18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalVolkswagen se va concentra pe maşini electrice

Volkswagen se va concentra pe maşini electrice

Suma de 44 miliarde euro reprezintă o treime din cheltuielile totale planificate pentru perioada 2019-2023, a precizat Volkswagen, la finalul unei reuniuni a consiliului său de supervizare care a avut loc la Wolfsburg.

“Grupul Volkswagen şi-a fixat ca obiectiv în strategia sa accelerarea ritmului investiţiilor. Ne vom concentra investiţiile în domeniile de viitor”, a declarat directorul general Herbert Diess.

După ce în ultimii trei ani a fost implicat într-un scandal provocat de manipularea emisiilor poluante ale vehiculelor diesel, Volkswagen a deci să îşi majoreze semnificativ cheltuielile în tehnologiile considerate curate. Din cele 44 de miliarde de euro anunţate vineri, aproximativ 30 de miliarde euro vor fi concentrate exclusiv dezvoltării de automobile electrice, o majorare netă comparativ cu bugetul global de investiţii în valoare de 34 miliarde euro anunţat în 2017 pentru perioada de până în 2022.

“Este cea mai mare reconversie industrială din istoria grupului”, a apreciat Stephan Weil, şeful Executivului din landul Saxonia Inferioară, un important acţionar de la Volkswagen.

Constructorul auto a decis că două din uzinele sale din Germania vor fi reconvertite pentru a produce vehicule electrice. În plus, numărul modelelor electrice va creşte de la şase în prezent la peste 50 în 2025.

Directorul general Herbert Diess a recunoscut că această “ofensivă electrică” ar putea să afecteze, iniţial, câştigurile dar a subliniat că Volkswagen ar urma să devină cel mai profitabil producător de automobile electrice graţie economiilor de scară pe care le poate realiza. Chiar şi prima generaţie de vehicule electrice, care ar urma să iasă de pe liniile de producţie în cursul anului următor, ar urma să aibă o contribuţie pozitivă la marja de profit a grupului Volkswagen, a subliniat Diess.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Cele mai citite

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă