9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVIDEO Sebastian Ghiță vorbeşte despre persoanele care apar alături de Kovesi,...

VIDEO Sebastian Ghiță vorbeşte despre persoanele care apar alături de Kovesi, în fotografie

UPDATE 22,20: Ion Cristoiu l-a întrebat, prin telefon, pe Sebastian Ghiţă ce spuneau alte persoane, aflate la petreceri, despre Kovesi.

“Că minte, că este o persoană antrenată să mintă”, i-a răspuns Ghiţă lui Cristoiu.

————————————————–

UPDATE 22,10: “Zeci de oameni din Ploieşti veneau şi-mi spuneau – ne ameninţă, ne schingiuiesc familiile” (la DNA Ploieşti – n.n.), a relatat, joi seară, Sebastian Ghiţă, referindu-se la perioada în care era deputat de Prahova.

Ghiţă a sugerat că el, la acel moment, nu credea aceste informaţii, dar le transmitea totuşi către Comisia parlamentară SRI, în care era membru.

————————————————————–

UPDATE 21,55: Petrecerea la care a participat Kovesi a avut loc, aproximativ, în noiembrie 2012.

“A fost o petrecere de familie, între prieteni, care nu putea fi altfel decât privată”, a declarat, joi seară, prin telefon, socrul lui Sebastian Ghiţă.

Socrul lui Ghiţă a precizat că Laura Codruţa Kovesi nu a venit singură la petrecere dar a refuzat să spună cine o însoţea. Kovesi a stat la acea petrecere circa şapte ore şi “nu s-a plictisit”, a precizat socrul lui Ghiţă.

Acesta şi-a contrazis ginerele, precizând că la acel eveniment nu au fost prezenţi lăutari, iar muzica a fost pusă chiar de socrul lui Ghiţă, aflat în postură de DJ.

——————————————————

UPDATE 21,50: Sebastian Ghiţă a fost rugat, joi seară, să dea detalii şi despre cazul Hexi Pharma, la care făcuse referire într-un interviu mai vechi, la moartea suspectă a patronului acestei firme. La acel moment, Ghiţă spunea: “Mi-e frică şi să mai plec acasă”.

Sebastian Ghiţă a evitat să spună, acum, dacă îi mai e frică, dar a spus: “Mi-e greu”.

—————————————————————-

UPDATE 21,45: “Coldea era şeful lui Kovesi, nici nu sufla fără să-i dea voie Coldea”, a susţinut Sebastian Ghiţă, “după cum nici Onea şi Portocală nu suflau fără să le dea voie Kovesi”.

————————————–

UPDATE 21,40: Poza cu Laura Codruţa Kovesi este un stop-cadru dintr-un film şi nu este singura imagine în care apare Kovesi, a precizat Sebastian Ghiţă.

“Filmuleţul nu este în telefonul meu, dar repet, suntem mai multe persoane care ştim că doamna Kovesi minte”, a spus Ghiţă.

Întrebat dacă este adevărat că în fimul cu Kovesi mai apar Coldea, Maior şi Dâncu (aşa cum a sugerat o sursă citată de jurnalistul Mihai Gâdea), Sebastian Ghiţă nu a confirmat dar nici nu a infirmat.

————————————————————————————-

UPDATE 21,30: Cea de-a doua parte a interviului acordat de la Belgrad a durat circa 30 de minute, după care Sebastian Ghiţă a intervenit, prin telefon, la postul Antena 3.

Interlocutorul lui de la Bucureşti, din studioul Antenei 3, a fost Ion Cristoiu.

Sebastian Ghiţă a precizat că va publica, foarte curând, şi fotografia cu Kovesi, realizată în casa lui de la Ploieşti.

———————————————————————————-

În acest al doilea episod, fostul deputat Sebastian Ghiţă vorbeşte despre persoanele care apar în fotografie, alături de Laura Codruța Kovesi.

Sebastian Ghiţă a precizat că fotografia a fost făcută acasă la Ghiță, în Ploiești.

“Kovesi venea foarte rar fără Coldea”, la acest gen de evenimente, a precizat Sebastian Ghiţă în interviul acordat de la Belgrad.

“I-am adus lăutari de la Sinaia”, a precizat Sebastian Ghiţă despre întâlnirea din casa lui de la Ploieşti.

Sebastian Ghiţă a recunoscut că el era cel care aducea lăutarii, dar a dezvăluit şi cum ar fi decurs aceste party-uri ale aşa zisului stat paralel. “Cine aducea lăutarii? Eu! Rugam ca la ora nu ştiu care să vină. Nu se ocupă SRI cu lăutarii. Câteodată de la 7 la 11 ne vedeam acolo şi beam un şpriţ, schimbam o părere şi mergea acasă”, a dezvăluit Sebastian Ghiţă.

”Erau și demnitari care nu erau invitați. Unii erau prostuți, alții aveau gura prea mare a doua zi, alții nu căutau proximitatea serviciilor și căutau proximitatea Cotrocenilor și tot așa. Se întâmplă multe lucruri într-o societate. Bucureștiul, din punctul ăsta de vedere, e spumos prin prisma diversității de relații. Unii se nelinișteau, alții, nu. De exemplu, prietena noastră, Elena Udrea, nu era atât de neliniștită, pentru că se știa protejată de președinte. Alții erau mai îngrijorați. ”Domne, eu nu am fost niciodată omul ăsta a fost, ăsta e fost, eu, nu„. Se zbăteau, făceau eforturi, se chinuiau își doreau să ajungă să facă cunoștință la nivel de politețe.”, a spus Sebastian Ghiță.

 

DIALOGUL DINTRE ION CRISTOIU ŞI SEBASTIAN GHIŢĂ despre fotografia care va genera multe discuţii

Ion Cristoiu: Fotografiile ni le arătaţi?

Sebastian Ghiţă: Dumneavoastră da, dar nu cred că e momentul ca eu să fac ceva peste preşedintele ţării, peste deciziile instituţiilor din ţara mea şi să încerc să provoc eu, într-un fel sau într-altul, căderea sau menţinerea acestei doamne Kovesi.

– O să mi-o arătați chiar în cursul interviului, o să mi-o arătați și o să mă conving.

– V-o arăt acum, ca să nu mai avem dubii cu privire la vizita la mine acasă a doamnei Kovesi.

– Pot să o arăt la cameră?

 
– Nu. Vă rog!

– Deci, eu am fotografia. Dumneavoastră o țineți în telefon? Credeam că o țineți undeva pe un stick secret. Eu am fotografia și trebuie să pun întrebări, sunt jurnalist. Aici în spate ce sunt, cărți?

– Aici este o cramă. În subsolul casei mele este o cramă de ținut vinul aromat.

– Doamna Codruța Kovesi… ia vedeți, că dumneavoastră sunteți IT-ist. (Ion Cristoiu se uita în telefonul lui Sebastian Ghiță – n.n.)

– Stinge lumina din când în când.

– Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă și de un domn mai cărunt, sunt trei persoane, ca să înțeleagă telespectatorii, vă rog să…

 
– Sunt membri ai familiei mele.

– Membri ai familiei, bănuiesc…

– Mai erau și alte persoane acolo.

– Am avut odată un dialog la B1…

– N-am avut nicio relație sentimentală. Ca să închidem relația mea cu Kovesi.

– În sfârșit, m-ați convins că era și soția. Mă rog, putea să nu fie. O întrebare: dar de ce ați făcut poze? A vrut doamna să facă poze?

– Eram mult mai relaxați, mult mai deschiși, cu poze, filme. Dar chiar și aici, la acest eveniment, mai erau niște persoane, ca și în vilă la SRI. Nu cred că demiterea unui demnitar, mai ales a zeiței anticorupție, poate fi făcută scurgând filme și poze din locațiile Serviciului. Nu va accepta niciodată Serviciul chestiunea asta. Această poză este de la mine de acasă. La mine acasă, în Ploiești.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă