11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSurse: Cătălin Tolontan a fost recrutat de Securitate și folosit de SIE....

Surse: Cătălin Tolontan a fost recrutat de Securitate și folosit de SIE. Ce răspunde jurnalistul

Actualul jurnalist Cătălin Tolontan ar fi fost recrutat în timpul liceului de fosta Securitate, iar imediat după Revoluţie ar fi lucrat la revista “Românul”, care ar fi fost condusă şi înfiinţată exclusiv de foşti ofiţeri ai securităţii, susțin surse citate de site-ul Realitatea.

La acea revistă, Cătălin Tolontan avea un editorial pe prima pagină.

Sursele au mai spus pentru Realitatea TV că jurnalistul Tolontan ar fi continuat colaborarea cu serviciile secrete şi după anul 1989, atunci când ar fi răspuns la apelul Serviciului de Informaţii Externe.

Un reporter de la Realitatea i-a cerut lui Cătălin Tolontan să explice relația lui cu serviciile secrete.

Reporter: “Sursa respectivă ne spune că aţi fost recrutat de fosta Securitate înaninte de ’89. Şi ne-a dat nişte detalii. Ne-a spus că funcţia dumneavoastră, de redactor-şef, imediat după ’89 la revista “Românul” aţi fi obţinut-o în baza acestei calităţi de informator a fostei Securităţi. Cum comentaţi aceste lucruri?”.

Tolontan: “N-am avut, n-am nicio legatură cu niciun serviciu de infomații, indiferent cum se numeste el. Nici înainte, nici acum, nici înainte de Revoluție, nici după Revoluție și nici în viitor nu voi avea. Nu am avut nicio funcție la revista Românul, unde scriam o rubrică săptămânală, dar nu eram angajat”, a răspuns Cătălin Tolontan.

Reporter: “Din toate anchete dumneavoastră pe care le-aţi făcut şi dacă mă gândesc acum la Hexi Pharma şi multe atele, aţi acuzat sau aţi venit cu dezvăluiri şi din sfera aceasta a Serviciului Român de Informaţii”.

Tolontan: “Ca jurnalist am o problemă cu Serviciul Român de Informații că nu a intuit, a ignorat și la sfârșit a făcut mai mult decât atât în cazul Hexi Pharma. Aceasta este critica la adresa Serviciului Român de Informații”, a spus Tolontan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă