27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleUna dintre cele mai bune carti de bucate ale anului 2019: Romaneste....

Una dintre cele mai bune carti de bucate ale anului 2019: Romaneste. Punct si de la capat.

Toti turistii straini care viziteaza tara sunt impresionati de gustul mancarii si unii chiar spun ca ar reveni aici doar pentru a degusta anumite preparate.
 
Desi sunt foarte gustoase toate tipurile de mancare romaneasca, majoritatea par greu de preparat. Doar par, pentru ca daca gasiti reteta perfecta, nu veti da gres si veti observa cat este de usor si chiar o sa va intrebati de ce ati asteptat atat pana sa incercati noi retete. In epoca internetului, este foarte usor sa cautam si sa gasim retete ideale, pe care le putem adapta dupa bunul plac.
 
Insa, de baza raman cartile de bucate, atat cele care contin retete traditionale, dar si cele cu retete adaptate vremurilor in care traim. Iar astazi o sa va prezentam una dintre cartile nou-aparute anul acesta, ale unuia dintre cei mai apreciati bucatari romani: Chef Florin Dumitrescu. Acesta a lansat cartea Romaneste, punct si de la capat si nu putem decat sa ne bucuram, deoarece in ea veti gasi cele mai bune retete de pe teritoriul tarii, adaptate conform viziunii autorului si vietii moderne. Cartea este distribuita exclusiv de catre libraria online Librex.ro, de unde o puteti achizitiona la un pret foarte bun!
 
Chef Florin Dumitrescu este renumit pentru cat de mult apreciaza preparatele romanesti si pentru modul in care le transforma in adevarate capodopere, dupa bunul plac. Cand ati spune ca o reteta traditional romaneasca nu poate fi mai buna, Chef Florin Dumitrescu demonstreaza exact contrariul.
 
O astfel de carte este minunata in orice locuinta, pentru ca o sa va fie mult mai usor sa gatiti daca o aveti la indemana. O sa spuneti ca in ziua de astazi, puteti gasi retete delicioase pe internet, insa nimic nu se compara cu priceperea si experienta unui Chef. Daca nu vreti sa dati gres in bucatarie, fiti siguri ca aveti in biblioteca voastra cartea Romaneste. Punct si de la capat.
 
Poate o sa va intrebati de ce este aceasta carte diferita fata de altele de bucate. In primul rand, datorita autorului, care este unul dintre cei mai talentati si apreciati Chefi din Romania. Apoi, cartea reuneste o colectie de peste 60 de retete romanesti din toata tara, care au fost reinterpretate de catre Chef Florin Dumintrescu. In plus, fiecare reteta are povestea sa, detaliata in aceasta carte, pentru ca arta de a gati nu este doar despre pregatirea mancarii in sine. Cu siguranta o sa apreciati povestile din spatele fiecarui preparat. O sa regasiti in carte si unele retete inedite, cum ar fi balmosul (un preparat inedit din Bucovina) sau reteta straveche de Lapte de Bou, din Tara Motilor.
 
Pentru a fi mai usor sa gasiti preparatele, cartea cuprinde patru capitole: aperitive, ciorbe, feluri principale si deserturi. Este important de mentionat ca mari Chefi atat din tara, dar si din strainatate, au scris cate un citat pentru aceasta carte, iar prefata cartii este semnata de Chef Yannick Alleno, detinator a 3 stele Michelin si unul dintre cele mai importante nume ale fine dining.
 
Speram ca aceasta carte sa fie pe placul vostru si sa isi gaseasca rapid locul in bucatariile voastre!
 
 
 
 

Cele mai citite

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă