Horațiu Pepine: De ce se teme Laura Codruța Kövesi? | ANALIZĂ DW

de Deutsche Welle , 06 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 21:54, 06 noiembrie 2017
Horațiu Pepine: De ce se teme Laura Codruța Kövesi? | ANALIZĂ DW

Comisia parlamentară care a solicitat printre multe altele și mărturia Laurei Codruța Kövesi și-a propus să găsească dovezi privind fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009. Un subiect mai incomod nu se putea găsi, scrie Horațiu Pepine într-o analiză pentru Deutsche Welle. De fapt e un locus dolenti dintre cele mai sensibile care, în ciuda timpului trecut, nu lasă pe nimeni indiferent. Iar, în cele din urmă, se pare că nu atât repunerea în discuție a rezultatului electoral îi preocupă pe membrii Comisiei de anchetă, cât angrenajul politic care, ipotetic, ar fi putut duce la alterarea rezultatului.

În fața acestor investigații am remarcat mai multe atitudini. Unii s-au prezentat la Comisie fără să ridice obiecții, apărându-și pur și simplu perspectiva, așa cum a făcut fostul ministru de Externe Teodor Baconschi. Alții s-au dus și au recurs la tot felul de subterfugii ca să nu răspundă la întrebări (fostul senator Anghel Iordănescu, de exemplu), în fine sunt și aceia care au refuzat pur și simplu să se ducă, chiar cu o anumită aroganță.

Audierea lui Teodor Baconschi nu a fost deloc prietenoasă, dar el a înfruntat situația cu franchețe și stăpânire de sine și probabil că aceasta este singura atitudine care poate fi dată ca exemplu. Unii dintre membri Comisiei vor fi rămas neclintiți în suspiciunile lor, dar acest lucru este cu totul secundar. Important este efectul public.

Prin umare, a boicota o comisie parlamentară cu aerul superior că ești mai presus de îndoieli, cu aerul că te înjosești participând la o cabală politică, este fie o eroare de apreciere, fie o soluție disperată de a ascunde adevărul. Nu mai sunt alte variante, oricât le-am căuta, în afară poate de o exagerată timiditate, de agorafobie sau de alte idiosincrazii care te-ar face inapt să participi la o întrunire publică.

Am mai auzit spunându-se că această comisie nu ar fi onorabilă, căci ar ar invita numai persoane condamnate la închisoare, dar aceste argumente n-au nicio logică. Nu inviți persoane după calitatea lor morală (pe care de altfel nu prea are cine să o judece), ci după relevanța lor ca martori, ca participanți sau protagoniști ai unor evenimente. Restul ține de circumstanțe. În plus, așa cum am văzut, au acceptat să compară în fața Comisiei figuri respectabile ale vieții noastre publice, care au perceput prezența lor nu ca pe ceva dezonorant, ci, dimpotrivă, ca pe o bună ocazie de a-și apăra onoarea.

Comentariul integral poate fi citit aici. 

Comentarii

 • Cartita

  08 noiembrie 2017 0:27

  Pepenito , tu esti infiltrat de PSD-ALDE la DW ? Nu esti nici la degetul mic al domnului Iancu , cum naiba ii pacalesti pe nemti sa te retribuie ?

  raspunde comentariului
 • Lulut

  07 noiembrie 2017 15:59

  De vie de pomana porcului de SMS de zdrente de portocale de elite de gazari de papici de Biblie de Bac de mamaite de dube de Nuti ca-i mai frumoasa de campul tactic de alegeri de antene de presa de Cuvioasa Paraschieva de inspectie de secret service de ******* devlavHlack Cube de protest de aginturi.

  raspunde comentariului
 • Lulut

  07 noiembrie 2017 15:52

  De sufragerie?De Bercea de Ghita de Chioru?

  raspunde comentariului
 • intrebare

  07 noiembrie 2017 13:06

  Alte probleme mai ai, mai Pepinash ?!

  raspunde comentariului
 • Articol mizerabil

  07 noiembrie 2017 12:23

  Acest articol mizerabil nu are ce cauta pe Romania Libera, daca nu cumva si Romania Libera a fost cumparata de mafia psd si alde.Este evident pentru oricine, care are macar un dram de minte, ca acesta comisie parlamentara nu vrea sa afle adevarul, vrea doar sa o hartuiasca, sa o sicaneze, pe sefa DNA.Este evident pentru oricine, care are macar un dram de minte, ca CCR a incaput pe mina mafiei psd si alde si a dat niste decizii aberante, in favoarea mafiei.CCR si-a depasit cu mult atributiunile si a comis abuzuri intolerabile.Judecatorii corupti din CCR, aflati in slujba mafiei, trebuie revocati deindata.Parlamentul a devenit si el o anexa a mafiei psd si alde si se ocupa doar de o singura problema sa-i scape de puscarie pe infractorii din mafia psd si alde.Atita vreme cit parlamentul este domniat de corupti, infractori si puscariabili, este o aberatie ca procurorii sa fie obligati sa se prezinte in fata unei comisii parlamentare, fara ca sa existe nicio proba ca acestia ar fi comis ceva ilegal, in timp ce parlamentarii pot sa nu se prezinte in fata procurorilor, nici atunci cind procurorii au probe zdrobitoare impotriva infractorilor din parlament.De ce Romania Libera publica asemenea articole manipulatoare ?De ce Romania Libera nu se afla in fruntea luptei impotriva mafiei psd si alde, care a pus stapinire pe tara ?De ce Romania Libera nu o sustine public pe Sefa DNA ?De ce Romania Libera nu o sustine public pe judecatoarea Camelia Bogdan ?De ce Romania Libera nu a participat la mitingul de protest impotriva modificarii legilor justitiei ?De ce Romania Libera nu a cerut public revocare impostorilor, trimisi de parlament in CSM, chipurile, din partea Societatii Civile ?Romania Libera s-a vindut cumva mafiei psd si alde ?

  raspunde comentariului
 • Dragnea

  07 noiembrie 2017 10:49

  Kyoveshoaiko de ce tie frica nu scapi!

  raspunde comentariului
  • Justitia

   07 noiembrie 2017 12:27

   Dragnea, de ce ti-e frica nu scapi.Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta.Moliceanu-n puscarie te va avea de sotie a 7-aJos Moliceanu, Dragnea si Dorneanu !

   raspunde comentariului
 • rodax

  07 noiembrie 2017 9:01

  nu e bine sa vorbesti de funie in casa spanzuratului.ceea ce face aceasta comisie e cea mai mare ticalosie la adresa poporului roman.toata lumea ar ramane cu impresia ca in romania nu se pot realiza alegeri libere si corecte.

  raspunde comentariului
 • Nu mai furati

  07 noiembrie 2017 7:15

  Nedumerirea hotilor si tradatorilor de tara e de ce Kovesii nu se teme nici macar de guciferii bolsevici sau mercenarii Black Cube.

  raspunde comentariului
 • vasile

  07 noiembrie 2017 6:42

  LCK a făcut foarte bine că nu s-a dus. Nu s-a dovedit că alegerile au fost fraudate din sufrageria lui Oprea iar întrebările comisiei erau de-a dreptul ridicole. În plus, parlamentul ăsta și respectiva comisie nu mai au legitimitate. Apără doar hoșii și infractorii, nu mai reprezintă poporul

  raspunde comentariului
 • Agamenco

  07 noiembrie 2017 5:44

  Codruta nu se teme de nimic. Ea e persoana cea mai importanta in Romania.

  raspunde comentariului
 • Dan Surpateanu

  06 noiembrie 2017 23:53

  D-le Horatiu Pepine, doar atat va spun - Sebastian Ghita sef peste comisia SRI si membru CSAT! Dixit!

  raspunde comentariului
 • Florea

  06 noiembrie 2017 23:49

  O tara care de sute de ani sunt FANATICIE greu sa scoti aia din AIATARA condusa de TZI GANI

  raspunde comentariului
 • Adrian

  06 noiembrie 2017 22:56

  Nu se teme Kovesi de nimic, voi va temeti si mai ales gunoiullcare va pleateste, milogilor!

  raspunde comentariului
  • USA

   06 noiembrie 2017 23:52

   Tzi ganii vor legile lorIn Romabnia v a ramine numai tziganiDe sute de ani se implinta asaDE mii de aniTZI ganii sunt la conducerea TARI ACUM

   raspunde comentariului
   • Dumitru

    07 noiembrie 2017 10:56

    Bai agramatule si incultule. Nici Romania si nici SUA nu exista de mii de ani, nici ****** in Europa...

    raspunde comentariului
 • Biju

  06 noiembrie 2017 22:16

  Sa vorbit despre posibiliratea falsificarii alegerilor presidentiale din 2009 lucru deosebit de grav daca este real.

  raspunde comentariului
  • Adevarul

   07 noiembrie 2017 12:31

   Da, alegerile din 2009 au fost fraudate masiv de psd, cu circa un milion de voturi, dar, din fericire pentru noi, nu au putut frauda, cit au votat Romanii impotriva acestui grup infractional organizat, care a devalizat tara.Daca s-ar fi renumarat toate voturile, nu doar cele nule, diferenta ar fi fost mult mai mare, in favoarea fostului presedinte.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design