15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUSR București, plăngere penală împotriva Gabrielei Firea

USR București, plăngere penală împotriva Gabrielei Firea

USR București a depus marți o plângere penală la DNA împotriva primarului Capitalei, Gabrielei Firea. Ea este acuzată că, deși ar fi avut indicii că au fost făcute operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală în cazul lucrărilor făcute la Spitalul Gomoiu, nu a sesizat procurorii.

Plângerea penală a fost depusă de către consilierul municipal Ana Ciceală, candidat USR la Primăria Sectorului 3, care reclamă “fapte susceptibile de a întruni elementele constitutive infracțiunii de abuz în serviciu” în cazul Gabrielei Firea.

Potrivit Anei Ciceală, în sesizarea penală la DNA sunt detaliate circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu.

“Deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului. Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea.

Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori”, arată sursa citată.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă