19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEuropa Liberă: Dragnea a închiriat avioane private pentru deplasările în Israel și...

Europa Liberă: Dragnea a închiriat avioane private pentru deplasările în Israel și Elveția

Modul de acțiune al lui Liviu Dragnea se poate observa analizând Raportul Curții de Conturi, documentele oficiale ale Camerei Deputaților și facturile prezentate de PSD.

Astfel, în timp ce Camera Deputaților anunța că toate cheltuielile legate de deplasările externe ale fostului lider PSD erau suportate de instituție, simultan social-democrații încheiau contracte cu o firmă pentru a închiria avioane private de la Țiriac Air.

Toate datele arată că traseul avioanelor închiriate se suprapunea cu vizitele externe ale lui Liviu Dragnea. Pe listă s-au aflat țări precum Israel, Elveția sau Estonia, în care fostul președinte al Camerei Deputaților ajungea mereu în calitatea sa oficială. În acele state, ajungeau însă și aeronavele plătite de PSD cu banii publici.

PSD refuză să spună dacă Liviu Dragnea, prietena sa, consultanți sau alți oficiali social-democrați se aflau în acele avioane private pe care le închiria. Totul este ținut la secret, deși banii folosiți sunt publici.

În momentul decontului pentru sumele cheltuite în 2018, a început să iasă la lumină această coincidență între vizitele externe ale lui Dragnea și contractele încheiate de PSD pentru închirierea de avioane private.

Fiecare sumă cheltuită de un partid parlamentar care primește subvenție de la stat trebuie însoțită de o factură detaliată a serviciilor pentru care s-a efectuat această plată. Peste 96 milioane de lei ( aproape 20.5 milioane euro) a primit PSD de la bugetul de stat în 2018, creșterea explozivă a subvenției fiind votată tot de social-democrați care aveau majoritate în Parlament.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă