Şi Justiţia se teleormanizează | OPINIE

de George Mioc , 31 iulie 2017 - stire actualizata la ora 13:15, 31 iulie 2017
Şi Justiţia se teleormanizează | OPINIE

A avut perfectă dreptate doamna Livia Stanciu, când, în octombrie 2014, a avertizat: reformele în justiție nu sunt ireversibile. „Așa zisa ireversibilitate poate fi revizuită în două zile”, a spus Stanciu, la acel moment președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Este adevărat, tentativa de a face praf intr-o singură noapte - nu în două, cum anticipa doamna Stanciu - lupta anti-corupție a eșuat pentru că peste 500.000 de oameni au ieșit in stradă. Dar, intre timp, PSD a schimbat tactica, iar rezultatele se văd. Legislația este modificată, pas cu pas, în favoarea infractorilor – cu semnătura președintelui Iohannis – Curtea Constituţională distruge ce mai rămâne, iar judecătorii trec fără ruşine de partea infractorilor. Am văzut acest fenomen în anii 2005-2008, când DNA-ul a devenit activ şi a început să-i aducă pe marii corupţi în faţa Justiţiei: magistraţii tergiversau procesele, în speranţa că faptele se vor prescrie, iar când erau obligaţi să dea soluţii erau cât se poate de înţelegători, în loc să dea un exemplu care să descurajeze. În ultimele săptămâni, judecătorii au luat câteva decizii memorabile:

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare (!), deşi DNA a arătat că prejudiciul din dosarul său este de peste 110 milioane de euro.

Dan Voiculescu a fost liberat condiţionat după ce a achitat între 3,75% şi 14,5% din prejudiciu (depinde cine calculează). Deşi el a fost condamnat în baza prevederilor noului Cod Penal, judecătoarea care l-a eliberat a invocat prevederile mai favorabile din codul ceauşist, din 1968.
Spre deosebire de Dan Voiculescu, Relu Fenechiu n-a achitat un leu din prejudiciu. În plus, doamna judcătoare Luminiţa Stativă, de la Judecătoria Vaslui, a decis să îi reducă 120 de zile din pedeapsă pentru cele 4 “lucrări ştiinţifice” scrise în puşcărie. Ea a ignorat o ordonanţă de urgenţă a fostului ministru al Justiţiei Raluca Prună, în care se stabilise ca un deţinut să beneficieze de o reducere de 30 de zile pentru toate cărţile scrise în penitenciar, nu câte o lună pentru fiecare dintre ele.

Exemple ar mai fi. Ar fi interesant de aflat cum a reuşit să scape fostul primar UNPR Neculai Onţanu, a cărui faptă - o banală mită de 1,4 milioane de euro – s-a prescris. Cine a tergiversat procesul?

Câteva cuvinte despre Curtea Constituţională care, sub bagheta lui Valer Dorneanu, a devenit un instrument în mâinile marilor corupţi, acţionând mai agresiv decât Parlamentul lui Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea. Nu mai departe de 5 iulie, CCR a legiferat o graţiere mascată, declarând constituţională prevederea potrivit căreia deţinuţii îşi pot „cumpăra” zile libere. Mai mult, CCR a hotărât că această lege poate fi aplicată retroactiv. Singura opozantă la gaşca Dorneanu din CCR a rămas doamna Livia Stanciu, căreia însă i s-a pus pumnul în gură: preşedintele CCR poate refuza publicarea în Monitorul Oficial a opiniilor separate. Domnul Daniel Morar, pe care l-am admirat ca şef al DNA, tace complice cu banda pesedistă...

Vedem, deci, în aceste zile, că Răul n-a fost smuls de la rădăcină din Justiţie. Câtă vreme DNA-ul a fost puternic şi a avut susţinere politică, judecătorii pesedizaţi, prietenii marilor corupţi, au stat ascunşi. Acum, când DNA-ul este sub asediu şi este evident că nu mai are nici o susţinere – nu dau doi bani pe declaraţiile formale ale preşedintelui Iohannis, faptele sale îl contrazic – au scos capul.

Oamenii buni, precum judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a sancţionat exemplar pe turnătorul Felix, sunt alungaţi cu pietre. Nu cred că este o întâmplare faptul că dosarul lui Sorin Oprescu este judecat cu uşile închise de către exact aceeaşi doamnă care l-a eliberat pe Dan Voiculescu.

Eu cred că primii care trebuie să protesteze şi să oprească pesedizarea Justiţiei sunt magistraţii corecţi. Nu trebuie să mai tacă, sunt convins că ei ştiu mai bine decât mine ce se întâmplă. Onoarea breslei lor este în joc. Iar pentru pterodactilii comunişti strecuraţi de PSD în CCR soluţia este legea lustraţiei: fără securişti şi comunişti care au deţinut funcţii de conducere în PCR sau au lucrat în „aparatul de partid” în structurile statului român! Am curăţa nu doar Curtea Constituţională, dar şi ministerul de Externe şi serviciile secrete.

Aştept un parlamentar curajos – de unul singur este nevoie – care să promoveze legea lustraţiei! 

Comentarii

 • Calancea Tiberiu

  05 august 2017 23:28

  Pai psd egal cu RL adica marionete ieftine evreiesti!

  raspunde comentariului
 • apel # insistent

  02 august 2017 21:48

  Va implor dle Mioc pana nu e prea tariu ! Faceti ceva si luati-le la dvoastra in state pe acesti eroi ai anticoruptiei staliniste 60 pe scara Coldea dna chiovesi, dna livia stanciu, negulescu vasilica si toti securicii iesiti acum la pensie Si CONSTRUITI ACOLO LA DVOASTRA oranduirea pe care o iubiti CU INCHISORI, GULAGURI SI CATUSE SI bagatti-l si pe Trump la galere! Ca la CORUPTII ASTIA DE ROMANI NU TINE S-a incercat si in anii 50 LA FEL cu iubitori de tatisoara cu domiciliu in URSS si n-a tinut

  raspunde comentariului
 • apel # insistent

  02 august 2017 21:47

  Va implor dle Mioc pana nu e prea tariu ! Faceti ceva si luati-le la dvoastra in state pe acesti eroi ai anticoruptiei staliniste 60 pe scara Coldea dna chiovesi, dna livia stanciu, negulescu vasilica si toti securicii iesiti acum la pensie Si CONSTRUITI ACOLO LA DVOASTRA oranduirea pe care o iubiti CU INCHISORI, GULAGURI SI CATUSE SI bagatti-l si pe Trump la galere! Ca la CORUPTII ASTIA DE ROMANI NU TINE S-a incercat si in anii 50 LA FEL cu iubitori de tatisoara cu domiciliu in URSS si n-a tinut

  raspunde comentariului
 • Nicolescu Mircea

  01 august 2017 10:03

  Nu oe opinie ci tampiniesa dai vina pentru toate Teleormanului. Oare Sibiul e mai cu moț la anticoruptie.Exista o vorbacine comanda muzica plateste si lautarii.Urat tovarase mihoc

  raspunde comentariului
 • Camelian Propinaţiu

  31 iulie 2017 13:24

  Literar, poporul observă că lupta presei cu binomul s-a stabilizat recent cu o cretere a fluxului eliberărilor în detrimentul arestărilor celebre, încât justiia nu prea mai dă fiori la al lu' cine e capabil de mari prejudicii.

  raspunde comentariului
 • Mircius

  30 iulie 2017 23:34

  Pai aia e, ca frantujii au rezolvat la revolutia lor cu ghilotina, noi trebuia sa-i tratam pe bolsevici cu 7.62 si n-am facut-o. Ca am fost milosi. Si acum platim pentru slabiciunea noastra din 89.Ba mai avem si tot felul sobolanime rosie din rasa murieta care au prins curaj. La astia, ori incercam cu ultrasunete sa le provocam capiala totala, ori musai sa-i prindem si sa le bagam la fiecare un piron inrosit in orificiu.

  raspunde comentariului
  • Joaquin Murieta

   31 iulie 2017 16:22

   Nu pot sa nu raspund cand cineva denigreaza revolutia Franceza. Ghilotina a fost un progres caci a eliminat tortura practicata in Franta monarhista. Azi in Franta nu se mai aplica pedeapsa cu moartea. Multi revolutionari au vrut inca de atunci sa aboleasca pedeapsa cu moartea dar cum revolutionarii pe atunci inca nu controlau Vandeea si acolo inca se mai ardeau pe rug ereticii abolirea pedepsei cu moartea a trebuit sa fie amanata.

   raspunde comentariului
 • caineanuion

  30 iulie 2017 20:47

  Se?! deja "s-a" teleormanizat si inrosit imediat dupa "revoutie"

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  30 iulie 2017 18:36

  Pentru cine nu stie Miocul asta mishuna prin Texas si scrie dupa ce citeste din presa Americana. Acolo diavolul blond rasist si nazist Trump a tinut un discurs in care cere politiei sa re-inceapa macelul impotriva "raselor inferioare". Politistii Trumpisti din statele Trumpiste aresteaza oameni nevinovati pe care din fericire ii elibereaza judecatorii. Totusi sunt si multe state ne-Trumpiste unde politia nu primeste ordine de la tiranul blond nazist si rasist Trump. In Romania sunt deja prea multi oameni in puscarie multi ne-vinovati sau vinovati de vini minore. In puscarie trebue bagat Basescu si Basistii lui dar nu mai sunt locuri acolo deci trebue mai intai eliberati cei arestati nevinovati de Basescu si apoi bagat el si Basistii lui in puscarie.

  raspunde comentariului
 • Stroe vasilica

  30 iulie 2017 13:17

  ***** SI HOATA TREBUIA SA MA FAC!!!!A INVATA ESTE O IDIOTENIE,O PIERDERE DE VREME SI O ILUZIE DESARTA CA VEI TRAI BINE SI FRUMOS DIN MUNCA TA....AIUREA!!!!KURVA,nene...MINCIUNA PERFECTIONATA LA GRAD DE ARTA....asta viata...

  raspunde comentariului
 • Ciombe

  30 iulie 2017 12:43

  Pai ca doar nu era "in carti", sa se timisorenizeze, nu? Un singur ex. imi vine in minte si-anume malagambistul timisorean Grindeanu, care a luat-o in freza de la maimutele rosii, numai pt. ca, era din Orasul Martir! Va doresc numai bine!

  raspunde comentariului
 • ilidia

  30 iulie 2017 11:41

  "Ajunge o singura initiativa legislativa !?" Chiar atata naivitate incat sa credeti ca "sparlamentul" va aproba asa ceva?

  raspunde comentariului
 • teodor

  30 iulie 2017 11:19

  Bine de dvs. domnule autor de articol care scrieti de la distanta, fara a avea parte de represalii din partea pesedeilor. Eu, si pentru comentariul facut anterior voi avea parte de niste represalii

  raspunde comentariului
 • teodor

  30 iulie 2017 11:17

  Raul este in functiune.Raul se constituie in indoctrinarea asupra populatiei practicata de sovietici si urmasii lor din 1945 pina in prezent.Raul este prezent prin rezultatele acestei indoctrinari, care este folosita de postcomunisti in folosul propriei lor imbogatiri si a pacalirii populatiei.Din nefericire, aceasta panza a inselaciunii ar trebui sa fie indepartata de partidele de opozitie de pe ochii populatiei, insa acestea nu par capabile sa faca acest lucru.

  raspunde comentariului
  • costica

   30 iulie 2017 11:23

   Bani online pe calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru patru mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolar pe an. Oferim contracte de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati mai multe detalii la adresa de email pacurarucostica1963gmail.com

   raspunde comentariului
 • Jar

  30 iulie 2017 10:58

  Din pacate Presedintele IOHANIS a trecut cu arme si bagaje in TABARA MARILOR CORUPTI!!! Sper din tot sufletul ca faptele domniei sale sa ma contrazica, desi nu prea vad asta....

  raspunde comentariului
 • Bandrabur Gheorghe-Dan

  30 iulie 2017 9:50

  "Legislația este modificată, pas cu pas, în favoarea infractorilor cu semnătura președintelui Iohannis Curtea Constituională distruge ce mai rămâne, iar judecătorii trec fără ruine de partea infractorilor". Daca girul il da cel mai mare infractor, de ce nu ? Inceputurile au fost facute acum se ... continua !!!

  raspunde comentariului
 • hector

  30 iulie 2017 9:28

  Gunoaiele astea comunistoide fura si mint cu nerusinare in mod continuu. Au furat "privatizand" fabrici si hoteluri, au furat prin "mosteniri" si "retrocedari" , au furat pamant si paduri, au furat facand legi care sa-i umple de bani de salarii si pensii, iar in putinele zile de inchisoare au furat "scriind" lucrari stiintifice.

  raspunde comentariului
  • costica

   30 iulie 2017 11:15

   Bani online pe calculator eficient si usor. Oferta limitata pentru patru mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contracte de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii la adresa de email pacurarucostica1963gmail.com

   raspunde comentariului
 • Victor Goliac

  30 iulie 2017 8:44

  'Justitia' in Romania serveste pe cei cu 'contacte'... Intr-o retrocedare se poate astepta ani si ani. Intre timp cineva care are 'contacte' chiar si un avocat cumpara dreptul la retrocedare si, in numai 2-3 saptamani retrocedarea este rezolvata. Se pare ca dosarele din Curte sunt 'nelimitate'... Un simplu caz de crima Mineriada nu se poate rezolva in 27 de ani iar cei vinovati beneficiaza de TOATE drepturile. Intre timp crucile copiilor ucisi in timpul Mineriadei sunt la vedere in Piata Victoriei si Universitatii. Dreptatea ramane de partea celui cu 'contacte' fosti tovarasi.A fost facut un referendum pentru limitarea numarului de deputati. 82 dintre cetateni au votat pentru a avea 300 de deputati aproximativ atatia cat sunt in SUA dar alegerile au 'peogramat' 630 ! Cine plateste parlamentarii care sunt peste numarul votat de referendum ? Poporul ! De ce nu s-a aplicat referendumul ? Cine stie... Intre timp avem copii care se culca nemancati 200.000 si parinti care nu au bani pentru haine si carti cand vine vremea de trimis copiii la scoala ! Deptatea nu este nici in Parlament, nici in Curtea Comstitutionala, ori CCR care ar trebui sa reprezinte POPORUL. Dar cine reprezinta POPORUL ? Stie cineva ? Romania are multe bogatii si a ramas tara cea mai saraca din Europa. Din cauza administrarii banilor si bogatiilor Romaniei ! Avem tot felul de persoane in pozitii inalte, care trec prin guvern "ca gasca prin apa". Care semneaza contracte dezavantajoase pentru Romania dar avantajoase pentru ei. Ca exemplu, contractul cu Bechtel - pentru care s-au platit mari sume de bani in mod nejustificat - s-a pierdut? Este simplu de aflat cine a semnat un contract dar nu aici in Romania !Poporul populatia au iesit in strada pe buna dreptate dar "strada nu ne comanda pe noi"... Iar legile nu se aplica...

  raspunde comentariului
  • costica

   30 iulie 2017 11:09

   Bani online la calculator. Oferta limita pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contracte de rezolutie globala. VRsta minima 18 ani.Solicitati detalii mai multe la adresa de email, pacurarucostica1963gmail.com

   raspunde comentariului
 • costica

  30 iulie 2017 8:07

  Bani online la calculator, eficient si usor. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design