7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleDoliu la Hollywood. Lewis Gilbert, regizorul lui James Bond, a încetat din...

Doliu la Hollywood. Lewis Gilbert, regizorul lui James Bond, a încetat din viață

”Am aflat cu mare tristeţe că ne-a părăsit prietenul nostru drag, Lewis Gilbert”, au scris producătorii Michael G. Wilson şi Barbara Broccoli pe site-ul oficial dedicat filmelor cu agentul 007.

”Lewis a fost un gentleman adevărat. A adus o contribuţie importantă la industria britanică de film, precum şi la seria de filme Bond”.

Cele trei filme cu Bond regizate de Lewis Gilbert sunt ”You Only Live Twice” (1967), ”The Spy Who Loved Me” (1977) şi ”Moonraker” (1979).

Şi-a început cariera în lumea filmului ca actor, pe când era copil, după care a lucrat ca asistent pe platourile de filmare ale peliculei ”Jamaica Inn”, realizate de Alfred Hitchcock.

Consacrarea a venit în 1966, odată cu ”Alfie”, care a lansat şi cariera actorului Michael Caine. Pelicula a fost nominalizată la mai multe premii Oscar, printre care şi pentru ”cel mai bun film”.

De-a lungul carierei sale de cinci decenii, Gilbert a primit numeroase distincţii, printre care două premii BAFTA pentru comedia ”Educating Rita” (1983), care l-a avut tot pe Caine în rolul principal.

Lewis Gilbert a fost decorat în 1997 cu Ordinul imperiului britanic de către regina Elisabeta a II-a, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă