11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu - audiat la DNA în dosarul...

Fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu – audiat la DNA în dosarul Tel Drum

Surse judiciare au precizat că el a fost chemat pentru a fi audiat de procurori în dosarul Tel Drum.

Luni, procurorii anticorupție au dispus schimbarea încadrării juridice, în sensul reținerii formei agravante a infracțiunilor inițiale, precum și punerea în mișcare a acțiunii penale față de societatea Tel Drum și reprezentanții acesteia, într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, SC Tel Drum SA — persoană juridică, dar și Petre Pitiș și Mircea Vișan, reprezentanți ai societății, sunt urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

În dosar mai sunt cercetați Florian Neda, reprezentant al Tel Drum, Florian Ion, reprezentant al WFA Impex SRL, precum și societatea WFA Impex SRL — persoană juridică, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit DNA, pe 16 mai 2017 a fost înregistrată sesizarea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor cu privire la suspiciuni privind activitatea unor firme, care, în cursul anului 2016, ar fi folosit o schemă de obținere ilicită de fonduri europene prin supraevaluarea prețului unor utilaje.

“În cursul lunii iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială Tel Drum SA în cadrul programului ‘Creșterea Competitivității Economice’, finanțat din fonduri europene. În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziționeze o ‘stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a SC Tel Drum SA'”, explică procurorii.

Potrivit DNA, societatea comercială Tel Drum SA ar fi obținut, pe nedrept, suma de 4.849.375 lei, reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă din fonduri europene. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă cu suma de 4.849.375 lei.

În vederea recuperării sumei de bani obținute în mod injust, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților, persoane fizice și juridice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă