10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyle'Bohemian Rhapsody'' a determinat creşterea vânzărilor albumelor trupei Queen

‘Bohemian Rhapsody” a determinat creşterea vânzărilor albumelor trupei Queen

Potrivit unui raport realizat pentru prima jumătate a anului de Nielsen Music şi dat joi publicităţii, coloana sonoră a musicalului ”Bohemian Rhapsody”, recompensat cu patru premii Oscar în luna februarie, a fost cel mai bine vândut album de muzică rock în primele şase luni din 2019, pe locul al doilea situându-se compilaţia ”Greatest Hits 1” tot a trupei Queen.

Trupa Queen a vândut peste 731.000 de albume – mai mult decât oricare alt artist – precum şi cele mai multe melodii în format digital, cu peste 1,3 milioane de descărcări, potrivit Nielsen.

Queen a devenit prima trupă rock care a cântat în deschiderea ceremoniei anuale de decernare a premiilor Oscar din luna februarie de la Hollywood cu o interpretare live a ”We Will Rock You” şi ”We Are the Champions”.

Interpretarea plină de senzualitate susţinută de Lady Gaga şi actorul-regizor Bradley Cooper pe scena premiilor Oscar a duetului lor câştigător ”Shallow”, din coloana sonoră a filmului ” A Star is Born”, a dus, de asemenea, la o creştere a vânzărilor, balada romantică înregistrând circa 648.000 de descărcări în format digital până la acest moment, potrivit raportului.

Filmul biografic ”Rocketman” a determinat o creştere de 138% în vânzarea albumelor cantautorului britanic în prima săptămână după lansarea filmului, pe 31 mai.

Colaborarea dintre rapperul Post Malone şi Swae Lee pentru melodia ”Sunflower” a ajuns în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 în ianuarie după ce a fost prezent pe coloana sonoră a peliculei de animaţie ”Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

Melodia a înregistrat o creştere de 170% în difuzările la radio, iar videoclipul a fost vizionat de peste 642 de milioane de ori pe YouTube.

Raportul are la bază date compilate de Nielsen Music în perioada 4 ianuarie – 20 iunie.

Cele mai citite

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă