16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurcia, lovită năprasnic după cutremurul de vineri: 31 de morți și 1607...

Turcia, lovită năprasnic după cutremurul de vineri: 31 de morți și 1607 răniți

Numărul persoanelor rănite în provinciile Elazig şi Malatya se ridică la 1.607, a indicat agenţia guvernamentală pentru situaţii de catastrofă (AFAD).                

Seismul s-a produs vineri, la ora 17.55 GMT în provincia Elazig. A fost măsurat la o magnitudine de 6,7 de institutul american USGS. 

Salvatorii au continuat duminică dimineaţă căutările prin dărămături în căutarea supravieţuitorilor din centrul oraşului din Elazig, a constatat corespondentul AFP. 

Potrivit AFAD, 45 de persoane au fost găsite în viaţă sub dărămături de vineri. 

Aproape 80 de clădiri s-au prăbuşit în Elazig şi Malatya, iar 645 de locuitori au fost grav afectaţi, potrivit aceleiaşi surse. 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mers sâmbătă în cele două provincii sinistrate, afirmând că “vor fi luate măsurile necesare imediat (…) pentru ca nimeni să nu rămână fără adăpost”. 

 

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă