Andreea Pora: Guvernarea fără opoziție | OPINIE REVISTA 22

de Revista 22 , 05 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 16:27, 05 septembrie 2017
Andreea Pora: Guvernarea fără opoziție | OPINIE REVISTA 22

Două lucruri pot stopa marșul contrareformelor pesediste: remobilizarea străzii și, ca de obicei, prostia, agresivitatea și saltul de cangur peste toate liniile roșii ale liderilor partidului-stat.

Contrareforma lui Dragnea merge în pas de defilare, mai are puțin și va trece pe sub Ar­cul de Triumf. Târăște după ea zdrențele pro­gramului de guvernare și cuștile în care vrea să bage justiția pe care se pregătește s-o tragă pe roată în parlament. Undeva, mai la coadă, fluturând lo­zinci și pan­carde rămase din cam­pa­nie, merg încovoiați ultimii os­tași din armata celor 18%. Pe margine, spectatorii își fac cruce și scuipă în sân, n-au mai văzut așa spec­ta­col, ce­va între circ cu clovni călare pe hamsteri sărind prin cer­cu­rile de foc ale promisiunilor elec­torale și ar­ma­ta de ocupație condusă de un general mus­tă­cios cu pantalonii uzi, dar cu mâna pe bu­to­nul roșu. Nici nu știu ce să facă, să râdă, să plângă, să le-o ia înainte și să blocheze iarăși Piața Victoriei. Se uită în jur după un semn, vre­un lider, vreun partid, vreo idee genială sau măcar de bun-simț. Nimic. Pustiu. Deșert.

Unul dintre motivele pentru care contra­re­for­ma lui Dragnea înaintează sfidătoare este exact acest pustiu. Nu puțini sunt cei care ob­servă că printre dușmanii coaliției Drag­nea-Tăriceanu nu se numără opoziția par­la­men­tară. Este pentru prima dată când pu­terea nu ve­de în partidele aflate în opoziție un ad­ver­sar demn de luat în considerare. Mă refer în special la PNL, pentru că USR mai joacă din când în când rolul țânțarului aga­sant. De ace­ea, adversarii la care Dragnea se raportează acuzator (nu ne lasă să fa­cem ceea ce am promis, să apl­i­căm programul de gu­ver­na­re), sunt fie „străinătatea“ - Comisia Euro­pea­nă, am­ba­sa­dele, multi­na­țio­na­lele, Soros -, fie președintele. Ei sunt cei ca­­re smintesc la cap poporul sau îi cumpără pe pro­tes­ta­tari.

Opoziția pur și simplu nu exis­tă pentru coa­liția PSD-ALDE și liderii acesteia, fiind su­ve­ran ignorată. PNL, de exem­plu, nu e men­țio­nat decât arareori, pe subiecte tan­gen­țiale, în ma­jo­ritatea cazu­ri­lor în bășcălie. Este fără dis­cu­ție vorba și de o strategie politică, PSD nu are ni­ciun interes să se lupte cu li­be­ralii, cu USR nici atâta, să-i aducă astfel în atenția opi­ni­ei pu­blice, fă­cân­du-i mai mult de­cât ceea ce­ sunt, scoțându-i din insignifianță. Dar stra­te­gia func­ționează dintr-un motiv plin de te­mei: par­ti­de­le de opo­ziție nu ac­țio­nează ca ad­versari po­litici în adevăratul în­țe­les al cuvântului.

Citește opinia integrală pe site-ul Revistei 22

Loading...

Comentarii

  • Maceasa

    06 septembrie 2017 14:33

    E Tunky,e Organ,nuti chioru,grindescu,ponta io cum nu e?Domnu ala cu parul rar si burta mai e domnu ala chel cum nu.Femeia aia cu guse,prichindelu ala botit,am mai vazut subtirica aia ca turtureaua.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design