9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce ți-ai lua o zi liberă chiar în timpul săptămânii

De ce ți-ai lua o zi liberă chiar în timpul săptămânii

Anxietate, probleme de sănătate cauzate de stres și o mulțime de alte probleme pot apărea în viața ta, în cazul in care amâni la nesfârșit să iei o pauză, chiar și pentru o zi. Pentru că timpul liber al unui angajat într-un mediu stresant nu trebuie să însemne doar weekend și concedii. Orice om are nevoie din când în când de o pauză, de aceea, o zi liberă luată chiar în timpul săptămânii, poate fi un refugiu vital pentru starea ta de spirit.

Fragmentarea unei săptămâni de lucru

Atunci când simți că nu mai poți, ia-ți o zi liberă chiar atunci când dorești. Angajatorul este obligat să îți ofere această pauză din timpul zilelor lucrătoare, evident cu precizarea că această zi va fi ștearsă din zilele tale de concediu. Însă nu trebuie să te gândești foarte mult la acest aspect, ci mai degrabă să îți urmezi instinctul. Fragmentarea timpilor de lucru nu doar că înseamnă relaxare și reîncărcarea bateriilor, dar poate contribui din plin la un randament mult mai bun, atunci când te întorci la birou.

ABC-ul relaxării

Ok, te-ai hotărât că miercurea viitoare îți vei lua liber. Trebuie să pleci de la ideea că această pauză este luată pentru ca tu să uiți preț de o zi de problemele de la birou. Și cum ai putea scăpa de griji, colegi și task-uri decât printr-o zi plină de activități relaxante. Imaginează-te la o ședință confortabilă de masaj sau într-o cafenea retrasă, citind una dintre fascinantele carti scrise de Stephen King. Seara trebuie să te găsească la un restaurant, alături de cei dragi, servind o cină savuroasă și privind la asfințit linia orizontului.

Pauzele nasc răspunsuri

Nu în ultimul rând, șansa unei binemeritate pauze poate naște răspunsul sau soluția pentru o problemă serioasă de la job. Știi foarte bine faptul că cele mai bune idei vin în cele mai neașteptate locuri: în duș, în timpul unei ședințe de jogging sau în timp ce te relaxezi citind o carte foarte bună. Te afli în impas la locul de muncă, iar deadline-ul se apropie cu pași repezi? Ia o pauzî! Vei vedea că soluția va veni exact când te aștepți mai puțin. Nu trebuie decât să te deconectezi de la cursul firesc al activității tale la muncă, într-o binemeritată zi de concediu.

Iată câte lucruri frumoase te așteaptă într-o zi de vacanță, chiar în mijlocul unei săptămâni de lucru. Nu trebuie să mai aștepți concediul pentru a te bucura de relaxare, dacă simți că presiunea și stresul de la locul de muncă pun stăpânire pe tine. Ia-ți o zi liberă pentru a te bucura de un masaj relaxant pentru a citi un roman interesant, sau pentru a ieși cu prietenii în mall. Te vei întoarce la birou cu o atitudine extraordinară și cu o mulțime de soluții foarte bune pentru probleme a căror rezolvare tot întarzie să apară.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă