12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalVicecancelarul Austriei propune cazarea migranților în cazărmi și interzicerea ieșirii lor noaptea

Vicecancelarul Austriei propune cazarea migranților în cazărmi și interzicerea ieșirii lor noaptea

Potrivit agenţiei de presă APA, citată de Mediafax, Heinz-Christian Strache a propus, într-un interviu acordat postului tv ORF, ca solicitanţii de azil să fie cazaţi, până la soluţionarea cererilor, în unităţi militare dezafectate.

Liderul formaţiunii de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ) a declarat că vrea o dezbatere pe această temă, admiţând că într-adevăr unităţile militare dezafectate “nu au utilităţile necesare”, dar explicând că situaţia “poate fi îmbunătăţită”.

În plus, vicecancelarul vrea impunerea unor interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru solicitanţii de azil extracomunitari.

“Trebuie să discutăm despre siguranţă şi după ce oră imigranţii trebuie să revină în unităţile militare. Este necesară ordine atât timp cât este în curs procedura privind acordarea azilului”, a declarat Heinz-Christian Strache, potrivit postului Deutsche Welle şi publicaţiei Stern.

Opoziţia din Austria critică dur propunerile lui Heinz-Christian Strache.

“Trebuie să ne concentrăm pe integrarea imigranţilor, nu pe cazarea forţată a acestora”, a reacţionat Sandra Frauenberger, un politician social-democrat, membru al Consiliului pentru Afaceri Sociale din Viena.

“Este vorba de un eşec politic atunci când nici măcar nu se încearcă ajutarea oamenilor care au venit aici, ci se vrea închiderea lor”, a afirmat, la rândul său, social-democratul Jürgen Czernohorszky, comisarul pentru Integrare al oraşului Viena.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă