14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleRețeta de weekend: ciocolata vegană de casă

Rețeta de weekend: ciocolata vegană de casă

Ingrediente:

100 g unt cacao (cocos)
50 ml sirop de agave
75 g lapte praf cocos

25 g cacao (pudră de roșcove)

50 g nuci/migdale/merișoare/goji (opțional)

Mod de preparare:

Ingredientele se cântăresc și se pun în recipiente separate. Pregătim forme de silicon de diferite dimensiuni.
Într-un bol de inox/cratiță punem untul de cacao și siropul de agave la bain marie, la foc mic.
În momentul în care untul s-a topit, adăugăm laptele praf de cocos și cacaua. Totul se amestecă cu un tel mic pentru a evita formarea cocoloașelor.
Când ingredientele s-au încorporat, compoziția se toarnă în forme de silicon. Deasupra se pot presăra tot felul de fructe uscate.
Ciocolata se dă la rece cel puțin 1 oră. Dacă vă grăbiți, puneți formele la congelator.
Imediat ce s-a întărit, se scoate din forme și se poate mânca.
Ciocolata de casă vegană sau de post se păstrează la frigider și… se mănâncă în porții mici. De fapt, nu e dulce și are un gust foarte bun.

Dana Burlacu Visternicu

www.prăjituricisialtele.ro

 

 

 

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă