15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSfaturi care sa te ajute sa alegi cele mai bune electronice si...

Sfaturi care sa te ajute sa alegi cele mai bune electronice si electrocasnice

Fie ca ne place sau nu sa recunoastem, macar o data in viata fiecare dintre noi a trecut prin asa ceva. Este perfect normal – pana la urma nu le putem stii pe toate, iar alegerea gresita a unui produs este un lucru firesc.

 Lucrurile se complica insa putin in cazul electronicelor si electrocasnicelor, deoarece ele au preturi destul de mari si nu le cumparam pentru a le schimba lunar, ci ne dorim sa ne folosim de ele pentru o perioada cat mai lunga de timp. Din fericire sunt mai multe sfaturi pe care noi ti le putem oferi si care, daca vei tine cont de ele, te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii, in functie de nevoile tale.

1.      Gandeste-te la nevoile tale

Pentru a avea garantia ca am luat cea mai buna decizie pentru nevoile noastre, trebuie sa… ei bine, trebuie sa stim care sunt acestea. Logic, nu? Asadar, primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te gandesti care sunt asteptarile pe care le ai de la un anumit produs, fie ca vorbim de electronice sau de electrocasnice. Poti chiar sa treci pe o hartie care sunt motivele pentru care vrei sa il cumperi.

Nu trebuie neaparat sa iti cumperi cele mai recente aparitii de pe piata, deoarece toate nevoile tale pot fi satisfacute la fel de bine si de un produs dintr-o gama de mijloc. Cumparand lucruri foarte scumpe fara a avea cu adevarat nevoie de ele vom ajunge in situatia in care nu le vom folosi la adevarata lor valoare. Asadar investitia este una proasta si ne face noua o gaura in buget.

Dupa ce ai facut asta e timpul sa treci la cautarile propriu zise. Din moment ce ai deja in minte un profil al produsului pe care vrei sa il cumperi iti va fi mult mai usor sa il gasesti.

2.      Informeaza-te in mod corect

Un alt sfat foarte important pe care noi ti-l putem da este legat de modul in care stim sa ne luam singuri informatiile de care avem nevoie. Din fericire traim in era internetului, cand orice informatie poate fi gasita la doua click-uri distanta. Aici cam orice site de tehnologie te poate ajuta, insa recomandarea noastra este sa nu te limitezi la unul singur. Cel mai bine este sa te documentezi din mai multe surse, pentru a-ti putea forma o parere cat mai obiectiva cu putinta.

Documentarea nu trebuie sa aiba legatura doar cu modelele pe care tu ai pus ochii. La fel de bine poti sa te informezii si despre categoria in ansamblu. De exemplu, daca vrei sa iti cumperi un televizor nu vei citi pareri si review-uri doar despre modelul care tie ti se pare cel mai potrivit, ci o sa cauti informatii inclusiv despre televizoare la general. In acest fel o sa stii mai bine la ce caracteristici sa fii atent.

3.      Brandul nu conteaza chiar atat de mult

Nu spunem ca un producator care si-a construit un nume in industrie nu merita ales. Ceea ce vrem noi sa scoatem in evidenta este ca brandul nu este totul. La fel ca in cazul hainelor, de exemplu, si in ceea ce priveste electronicele si electrocasnicele tindem sa platim mai mult doar de dragul firmei. Este gresit, pentru ca cele care fac diferenta sunt specificatiile, nicidecum o simpla denumire.

4.      Raportul calitate / pret este important

Un ultim sfat pe care noi ti-l dam este legat de raportul calitate / pret pe care il pot avea electronicele si electrocasnicele. Cel mai important lucru pe care tu trebuie sa il retii aici este ca produsele foarte ieftine si de proasta calitate ne vor face in final sa scoatem mai multi bani din buzunar. Cum? Pentru ca le vom inlocui la scurt timp dupa achizitie. In schimb, daca ne indreptam atentia catre gama de mijloc sunt sanse mult mai mari sa ne putem folosi de ceea ce am cumparat pentru o perioada mult mai lunga de timp.

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă