Ingrediente:
100 g unt cacao (cocos)
50 ml sirop de agave
75 g lapte praf cocos
25 g cacao (pudră de roșcove)
50 g nuci/migdale/merișoare/goji (opțional)
Mod de preparare:
Ingredientele se cântăresc și se pun în recipiente separate. Pregătim forme de silicon de diferite dimensiuni.
Într-un bol de inox/cratiță punem untul de cacao și siropul de agave la bain marie, la foc mic.
În momentul în care untul s-a topit, adăugăm laptele praf de cocos și cacaua. Totul se amestecă cu un tel mic pentru a evita formarea cocoloașelor.
Când ingredientele s-au încorporat, compoziția se toarnă în forme de silicon. Deasupra se pot presăra tot felul de fructe uscate.
Ciocolata se dă la rece cel puțin 1 oră. Dacă vă grăbiți, puneți formele la congelator.
Imediat ce s-a întărit, se scoate din forme și se poate mânca.
Ciocolata de casă vegană sau de post se păstrează la frigider și… se mănâncă în porții mici. De fapt, nu e dulce și are un gust foarte bun.
Dana Burlacu Visternicu
www.prăjituricisialtele.ro