10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleDoliu la Hollywood. A murit creatorul unuia dintre cele mai îndrăgite personaje...

Doliu la Hollywood. A murit creatorul unuia dintre cele mai îndrăgite personaje de animație

Mariana Givens, fiica animatorului, a anunţat pe pagina sa de Facebook că acesta a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii, la o clinică din Burbank, California, pe 14 decembrie.

Bob Givens s-a alăturat companiei Warner Bros în 1940 şi a devenit celebru pentru designul lui Bugs Bunny.

În 1937, după ce a terminat liceul, Bob Givens a început să lucreze pentru Walt Disney Studios. La Disney, Givens a lucrat la designul personajelor Donald Duck şi Albă ca Zăpada.

Versiunea sa de Bugs Bunny a fost lansată în 1940. Givens este autorul primului desen oficial Bugs Bunny – devenit între timp personaj simbol al francizei Looney Tunes -, lansat în clipul “A Wild Hare”.
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a servit armata SUA, după care s-a întors în industria animaţiei, lucrând, printre altele, la show-ul TV “Baggy Pants & the Nitwits”.

Givens, care a mai lucrat şi pentru compania Hanna-Barbera, a mai creat reclame TV, printre altele, pentru produsele Raid, informeaza site-ul stiripesurse.ro.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă