5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn război comercial între SUA și China, tot mai aproape

Un război comercial între SUA și China, tot mai aproape

Ministerul Comerţului de la Beijing a făcut aceste comentarii după ce Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis miercuri împotriva tarifelor antisubsidii introduse de Administraţia Barack Obama, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de Mediafax.

Decizia „dovedeşte că partea americană a încălcat regulile OMC, în mod repetat abuzând de măsuri de protecţie comercială, care au afectat în mod serios natura echitabilă şi justă a mediului comercial internaţional şi a subminat stabilitatea sistemului comercial multilateral”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Există temeri tot mai mari că între primele două economii ale globului ar putea izbucni un război comercial dacă preşedintele Trump îşi va îndeplini promisiunile electorale în legătură cu combaterea surplusului uriaş înregistrat de China în relaţiile comerciale cu SUA.

Ministerul Comerţului de la Beijing a îndemnat Statele Unite să ofere companiilor chineze „un mediu comercial internaţional echitabil şi stabil”.

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să anunţe o serie de taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China. Două surse din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă