23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleAnthony Hopkins la 80 de ani. Aniversarea îi este omagiată printr-un documentar

Anthony Hopkins la 80 de ani. Aniversarea îi este omagiată printr-un documentar

Acel prim rol l-a propulsat pentru o carieră de succes în televiziune şi cinematografie. În 1968 a jucat în ”The Lion in Winter” (1968) alături de Timothy Dalton. Şi-a făcut debutul pe Broadway în 1974 în spectacolul ”Equus”, potrivit portalului de specialitate www.rottentomatoes.com, informează Agerpres.

În 1977, a jucat în producţia de răsunet ”A Bridge Too Far” alături de James Caan, Gene Hackman, Sean Connery, Michael Caine, Elliott Gould and Laurence Olivier. În 1980 s-a implicat în producţia ”The Elephant Man” şi în adaptările pentru micul ecran ale operelor ”Othello” (1981) şi ”The Hunchback of Notre Dame” (1982).

Pentru activitatea depusă a fost recompensat în 1987 cu titlul Comandor al Imperiului Britanic. În acelaşi an, a jucat în producţia ”84 Charing Cross Road”, care a fost foarte bine apreciată de criticii de film. În 1993, a primit titlul de Cavaler, potrivit sursei amintite.

În anii ’90 a jucat în filme precum ”Desperate Hours” (1990), ”Howards End” (1992), ”The Remains of the Day” (1993), în acest din urmă film, pentru interpretarea sa a fost nominalizat la Oscar. Au urmat ”Legends of the Fall” (1994), ”Nixon” (1995; pentru care a fost nominalizat la prestigioasa statuetă a Academiei Americane de Film), ”Surviving Picasso” (1996), ”Amistad” (1997 – nominalizat la Oscar), ”The Mask of Zorro” (1998), ”Meet Joe Black” (1998) şi ”Instinct” (1999).

Unul dintre cele mai importante roluri ale sale şi pentru care a şi câştigat un Oscar pentru cel mai bun actor şi un premiu BAFTA acordat de Academia Britanică de Film, a fost cel al lui Hannibal Lecter în producţia ”The Silence of the Lambs” (1991), indică thefamousepeople.com şi imdb.com.

A primit premiul BAFTA pentru rolul din filmul autobiografic ”Shadowlands” (1993), fiind de asemenea foarte apreciat pentru modul în care l-a portretizat pe profesorul C. S. Lewis de la universitatea Oxford.

Unul dintre rolurile sale favorite, după cum a declarat chiar el, a fost întruchiparea lui Burt Munro din filmul autobiografic ”The World’s fastest Indian” (2005), potrivit www.thefamouspeople.com.

Până în prezent, a câştigat 47 de premii şi a fost nominalizat la alte 60 de distincţii, potrivit portalului www.imdb.com. Cel mai recent rol al său a fost în producţia ”Transformers: The Last Knight” în regia lui Michael Bay, conform The Hollywood Reporter.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă