10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleJaponia: Femeile consideră Valentine's Day o povară

Japonia: Femeile consideră Valentine’s Day o povară

Spre deosebire de alte ţări, unde cei îndrăgostiţi fac schimb de cadouri în ziua de 14 februarie, în Japonia Valentine’s Day are o conotaţie diferită, tradiţia impunând angajatelor să cumpere bomboane de ciocolată superiorilor şi colegilor de birou.

Potrivit unui sondaj realizat de Shuffu JOB, 70 la sută dintre femei consideră această tradiţie o povară, în timp ce 15 la sută au considerat normal să dăruiască bărbaţilor dulciuri, iar 33 la sută s-au declarat clar împotriva acestei practici.

Polemica a izbucnit când celebra fabrică de ciocolată de lux Godiva a lansat un anunţ care încuraja să se pună capăt acestei practici, în pofida pierderilor financiare pe care le presupune pentru companie renunţarea la această tradiţie.

“Japonia ar trebui să înceteze să dăruiască ciocolată în mod obligatoriu”, a subliniat compania într-un anunţ publicat în ziarul Nikkei la sfârşitul lui ianuarie, fapt ce a aprins dezbaterile privind nevoia de a menţine această tradiţie.

Valentine’s Day este o zi în care oamenii îşi exprimă sentimentele adevărate, nu o zi în care se coordonează relaţiile de muncă”, a explicat responsabilul Godiva pentru Japonia, Jerome Chouchan, în declaraţii preluate de Japan Times.

Preţurile exorbitante la ciocolata de calitate în Japonia, sentimentul de obligaţie faţă de colegi, sau teama ca acest sentiment să nu fie reciproc sunt câteva motive pentru care japonezele cer să se pună capăt acestei practici în companii.

Euforia anuală pentru bomboane şi ciocolată de Valentine’s Day ia cu asalt cofetăriile japoneze care doar în ziua de 14 februarie înregistrează o creştere a vânzărilor de 10 %, potrivit datelor oficiale publicate de Asociaţia Ciocolatei şi Produselor din Cacao din Japonia.

Barry Callebaut, producător mondial de produse de ciocolată şi cacao de înaltă calitate, a propus anul acesta un nou tip de ciocolata – rubinie – produsă din cacao roşie, naturală.

De la 1 februarie, 80 de magazine temporare au fost deschise în Japonia pentru a propune acest sortiment de ciocolată de Valentine’s Day, comercializată la un preţ cuprins între 1.800 şi 2.400 de yeni (13 şi 18 euro).

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...

S-a întors iarna în România! Cod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană din 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, valabilă până mâine...
Ultima oră
Pe aceeași temă