Horațiu Pepine: La viitoarea armată europeană participă cine poate | ANALIZĂ DW

de Deutsche Welle , 17 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 18:00, 17 octombrie 2017
Horațiu Pepine

Consiliul Suprem de Apărare al Țării, întrunit marți la Palatul Cotroceni, și-a dat avizul pentru implicarea României la proiectul unei cooperări militare europene mai avansate, așa numitul PESCO, dar statele europene nu au clarificat încă acest concept, arată un articol publicat de Deutsche Welle.

"Comisia Europeană a arătat în argumentația sa că toate țările UE, luate împreună, cheltuiesc pe apărare jumătate din cât alocă SUA, dar forța reală rezultată este abia 10-15 % din randamentul americanilor", menționează analiza realizată de jurnalistul Horațiu Pepine.

În opinia acestuia, "e ușor să spui că participă cine vrea, în realitate participă cine poate. Francezii care au astăzi (după plecarea englezilor) cea mai mare forță militară din UE, au ambiții mari și doresc să integreze industria de apărare germană într-un proiect comun. Germanii în schimb ar prefera o viziune mai modestă care să nu dividă Europa, lăsând ușile deschise și celorlalți, dar lucrurile acestea nu sunt pe deplin clarificate".

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design