11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalUn centru de conservare a operei lui Ernest Hemingway a fost deschis...

Un centru de conservare a operei lui Ernest Hemingway a fost deschis în Cuba

Hemingway, care a câştigat premiul Nobel pentru Literatură în 1954, a scris unele dintre cele mai reprezentative cărţi ale sale în cei 21 de ani petrecuţi la Finca Vigia sau Lookout Farm, acum muzeu în San Francisco de Paula, la marginea oraşului Havana.

Centrul de restaurare construit de Consiliul Naţional pentru Patrimoniu Cultural din Cuba şi Fundaţia Finca Vigia din Satele Unite este situat pe proprietatea de şase hectare unde a trăit Hemingway, într-o casă în stil spaniol.

“Atunci când lucrăm împreună putem face lucruri pozitive şi uimitoare”, a spus Jim McGovern, membru al Congresului american din partea statului Massachusetts, care vrea ca relaţiile americano-cubaneze să se îmbunătăţească.

McGovern a spus că proiectul ar fi fost mult mai uşor de realizat dacă nu existau decenii de embargo comercial american impus Cubei şi pe care Donald Trump l-a înăsprit de când a venit la putere.

Hemingway s-a mutat la Finca Vigia în 1939, cu un an înainte de a publica “Pentru cine bat clopotele”, şi a scris “Bătrânul şi marea”, “Sărbătoarea continuă” şi “Insule în derivă” cât timp a stat acolo, potrivit cercetătorilor locali.

El a părăsit Cuba în 1960, la mai mult de un an după revoluţia cubaneză şi cu un an înainte de a se sinucide în Idaho, la vârsta de 61 de ani, din cauza depresiei.

Scriitorul a lăsat sute de documente în Cuba, de la manuscrise ale unor opere ale sale până la scrisori, fotografii şi cărţi adnotate.

Centrul de restaurare, care primeşte finanţare de la Fundaţia Ford, American Express Philanthropy şi de la Fundaţia AT&T printre alţii, include laboratoare şi un depozit cu aer condiţionat.

Cuban National Cultural Heritage Council şi Fundaţia Finca Vigia semnaseră trei acorduri de cooperare pentru a conserva şi a difuza moştenirea lui Hemingway.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă