21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSosuri pentru paste – Cum le alegem in functie de forma pastelor

Sosuri pentru paste – Cum le alegem in functie de forma pastelor

Numarul tipurilor de forme de paste concureaza strans cu cel al regiunilor din Italia, iar pentru fiecare exista, bineinteles, sosuri pentru paste care sa se potriveasca perfect.

Dupa ani intregi in care am incercat diverse preparate ale altor culturi, ne-am dat seama ca pastele se afla printre preferatele noastre, astfel ca in magazinele din Romania regasim deja o gama foarte larga de tipuri de paste, suficient de multe incat sa incepi sa te intrebi oare ce sos pentru paste se potriveste fiecaruia.

Cand ne hotaram ca vrem sa punem pe masa o portie de paste, care sa aiba un gust formidabil, ne lovim preponderent de doua aspecte: ce tip de paste sa alegem si cum determinam care este cel mai potrivit sos paste. Iata cum poti decide usor care este alegerea cea mai potrivita:

1. Pentru Spaghetti: se afla in categoria pastelor lungi si pot fi combinate cu sosuri de rosii, simple sau cu carne, dar sunt la fel de delicioase si langa sosuri albe. Daca te gandesti la reteta de paste „rece”, ca de exemplu o salata, spagetti nu este tipul de paste cel mai potrivit, pentru ca sunt mai greu de mestecat.

2. Pentru Penne: se afla in categoria pastelor scurte, fiind impartite in penne lisce (netede) si penne rigate (cu striatii), cele din urma retinand foarte bine sosurile pe suprafata lor. Este recomandat sa fie gatite „al dente” si cel mai bine sunt puse in valoare de sosul pesto.

3. Pentru Farfalle: in forma de fundita si regasite adesea si in variante colorate, acestea merg cel mai bine cu sos de rosii si smantana si arata extrem de bine in salate.

4. Pentru Fusilli: sunt perfecte pentru retetele de paste la cuptor, dar si pentru salate, fiind puse in valoare de sosurile cu carne, rosii si chiar pesto.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă