18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleE-Camere.ro - Camere supraveghere – Istoria unui produs care sporeste siguranta inca...

E-Camere.ro – Camere supraveghere – Istoria unui produs care sporeste siguranta inca din 1933

In randurile de mai jos veti afla istoria unei camere supraveghere care a devenit aproape o necesitate astazi si cum poate imbunatati aceasta viata de zi cu zi.

Camere supraveghere – Puncte marcante din evolutia in timp a acestora

Prima camera de supraveghere a fost folosita in Londra de catre un fermier in 1933 pentru a supraveghea un cuibar de gaini.

Cativa ani mai tarziu au aparut camerele portabile in miniatura care puteau fi tinute in mana. Pentru prima oara in istorie, camerele de supraveghere puteau fi folosite pe ascuns deoarece nu atrageau atentia.

Televiziunea cu circuit inchis (CCTV) a fost utilizata pentru prima oara in Germania pentru a monitoriza lansarea unor rachete. Oamenii de stiinta americani au preluat tehnologia si au folosit-o in timpul testelor cu bombe atomice.

Primul sistem video de supraveghere pentru locuinte a fost inventat in 1969 iar noutatea era data de faptul ca imaginile puteau fi transmise pe un monitor

Pentru ca retragerea de bani de la bancomat sa se realizeze in siguranta, in anii 90 au fost instalate primele camere de supraveghere la ATM-uri.

„Nanny Cam”, aparuta in 1992, reprezinta acea camera de dimensiuni reduse care este plasata in locuri ascunse de catre parintii care vor sa-i supravegheze pe cei mici lasati in grija rudelor sau bonelor.

Cativa ani mai tarziu, in 1996, a aparut pe piata sistemul de supraveghere prin wi-fi

Tehnologia a evoluat iar astazi camerele wi-fi utilizate in supraveghere sunt apreciate in special pentru faptul ca imaginile pot fi accesate de pe laptop sau telefon din orice punct al lumii unde exista o conexiune la internet. Acestea sunt prezente aproape oriunde exista activitate: in scoli, in banci, in magazine, in locuinte, in depozite etc.

Camere video pentru supravegherea locuintei

Motivele pentru care majoritatea oamenilor prefera sa instaleze sisteme de supraveghere in propriile locuinte sunt diverse: indiferent ca sunt instalate de parinti pentru a-i supraveghea pe cei mici in compania rudelor sau a bonelor, fie ca sunt instalate pentru a preveni intrarea prin efractie a unor persoane care nu au intentii bune sau pur si simplu pentru a putea vedea in timp real ce se petrece acasa prin intermediul telefonului sau laptopului, toate acestea au la baza dorinta de a-i proteja pe cei dragi si de a supraveghea bunurile din spatiul respectiv.

Camere video pentru supravegherea spatiilor publice sau comerciale

Camerele video din spatiile publice sunt utile in cazul accidentelor sau vandalizarii proprietatilor deoarece faciliteaza recunoasterea vinovatilor.

In cazul unui accident in trafic, imaginile inregistrate de catre camera din zona respectiva ofera detalii pretioase autoritatilor si companiilor de asigurari asupra modului in care s-a petrecut accidentul, in special pentru ca fiecare parte implicata are propria versiune asupra evenimentului.

Camerele de supraveghere sunt din ce in ce mai cautate de catre oamenii de afaceri deoarece sunt utile din multe puncte de vedere.

In primul rand, existenta acestora sporeste sentimentul de siguranta al angajatilor la locul de munca pentru ca tin raufacatorii la distanta. In al doilea rand, reduc eventualele intentii rele ale unor angajati si stimuleaza productivitatea acestora.

Magazinul online E-Camere va pune la dispozitie o gama larga de sisteme complete de supraveghere si accesoriile necesare.

Accesati website-ul www.e-camere.ro pentru a vizualiza ofertele.

Date de contact

Telefon: 0767 390 475 / 0765 487 387

E-mail: vanzari@e-camere.ro / suport@e-camere.ro

Adresa: Str. Petrache Poenaru, Nr. 1, Craiova, Dolj

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă