Andreea Pora: Planul lui Dragnea pentru „România mică“ | OPINIE REVISTA 22

de Andreea Pora , 12 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 19:25, 12 septembrie 2017
Andreea Pora: Planul lui Dragnea pentru „România mică“ | OPINIE REVISTA 22

Dragnea și antecesorii lui au reușit să produca un mutant, o „Românie mică“ după chipul și asemănarea PSD, scrie Andreea Pora, în Revista 22.

”E aproape imposibil să ții ritmul cu ti­că­loșiile, imbecilitățile, grobianismele și gân­găvelile epocii Dragnea, nimeni n-are timp și nervi pentru așa ceva. Oricât de im­plicat ai vrea să fii, oricâtă conștiință civică te-ar mâ­na în luptă, nu poți face fa­ță avalanșei. Te revoltă aproape zilnic ba una, ba alta, te minunezi de can­titatea de mizerie com­bi­nată cu prostie deversată de PSD, te crucești când le auzi obrăzniciile, agra­ma­tismele și țățismele, inte­li­gența și bunul-simț îți sunt torturate sistematic. Totuși, îți lipsește tabloul de ansamblu. Dar, surpriză! în câ­teva cuvinte, inspirate de o credință pro­fundă și o nevoie intimă, tabloul a fost pic­tat chiar de maestrul maeștrilor, Dragnea: „PSD e mai mult decât un partid, e prac­tic România la scară mai mică“. Bine zis! Dragnea are într-un fel strâmb dreptate - a reușit, el și antecesorii lui, să produca un mutant, o „Românie mică“ după chi­pul și asemănarea PSD. Reciproca nu e va­labilă, cum crede el.

Și-au făcut o Ro­mâ­nie pentru uzul lor, mică e drept, de doar 18%, dar care, prin forța (ne)prezenței la vot, domină și vrea să înghită România cealaltă. Da, Dragnea are dreptate și când spune că PSD e mai mult decât un partid. E cu mult mai mult, ba chiar nici nu mai are legătură cu un partid în înțelesul de­mocratic al cuvântului. E de fapt auto­cra­ția lui Dragnea. O adunătură - unii îi spun bandă, alții frăție - de indivizi sub­me­dio­cri, cu o cultură și o educație pentru care termenul precar e un compliment (Călin Matei, deputat PSD de Maramureș: „Până la următoarea vacanță, pune-ți [sic!] mâ­na pe carte, fiți cuminți și nu fumați în budă!“ sau ministrul Educației, d-l Pop, zis „Genunche“, în dis­cur­sul de la deschiderea anu­lui școlar: „copii [sic!] dum­neavoastră“), amo­rali, se­toși de bani, putere și im­punitate, încărcați de ură împotriva celeilalte Ro­mâ­nii, pe care ar vrea s-o dea pe brazdă, s-o înge­nun­che­ze, cu forța dacă trebuie.”

Citește textul complet pe site-ul Revista22.ro

Loading...

Comentarii

 • bratfalean

  14 septembrie 2017 18:15

  PSD= Prostie si Demagogie!

  raspunde comentariului
 • bratfalean

  14 septembrie 2017 18:15

  PSD= Prostie si Demagogie!

  raspunde comentariului
 • Doru

  13 septembrie 2017 14:10

  Chiar ma intrebam daca mai traieste Pora.A ramas tot cum o stiam , cum a descris-o Dinescu in emisiunea aia de pomina. " urata de la natura " si-l " pupa toata ziua pe Basescu in ***".Apropos am intrebat la toate chioscurile de ziare si ...peste tot s-a epuizat stocul de Revista 22 , a mai ramas doar 69.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  12 septembrie 2017 18:33

  Pentru jegurica drAgnea si Co de bolsevici, nu conteaza cat de mica e Romania atat timp cat se poate fura cu milioanele. In cel mai rau caz face ca Felix ceva racoare si iese cu banii intacti. Daca prostimea ii voteaza totul este ca la manualul KGB.

  raspunde comentariului
  • Firul de praf

   12 septembrie 2017 20:00

   Aia va deranjeaza ? Hihihihi. Sa fie clar, pesedistii nu sunt sfinti, insa, cu toate pacatele lor, sunt crema de galbenele si ceai de musetel, in raport cu voi. De aia va zic, veti pierde toate alegerile, 100 de ani, de acum inainte. Nu putem uita ce a insemnat basismul. Pricepe capul tau sec vorbele mele ? Prostimea NU poate uita dispretul, abjectia, dispretul, tupeul de ciocoi. Nu v-a omorat cu pietre, cum ati fi meritat, pur si simplu v-a scos din politica. Ati scuipat pe oamenii simpli, si astia NU va uita, si nu va iarta. E simplu, astfel incat poate fi inteles de orice penelist.

   raspunde comentariului
 • Buca

  12 septembrie 2017 16:46

  E adevarat nu sunt scoliti daca ne uitam la Daia can manca din porbagaj,e ca ala ce opreste ferrari scoate o plasa un ziar si taie parizel pe capota si lihnit de foame incepe si se indoapa...dar poate n-or fura ca chioru si nu or taia ca Boc.

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  12 septembrie 2017 16:09

  Parerea oamenilor despre madam httpswww.youtube.comwatch?v=9Bxk5HiObqg httpswww.youtube.comwatch?v=cbnAK0HKUiE Trist ca se resapeaza cauciucuri uzate. Nu simtiti odoarea ... de basism ? Nu ? Vi s-a adaptat nasul. Cine stie, poate chiar va place.

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina PSD SCOS in AFARA LEGII

   12 septembrie 2017 19:01

   Bah VOMA DE BALEGA ROSiE TU PUTI A FSB

   raspunde comentariului
   • Firul de praf

    12 septembrie 2017 19:50

    Ti se pare ca meriti sa-ti dau un raspuns ? Uita-te un pic la tine, cum gandesti si cum scrii. Io cu lemne si cu bolovani nu ma cert.

    raspunde comentariului
    • Franjo Glavina PSD SCOS IN AFARA LEGII

     12 septembrie 2017 20:26

     sa iti f u t mortii in gat puti a FSB gunoi bolsevic

     raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design