18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCât de valabilă este diploma ministrului Vlad Voiculescu

Cât de valabilă este diploma ministrului Vlad Voiculescu

Documentul de atestare, în România, a diplomei universitare pe care a prezentat-o Vlad Voiculescu ridică unele semne de întrebare, relevă un articol publicat pe site-ul www.romaniacurata.ro.

Diploma a cărei fotografie a fost postată de Vlad Voiculescu pe Facebook a fost emisă de o universitate din Viena (Austria). Pentru echivalarea acestei diplome în România, Ministerul Educației Naționale de la București i-a emis lui Vlad Voiculescu un “Atestat”.

“Potrivit atestatului publicat, a făcut un masterat care servește și de licență, pentru care nu are diplomă, drept pentru care MEN, la care absolvenții români din străinătate așteaptă cu anii un atestat la Harvard, îi elibera cu celeritate o hîrtie bună la toate, spunînd că < Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă >”, explică articolul prezentat pe site-ul www.romaniacurata.ro.

Potrivit acestei surse, cel mai ciudat paragraf din textul “Atestatului” emis în România este următorul: “Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă