15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă echipă. Un nou format. Acelaşi ziar. ”România liberă” se citeşte...

O nouă echipă. Un nou format. Acelaşi ziar. ”România liberă” se citeşte altfel din 1 Decembrie

“Mai mult decât știri” este noul slogan al cotidianului ”România liberă”. Iar acest lucru înseamnă că ştirile de ieri, care pot fi văzute la TV sau pe internet, vor avea alocat un spaţiu tot mai redus din spațiul editorial în varianta print, premium, care poate fi găsită zilnic la chioşcuri. În schimb, continuăm să mizăm pe investigaţii şi reportaje exclusive, dar și pe analiza profesionistă a subiectelor care influenţează profund societatea românească, fie că sunt din zona politică, sănătate sau educaţie.

”România liberă” și-a îmbunătățit echipa cu jurnalişti profesionişti şi credibili, cu notorietate, precum Sabin Orcan, director editorial, Mircea Marian, Cătălin Prisacariu, Mihai Duță și Silviu Sergiu, senior editori, și Grigore Cartianu, publicist comentator. Aceștia se alătură profesioniștilor care lucrează de peste un deceniu în redacția României libere, precum Răzvan Chiruță, redactor-șef, Sabina Fati, redactor-șef adjunct, Ondine Gherguț, senior editor, sau Petre Bădică, reporter.

De la 1 decembrie, ”România liberă” realizează prima schimbare de format din istoria sa de 140 de ani, trecând de la broadsheet la formatul A3. Am făcut această modificare la cererea cititorilor, care au dorit un format mai modern și mai ușor de citit. Conținutul ziarului va rămâne unul de calitate.

Ziarul va fi distribuit de luni până joi în 24 de pagini, full color, iar preţul scade la 1,9 lei. Ediția de vineri va fi distribuită în 56 de pagini, full color, la preţul special de 3,5 lei.

Două pagini vor fi dedicate, zilnic, comentariilor și opiniilor scrise de jurnaliștii din redacție și de formatorii de opinie cu care colaborăm. Într-o lume în care informațiile vin ca o avalanșă peste noi, cititorii caută tot mai mult profesioniști ai actualității care să le explice evenimentele din jurul nostru. Articolele de tip comentariu sunt tot mai prizate și mai apreciate de cititori.

 

”România liberă” va avea, în edițiile sale zilnice, cel puțin o dezvăluire exclusivă despre culisele societății românești, spațiul editorial alocat variind, în funcție de importanța subiectului, de la o pagină la două pagini.

De asemenea, vom cerceta în profunzime viața politică – domeniul va avea alocat zilnic două pagini – „traducând” pentru cititori deciziile instituțiilor și personalităților din structura de conducere a țării.

Economia este tratată generos în paginile României libere. Scriem despre finanțele personale, despre schimbările și evoluțiile care afectează direct veniturile românilor, despre piața asigurărilor, despre cea bancară, despre infrastructură și transport sau despre piața imobiliară.

Alocăm, în ”România liberă”, un spațiu important evenimentelor din afara țării, la rubrica „Externe”. Evoluțiile din ultimii ani fac ca ceea ce se întâmplă în țările din jurul nostru, dar și în restul lunii să ne influențeze și să ne intereseze mult mai profund decât în urmă cu un deceniu, de exemplu. Dacă, până acum, problemele din societatea românească erau prea multe pentru a ne interesa și ce se întâmplă în exteriorul acesteia, cititorii și-au schimbat această abordare și sunt tot mai atenți la tot ceea ce se întâmplă peste hotare. Venim în întâmpinarea acestora cu o profesioniști ai jurnalismului internațional, care vom analiza evenimentele ce fac istorie pe Glob.

”România liberă” – ediţie premium, în fiecare dimineaţă, la chioşcuri.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII