9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestylePrinţul Harry şi Meghan Markle nu vor mai reprezenta monarhia începând cu...

Prinţul Harry şi Meghan Markle nu vor mai reprezenta monarhia începând cu 31 martie

Cuplul, care a zguduit monarhia britanică luna trecută când a anunţat decizia sa, nu va mai avea un birou la Palatul Buckingham, unde îşi are reşedinţa regina Elizabeth a II-a, începând de la 1 aprilie ei fiind reprezentaţi de organizaţia lor de caritate.    

Potrivit purtătorului de cuvânt al cuplului, prinţul Harry ăşi va păstra rangurile militare, de care este foarte ataşat. 

Decizia prinţului şi a soţiei sale de a se retrage implică şi faptul că renunţă să mai folosească titlurile de alteţă regală, a anunţat Palatul Buckingham. 

Dar cei doi folosesc termenul “Sussex Royal” pe contul de Instagram, unde sunt urmăriţi de 11,2 milioane de abonaţi, şi pe site-ul lor oficial. 

“Cum ducele şi ducesa de Sussex s-au retras din calitatea de seniori ai familiei regale şi vor lucra pentru a-şi câştiga independenţa financiară, folosirea termenului “regal”, în acest context necesită o reconsiderare”, a declarat o sursă regală agenţiei britanice Press Association. Discuţiile sunt în curs, potrivit acestei surse.            

Conform tabloidului Daily Mail, înalţi responsabili ai coroanei britanice au convenit deja că nu mai poate fi “susţinut” dreptul cuplului de a folosi acest termen “regal”.                

Prinţul în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tron şi soţia sa, fosta actriţă americană în vârstă de 38 de ani, s-au instalat la începutul anului în luxoasa vilă de la periferia oraşului Victoria, pe coasta de vest a Canadei, împreună cu fiul lor Archie, născut în mai 2019. 

Harry şi Meghan au folosit pentru prima dată apelativul Sussex Royal atunci când s-au distanţat de prinţul William şi soţia sa Kate. Cei doi fraţi s-au îndepărtat în aceste ultime luni, Harry explicând în octombrie că vor continua pe “drumuri diferite”. 

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă