11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăExecuția lui Sergiu Lucinschi – fiul fostului președinte al Republicii Moldova Petru...

Execuția lui Sergiu Lucinschi – fiul fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi

Condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare a fost aplicată lui Sergiu Lucinschi în 6 februarie 2019, de un complet format din judecătorii Leontina Șerban, Francisca Vasile și Simona Elena Carnaru.

Foarte ciudat și pe interpretări de înregistrări operate de SRI la intervenția personală în dosar, a fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi – este faptul că întregul probatoriu din acest dosar a fost supus atenției fostei șefe a Secției penale a ICCJ Corina Michaela Jijiie, care în ședința din 31 martie spre 1 aprilie 2015 a soluționat cererea de arestare preventivă a lui Sergiu Lucinschi și unui anume Constantin Comăneanu, la cererea DNA, cerere formulată de procuroarea DNA Claudia Rosu (campioană a achitărilor și dosarelor fabricate personalităților de prim rang din România).

Halucinant, se arată în dezvăluirile jurnaliștilor de la Lumea Justiției, șefa pe atunci a Secției penale a ICCJ, judecătoarea Corina Michaela Jijiie a respins cererea de arestare preventivă a lui Lucinschi (Dosar nr. 1306/1/2015) cu o argumentație care a scos la lumină din capul locului că la dosar nu existau niciun fel de probe privind existența infracțiunilor de șantaj și de trafic de influență.

Cu toate acestea, dacă Sergiu Lucinschi și avocatul său Radu Pricop au fost achitați definitiv pentru șantaj, în cazul lui Lucinschi i s-a reținut traficul de influență la o maniera care te lasă mască, exclusiv pe baza interpretării unor interceptări obținute și livrate de SRI, despre care celebrul expert pe voce și vorbire Cătălin Grigoraș a concluzionat în cadrul unei expertize administrate la ICCJ că nu sunt originale și autentice și, atenție, sunt rezultatul unor “trunchieri și colaje”.

Despre aceste interceptări neoriginale și neautentice, însăși judecătoarea Corina Michaela Jijiie a argumentat în Încheierea sa de respingere a propunerii arestării preventive din primăvara lui 2015 că nu pot proba că Sergiu Lucinschi a comis infracțiunile de șantaj și trafic de influență.

 

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă