15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalYuriy Lutsenko îi dă în primire pe Americani în scandalul Biden.

Yuriy Lutsenko îi dă în primire pe Americani în scandalul Biden.

Postul de televiziune, One America Chanel, a căutat martori ucraineni ca parte a unei serii exclusive de investigații marca OAN, care demontează procedura de demitere a președintelui Trump, inițiată de Adam Schiff, ca fiind fără temei.

Așadar, o jurnalistă a postului de televiziune OAN, Chanel Rion, a vorbit în exclusivitate cu fostul procuror general ucrainean, Yuriy Lutsenko, care a spus că Marie Yovanovitch, fostul ambasador SUA, în Ucraina, a comis sperjur în fața Congresului American când a depus mărturie în procedura de destituire a președintelui american Donald Trump. Yuriy Lutsenko, intervievat alături de Rudy Giuliani, a declarat că are și documentele care demonstrează sperjurul comis de fostul ambasador SUA.  Jurnalista l-a întrebat să descrie prima interacțiune cu Ambasada SUA după ce ,,a moștenit” biroul fostului procuror general, Victor Shokin.

Lutsenko: ,, Deci totul a fost bine, însă apoi ea m-a vizitat, ambasadorul Marie Yovanovitch și domnul Kent, m-au vizitat, pentru mici negocieri și discuții. Da, mai întâi am vizitat-o în biroul său și atunci a fost a doua întâlnire, dar prima a fost în biroul meu când ei m-au vizitat și am vorbit normal și ea m-a rugat să schimb niște vechi adjuncți. ”

Pentru context, când Obama l-a trimis pe Joe Biden pentru miliardul de dolari oferit ajutor Ucrainei, Joe Biden ar fi jucat un rol de erou în slujba publicului declarând că nu va da miliardul de dolari dacă Victor Shokin nu este concediat:,,nu veți primi miliardul de dolari…și cred că plecăm în 6 ore, dacă procurorul nu este concediat nu primiți banii.” Însă, spun jurnaliștii de la OAN, Joe Biden nu a menționat nimic despre faptul că fiul său, Hunter, era în board-ul Burisma,  cea mai mare companie de gaz din Ucraina, Biden de asemenea nu a menționat și că procurorul pe care l-a concediat investiga Burisma. 

,,Și apoi, ea (Marie Yovanovitch n.r.)  mi-a cerut să închid un caz (penal n.r.) a unei persoane, eu atunci am spus nu, este imposibil. Nu puteam să închid nici un caz fără investigații. Astfel că, am luat o bucată de hârtie de pe masa mea, și am notat aceste…nu cazuri ci nume : Kasko, Leshchenko, Shabunin. Ok. Ok. Domnișoară Ambasador, Doamnă Ambasador să continuăm deci lista dumneavoastră intangibilă. M-a întrebat de ce sunt așa de serios.Și apoi am rupt această listă și i-am spus că atâta timp cât eu sunt procuror general, niciun președinte, niciun ambasador poate să-mi dea, poată să-mi anunțe o astfel de listă.Aceasta a fost întreaga poveste, ea a fugit imediat din birou, iar băiatul din biroul de lângă ușile mele m-a întrebat ce i-am zis de a fugit așa roșie la față și foarte nervoasă? Nu am acceptat să primesc nici un ordin pe deschiderea sau închiderea unor cazuri penale.”

Donald Trump și aliații săi sugerează că Joe Biden, în calitate de vicepreședinte al lui Barack Obama, a încurajat concedierea procurorului general al Ucrainei, Viktor Shokin, predecesorul lui Lutsenko, pentru că a investigat compania ucraineană de gaze naturale Burisma, care îl avea angajat pe Hunter Biden.

 

 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă