti de toate felurile fac calcule şi previziuni: ce și cum se întâmplă, de ce se întâmplă, ce urmează, dacă e sau nu potenţial de conflict și …; cam tot ce aţi văzut prin alte părţi ale lumii şi aţi ţâţâit că lumea s-a întors cu fundu-n sus. Doamne dă să greşesc, uite, bat şi în lemn, dar eu cred că ceea ce se întâmplă acum e mai mult decât o mârlănie (aparent) ratată – şi dacă tot se văieta Dragnea că ar avea de câştigat „unii din jurul nostru, din jurul acestei ţări”, întreb și eu dacă acelaşi Dragnea nu a ajuns cumva, cu voie sau fără, un roboţel teleghidat de noii proprietari ai Crimeei.

E voie să întreb, nu? Sau s-a interzis între timp? – că nu mă prea uit la tv: stau în stradă, cu agenturilii.

 

Cele mai citite

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...

Numărul de persoane care trăiesc în sărăcie în Italia a crescut în 2023

Situația economică dificilă a Italiei se reflectă în cifrele recente publicate de Institutul Național de Statistică (ISTAT), care arată o creștere alarmantă a numărului...

Bucureștiul va avea cărți de identitate electronice. Când vor fi disponibile în restul țării

România se îndreaptă cu pași hotărâți către eliminarea birocrației și modernizarea sistemului de documentare, aducând în prim plan era documentelor digitale. Potrivit lui Cătălin...
Ultima oră
Pe aceeași temă