15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFacebook, măsură fără precedent. Adolescentă expusă pe rețea în ipostaze intime a...

Facebook, măsură fără precedent. Adolescentă expusă pe rețea în ipostaze intime a câștigat procesul

Pearse McDermott, care o reprezintă în instanţă pe adolescenta a cărei identitate nu a fost comunicată, a evocat un acord confidenţial încheiat cu compania Facebook, care îi va rambursa tinerei cheltuielile de judecată, informează Agerpes.

Tânăra a demarat un proces în civil pentru a solicita despăgubiri pentru neglijenţă, folosire frauduloasă de informaţii personale şi încălcarea legii despre protecţia datelor. În timpul procedurii judiciare, avocaţii ei au comparat utilizarea fotografiilor nud ale adolescentei cu un abuz.

Procesul a debutat în 2014, când adolescenta, pe atunci în vârstă de 14 ani, a semnalat publicarea repetată pe o “pagină a ruşinii” a unei fotografii ce o arăta în timp ce era dezbrăcată.

Reţeaua de socializare a eşuat prima dată, în septembrie 2016, în încercarea sa de a determina clasarea dosarului, afirmând că a eliminat fotografia în cauză imediat după ce aceasta i-a fost semnalată.

Un purtător de cuvânt al Facebook nu a dorit să comenteze închiderea procesului pe cale amiabilă, limitându-se să evoce angajamentul luat de reţeaua de socializare în ceea ce priveşte o ameliorare constantă a serviciilor sale şi o importanţă mai mare acordată mesajelor transmise de utilizatori.

El a precizat că Facebook a implementat începând din martie 2017 o serie de instrumente de luptă împotriva practicilor denumite “revenge porn” (“porno din răzbunare”), care constau în difuzarea de către un internaut a unor fotografii sau înregistrări video cu persoane aflate în ipostaze intime şi care sunt apropiate acelui utilizator.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă