Când Statele Unite ezită, Assad câștigă | COMENTARIU DW

de Deutsche Welle , 22 august 2017 - stire actualizata la ora 16:36, 22 august 2017
Când Statele Unite ezită, Assad câștigă

Statele Unite se îndepărtează tot mai mult de vechea lor linie politică împotriva liderului de la Damasc, iar în asemenea condiții președintele Assad devine tot mai încrezător, subliniază un articol publicat de Deutsche Welle.

"La finele săptămânii trecute preşedintele Bashar al-Assad a ţinut un discurs în faţa a numeroşi diplomaţi sirieni. Părea stăpân pe sine. Printre altele, liderul de la Damasc a afirmat că nu va exista cooperare cu ţările care nu-şi clarifică, la modul decis, conexiunile cu terorismul", explică articolul semnat de .Kersten Knipp și Claudia Stefan.

În opinia acestora, "Assad se referea la unele state arabe, mai ales la cele din peninsulă, la mai multe ţări europene şi la Statele Unite ale Americii pe care preşedintele Siriei le acuză de cooperare cu teoriştii".

Această luare de poziție a lui Assad apare în timp ce SUA manifestă, în ultimul timp, "o nouă abordare referitor la Siria".

De exemplu, cu câteva săptămâni în urmă, preşedintele Donald Trump a anunţat anularea programului CIA menit să-i sprijine pe adversarii lui Assad, în condițiile în care "din miile de luptători instruiţi de către forţele americane puţini s-au dovedit a fi nişte parteneri de încredere".

"Deocamdată pare că Assad se menţine la putere. A vrut să se prezinte ca un bastion contra jihadismului. Din punctul său de vedere a şi reuşit. Dar dacă suniţii vor constata că se confruntă cu o alianţă formată din şiiţi, ruşi şi americani, spiritele se vor încinge şi mai tare. Iar actuala perioadă de teroare pe care o traversăm este numai preludiul unor manifestări şi mai brutale", specifică articolul din Deutsche Welle.

Comentarii

  • Kuminecăturile Gemene

    22 august 2017 18:58

    Iar când Statele Unite ale Arianusului sodomizează eficace kurcubeurile strategice, fomiștii repetenți câștigă spațiu vital?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design