14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCristi Borcea a fost eliberat condiționat

Cristi Borcea a fost eliberat condiționat

Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a fost eliberat condiţionat din penitenciar, la nouă luni de la condamnarea în dosarul retrocedării plajelor, în care au mai fost condamnaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Cristian Borcea a părăsit penitenciarul Jilava miercuri seară, el spunându-le jurnaliştilor că merge acasă.

Tribunalul Ilfov a decis, miercuri, să respingă contestaţia făcută de DNA la decizia din septembrie a instanţei, potrivit căreia Borcea poate fi eliberat condiţionat.

Borcea a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani și 6 luni în cele două dosare, din care 5 ani și o lună a stat în penitenciar.

Dacă ce instanța i-a admis definitiv cererea de liberare condiționată, Borcea va executa restul pedepsei în libertate, urmând să fie supravegheat de un ofițer de probațiune până la executarea integrală a pedepsei.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 11 septembrie, că Borcea poate fi eliberat condiționat. Decizia a fost însă contestată de procurorii DNA, care au cerut ca Borcea să execute în continuare pedeapsa în penitenciar, pentru că nu a dat dovadă de ”stăruința în muncă și reeducare”.

La începutul lunii octombrie, Cristian Borcea a primit de la Penitenciarul Jilava o permisie pentru ”bună purtare” și a stat 5 zile alături de familie.

Cristi Borcea a mai fost eliberat condiționat în iulie 2018, după ce a executat 4 ani și 4 luni din pedeapsa de 6 ani și 4 luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo a fost reîncarcerat pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.
Citeşte întreaga ştire: Cristi Borcea a fost eliberat din închisoare, la nouă luni de la reîncarcerare.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...
Ultima oră
Pe aceeași temă