10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalUn avion de luptă american a luat foc în Japonia

Un avion de luptă american a luat foc în Japonia

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, a declarat că deocamdată nu există informaţii privind eventuale persoane rănite sau pagube materiale în urma acestui incident.

Ministrul nipon a menţionat că, la scurt timp după ce un avion militar american F-16 a decolat de la baza aeriană Misawa, aflată la circa 600 de kilometri nord de Tokyo, unul dintre motoarele aparatului de zbor a luat foc.

Pilotul a decis să arunce două rezervoare cu combustibil în lacul Ogawara, din prefectura Aomori, înainte de a reveni la baza Misawa.

Onodera a adăugat că o anchetă va stabili toate circumstanţele acestui incident.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente în care au fost implicate aparate de zbor militare japoneze şi americane. La începutul acestei luni, doi soldaţi japonezi au murit după ce un elicopter militar s-a izbit de o casă în sud-vestul Japoniei, după impact izbucnind un incendiu. O fată de 11 ani aflată în imobil a suferit răni uşoare în timp ce părăsea locuinţa.

În luna decembrie, geamul unui elicopter militar american a căzut pe o şcoală primară din insula japoneză Okinawa, unde sunt staţionaţi numeroşi militari americani. Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, care însă a provocat proteste vehemente în rândul localnicilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă