23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInculpată într-un dosar penal, Carmen Adamescu se înscrie cu creanțe fictive

Inculpată într-un dosar penal, Carmen Adamescu se înscrie cu creanțe fictive

Dosar penal 
 
Cu toate că a fost arestată pe 10 octombrie 2018 și pusă sub acuzare pentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare a centrului comercial Unirea pentru zeci de milioane de lei, Carmen Adamescu face jocuri periculoase de fraudă.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 – iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate”, arată un comunicat al Parchetului Capitalei.
 
 
Schemă
 
Pentru a scăpa de obligarea returnării bunurilor achiziționate cu banii deturnați, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu a cerut intrarea firmelor Cominstal HVAC și Pall D’Or Con în insolvență, ambele firme fiind controlate direct sau prin interpuși de ea și familia ei, fiul Rani și mama Zinca Palade.

Administratorul judiciar ales, este nimeni altcineva decât faimoasa Rodica Mîndroiu, care, conform Rise Project, a fost depozitară a secretelor financiare pentru fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar și gruparea Nicu Gheară, dar și pentru un traficant de droguri condamnat, personaje mondene și cârciumari de fițe.

Rise Project confirmă că aceeași Rodica Mîndroiu lucra și pentru Codruț Alexandru Marta – fostul șef de cabinet al lui Blejnar. Marta este căutat de INTERPOL de când a dispărut ba chiar prezumat mort. Referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Marta atestă legăturile dintre Rodica Mîndroiu și foștii șefi ANAF.

Rodica Mindroiu
 
Din Expert Contabil în Administrator Judiciar
 
Rodica Mîndroiu s-a reprofilat în mod dubios, la jumătatea anului 2018 din expert contabil în practician în insolvență,cu societatea R.M. Business Recovery IPURL, cu toate că, aparent, nu are nici cele mai fundamentale cunoștințe despre legea insolvenței.
Primul său client este culmea, chiar magnata Carmen Adamescu,o clientă-inculpată la fel ca toți greii săi clienți de pe vremea când era contabilă.
 
 
 
Obiectivul duo infernale
 
Asocierea acestor două femei cu legături puternice în mafia românească nu surprinde pe nimeni, dar tupeul cu care procedează este șocant.
Obiectivul acestui nou, duo infernale, a fost devoalat imediat: ambele firme sunt proprietare a unor imobile de valoare de milioane de Euro, achiziționate aparent cu banii furați din Unirea Shopping Center.
 
Firma Pall D’Or Con deține un bloc de birouri pe strada Gheorghe Manu din București, dar și un apartament în Poiana Brașov.


Blocul de birouri de pe strada Gheorghe Manu din București
 

Pentru a continua controlul asupra acestei averi, Carmen Adamescu a cerut înscrierea la masa credală cu milioane de euro, prin firmele ei. Cu toate că „Madame Unirea”,nu a depus nicio probă concludentă pentru existența unor datorii, Rodica Mîndroiu nu a ezitat să înscrie la masa credală aceste „creanțe“, asigurând astfel controlul masei credale pentru inculpata Carmen Adamescu. Mai exact, Rodica Mîndroiu a respins toată creanța Unirea împotriva societății Pall D’or Con și a înscris doar o mică parte sub condiție suspensivă – vezi atașat tabelul preliminar publicat.
 
 
Se pregătește spălarea lui Carmen Adamescu?
 
Proaspăta devenită practiciană în insolvență în 2018, a mers într-atât, încât să respingă și sume care fac obiectul cercetării penale deschis în octombrie 2018, dosarul cu numărul 1185, ținut în loc de o altă expertă independentă, pe care, Unirea a plătit-o cu 20.000 de euro în avans.
 Cu alte cuvinte, doamna Mîndroiu nu se apleacă deloc cu conștiinciozitate asupra legii, mai ales, că polițiști și procurori de la Direcția de Criminalitate Economică din cadrul IGPR, investighează faptele penale ale clientei sale, Carmen Adamescu Palade.

 
Rodica Mîndroiu a lăsat societățile Astra Asigurări și Unirea Shopping Center fără drept de vot și a înscris toate firmele lui Carmen Adamescu Palade, cu creanțe fictive

Foto 1. Tabel Preliminar PAll D Or Con S.A.
 

 
Cu toate că firmele lui Carmen Adamescu Palade nu și-au probat creanțele în vreun fel, doamna Mîndroiu devenită subit lichidator nu a avut nicio critică. La schimb, societăților UnireaShopping Center și Astra Asigurări le-au fost respinse sumele ca fiind prescrise.

Foto 2. Firmele deținute de Carmen Adamescu. Astra Asigurări exclusă (condiție suspensivă)

Foto 3. Firmele deținute de Carmen Adamescu, Unirea exclusă (condiție suspensivă)
 
Protestele celorlalți creditori au rămas fără rezonanță la Rodica Mîndroiu, care nu ascultă de nimeni altcineva decât de noua ei stăpână, în dispreț total al legii insolvenței. Bazându-se în continuare pe o rețea puternică de susținere din mafia românească, aceste două femei încearcă în văzul lumii manipularea lichidării unui patrimoniu aparent născut din spălare de bani spre detrimentul creditorilor adevărați.Rezultatul: Carmen Adamescu Palade controlează acum adunarea creditorilor și face ce vrea în Pall D’ORCon.
 
Dan Adamescu, deși cu probe, a fost condamnat la ani grei pentru aceleași acuzații
 
Cum știm, pentru exact aceeași acuzație, fostul său soț, Dan Adamescu a fost condamnat la închisoare grea,acuzație ce s-a transferat și la fiul său, Alexander Adamescu. Doamna Carmen Adamescu Palade nu pare să fie deloc deranjată, oare de ce?
 
Tun de 6 milioane și în dauna Statului român : o firmă în insolvență este scutită de taxa de timbru.
 
Al doilea tun pe care Carmen Adamescu Palade îl pregătește cu Rodica Mîndroiu, este să ceară Unirea Shopping Center 6 milioane de euro în instanță : „pachetul ei de compensare pentru buna gestiune a societății“.
Încercarea de până acum i-a fost complicată de taxa de timbru, pe care evident, o afaceristă ca Madame Unirea nu-și putea permite să o ofere Statului Român.
Mai exact,până acum,fiindcă trebuia să platească taxa de timbru pentru 6 milioane de euro,bani pe care nu vroia să-i dea, a făcut doar o ordonanță de plată care a fost respinsă în prima instanță.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă