12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleA murit actorul David Ogden Stiers, cunoscut pentru rolul maiorului Winchester din...

A murit actorul David Ogden Stiers, cunoscut pentru rolul maiorului Winchester din M.A.S.H.

Stiers a murit la locuinţa sa din Newport, din cauza unui cancer al vezicii urinare, potrivit anunţului făcut pe Twitter de agentul său.

Pentru rolul din M.A.S.H., el a fost nominalizat de două ori la Premiul Emmy, în 1981 şi 1982 şi a avut o a treia nominalizare pentru rolul din miniseria NBC “The First Olympics: Athens 1896”, în care l-a interpretat pe William Milligan Sloane, fondatorul Comitetului Olimpic american.

David Stiers şi-a împrumutat vocea şi unor personaje de desene animate, fiind pe rând Cogsworth din Beauty And The Beast, Dr. Jumba Jookiba din Lilo & Stitch sau guvernatorul Ratcliffe din Pocahontas. De asemenea, a fost narator în numeroase documentare.

În 2009 Stiers şi-a asumat public faptul că era gay spunând că este foarte mândru de aceasta, într-o declaraţie pentru site-ul Gossip-Boy.com. “Vreau să-mi petrec amurgul vieţii fiind eu însumi”, a explicat el, adăugând că deşi ar fi putut invoca motive nobile pentru dezvăluirea sa, cum ar fi drepturile minorităţii gay, motivul este unul mult mai egoist, spunând că nu vrea sa-şi oblige un eventual partner să-şi trăiască viaţa alături de el într-o maximă discreţie, conform Daily Mail.

Stiers a fost şi dirijor asociat pentru Newport (Oregon) Symphony Orchestra, dar şi dirijor – invitat pentru alte 70 de orchestre .

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă