15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleEgipt, descoperire epocală. Cladăre administrativă, veche de patru milenii, a fost readusă...

Egipt, descoperire epocală. Cladăre administrativă, veche de patru milenii, a fost readusă la lumină

Una dintre cele două clădiri descoperite a fost construită în timpul regelui Djedkarê Isési din a cincea dinastie, care a domnit între anii 2381 şi 2353 înainte de Hristos. Cealaltă datează din a şasea dinastie (între anii 2323 şi 2135 înainte de Hristos).

“Complexul este format din două clădiri masive, care conţin numeroase piese şi care încă sunt examinate”, a declarat pentru AFP Ayman Ashmawy, şeful departamentului Antichităţi egiptene. 

“Aceste construcţii erau folosite ca edificii administrative pentru echipele de mineri care mergeau în deşertul Occidental în căutare de aur, cupru şi pietre preţioase”, a adăugat Ashmawy.

Au fost descoperite un număr mare de sigilii “utilizate pentru a sigila tot ceea ce era stocat”, a explicat el. 

Potrivit istoricilor, perioada în care a domnit regele Djedkarê Isési este cunoscută pentru expediţiile care au vizat extragerea materialelor preţioase din sol. 

În paralel, o echipă de specialişti egipteni a găsit o placă funerară din calcar de 40 de centimetri înălţime şi 27 de centimetri lăţime în templul lui Kom Ombo. De asemenea, au găsit o statuie de 25 de centimetri reprezentând o persoană şi două statui ale zeului Horus, informează news.ro.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă